Orta boy tencerede margarini eritelim. Küp şeklinde doğradığımız kabak ve patatesleri hafif yumuşayana kadar kavuralım içine salçayı koyup suyunu ekleyelim bir süre kaynadıktan sora sarımsakları ikiye bölüp içine atalım ve kaynatmaya devam edelim. Çorbamızı indirmeden önce 1 kaşık un ve 2 kaşık yoğurt ile terbiyesini hazırlayıp üzerine ekleyelim soğuduktan sora bilender'den geçirelim bir taşım daha kaynatalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc70447
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2011
6,376 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet patates
1 adet kabak
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım demet dereotu
2 diş sarımsak
5 su bardağı su
Patates ve kabağı irice doğrayın, üzerine su, ezilmiş sarımsak ve irice doğranmış dereotunu koyup kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynatıp blenderdan geçirin. İsterseniz tuz ve karabiber de koyabilirsiniz. Servis yaparken küp doğranmış ekmeklerle beraber servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc67339
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2011
3,238 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet küçük boy kabak
1'er adet soğan ve domates
2 adet patates
1 et ya da tavuk suyu tableti
2 çorba kaşığı mısırözü yağı
4-5 dal dereotu
4 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Patateslerin kabuklarını soyup, kabakları ise kabuklarını soymadan küp küp doğrayın. Soğan ve domatesleri mutfak robotunda iyice kıyın. Mısırözü yağını düdüklü tencerede kızdırıp patatesleri yağa atın. Renkleri dönene kadar kızartın ve kabakları ekleyin. Kabaklar biraz yumuşayıca soğan ve domatesi ekleyin. 4 bardak su ile et ya da tavuk suyu tabletini de koyun. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kaynamaya başlayınca tencerenin pimini indirip altını kısın ve 5 dakika pişirip ateşten alın. Pimi serbest bırakıp buharın çıkmasını sağlayın. Arzu ederseniz el blendırı ile sebzeleri püre haline getirebilirsiniz. Dereotlarını ince ince kıyın ve çorbanın üzerine döküp servis yapın.
2 yemek kaşığı yağda soğanları ve patatesi 2-3 dak kavurun. Üstüne suyu ekleyin. Kaynayın kabakları ilave edip 8-10 dak. kaynatın. Patatesler yumuşayınca maydanozları ilave edip çorbayı blanderdan geçirin. Tuzu ekleyin.