|
Patatesli kek |
|
kurukastel
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2007
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16945
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2007
3,264 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. patates,
2 adet yumurta,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı un,
yarım paket kabartma tozu,
1 çay kasığı kırmızıbiber,
tuz, karabiber,
100 gram kaşar peyniri
Patatesleri yıkayıp soyduktan sonra, küçük küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Büyük bir kasede yumurtaları çırpın, sıvıyağ, yoğurt, un, tuz, karabiber, rendelenmiş kaşan peyniri, kırmızıbiber, ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Patatesleri sudan çıkartıp, süzün. Hazırladığınız karışıma çiğ olarak ekleyin. Isıya dayanıklı derin yuvarlak cam fırın kabını yağlayıp hafif un serpin.
Patatesli karışımı kaba dökün. 160 derece ısıtılmış fırında kabarıp üstü kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Servis sırasında kalıbı ters çevirerek patatesli keki geniş bir tabağa alın.
Dilimleyerek sıcak ve ılık olarak servis yapın. Patatesli keki pişirirken ilk 20 dakika fırını açmayın. Daha sonra piştiğini anlamak için ortasına bıçak sokun, temiz çıkarsa pişmiş demektir.
|
Patatesli Kek |
|
Başak Eren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.07.2007
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc16202
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2007
3,402 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
3 adet orta boy patates
yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı rende kaşar
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağ un
Patatesler çiğ olarak soyulur küp şeklinde doğranır, üzerine yoğurt, yumurta, zeytinyağı, un ve kabartma tozu eklenir, karıştırılır. Karışım yağlanmış fırın kabına dökülür. Üzerine rende kaşar serpilir, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirilir.
|
PATATESLİ KEK |
|
papatyam-35
Yeni Üye
Kayıt: 20.03.2007
Mesajlar: 4 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc12748
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2007
2,964 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için;
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
tuz
un
kabartma tozu
nane
İç malzeme için;
küp küp doğranmış 4 patates
yuvarlak doğranmış 3 salam
15 siyah zeytin
dereotu
Hamur malzemelerinin(un ve kabartma tozu hariç) hepsini karıştır sonra iç malzemelerini koy. Unu ve kabartma tozunu ekle kek kıvamında olsun. 175 derece fırında 35-40 dakika pişir.
ML® Şirin Kekler için tıklayın
|
PATATESLİ KEK |
|
SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc6384
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2006
4,060 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
2 orta patates
Kabartma tozu
Pul biber
Karabiber, kimyon, nane
Dereotu
Aldığı kadar un
Susam
Patatesler küp küp doğranır. Yoğurt, yumurta, sıvı yağ patates karıştırılır. Un ilave edilir. Kabartma tozu ve baharatlar ilave edilir. Yağlanmış orta boy tepsiye hamur dökülür. Üzerine susam ekilir.Kızarınca fırından alınır. Sıcak yada soğuk servis edilir.
ML® Patates Yuvarlaması için tıklayın
|
Patatesli Kek |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc4632
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006
3,984 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kg. patates
2 adet yumurta
1 su bardagi yoğurt
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi un
1/2 paket kabartma tozu
1 çay kasigi kirmizibiber
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Patatesleri yikayip soyduktan sonra, küçük küp seklinde dograyin. Tuzlu suda bekletin.Büyük bir kasede yumurtalari çirpin, sivi yag, yoğurt, un, tuz, karabiber, kirmizi biber, rendelenmis kasar peyniri ve kabartma tozunu ilave edip karistirin.Patatesleri sudan çikartip, süzün. Hazirladiginiz karisima çig olarak ekleyin.Isiya dayanikli yuvarlak cam firin kabini yaglayip, hafif un serpin. Patatesli karisimi kaba dökün. 160 derece isitilmis firinda kabarip, üstü kizarana kadar yaklasik 45 dakika pisirin.Patatesli keki pisirirken ilk 20 dakika firini açmayin. Daha sonra pistiini anlamak için ortasina bir biçak batirin, temiz çikarsa pismis demektir.Patatesli kek ilindiktan sonra ters çevirerek servis tabagina çikarin. Dilimleyerek sicak veya ilik olarak servis yapin.
ML® Anakonda için tıklayın
|
PATATESLİ KEK |
|
Baharat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2006
Mesajlar: 124 Şehir: manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc2807
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006
3,401 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Kişilik MALZEMELER
250 gr patates
2 su bardağı un
3 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1.5 su bardağı irmik
1 paket maya
1 su bardağı toışeker
1 çaykaşığı toz tarçın
2 yumurta
Hint cevizi (müskat)
HAZIRLANIŞI
Patatesleri yıkayın, haşlayıp soyun. Ezerek süzgeçten geçirin ve püre haline getirip bir kaba koyun.
Elediğiniz unu, kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz tereyağı (veya margarini), irmiği, tozşekeri, mayayı,tarçını ve hint cevizini ilave edin.
Çırpılmış yumurta sarılarını, dövülmüş cevizi ekleyin. Daha sonra, kar haline gelen kadar çırptığınız yumurta aklarını yavaş yavaş ekleyin.
Yağlanmış fırın tepsisine düzgün şekilde bu hamuru yayın ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra baklava şeklinde kesip ılınmaya bırakın.
ML® Royal Kek için tıklayın
|
Patatesli Kek |
|
CUMA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc132
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2005
4,264 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kilo patates
4 adet yumurta
2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
200 gr. kaşar peyniri
kırmızı biber
tuz
karabiber
Patatesleri küçük küp şeklinde doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Yumurtaları çırpın, diğer malzemeleri ilave edip karıştırın. patatesleri süzün ve hazırladığınız karışıma çiğ olarak ekleyin. Isıya dayanıklı cam fırın kabını yağlayıp, hafif un serpin. Patatesli karışımı kaba dökün. 160 derece ısıtılmış fırında kabarık, üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Kalıbı ters çevirerek sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
ML® Patatesli Kek için tıklayın
|
|