|
Patatesli Kek |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179546
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2024
51 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur:
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
3 adet orta boy patates (soyulmuş ve çok küçük küpler halinde doğranmış)
2 yemek kaşığı susam
Hamur: Yumurtaları mikserin en yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Sıvı yağ, yoğurt, un, hamur kabartma tozu, tuz, pul biber, karabiber ve maydanozu ilave edip çırpmaya devam edin. Patatesleri de ekleyip düşük devirde 1-2 dakika daha karıştırın. 26 cm çapındaki yağlanmış tepsiye döküp üzerine susam serpin ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 45-55 dakika
|
Patatesli Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178103
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2024
154 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
4 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 paket kabartma tozu
5-6 dal maydanoz
Yumurtaları derince bir kapta iyice köpürene dek yaklaşık 7 dakika boyunca mikserle çırpın.
Üstüne yağı ekleyip biraz daha çırpın.
Mısır unu, tuz, un, kabartma tozunu ekleyip yoğun kıvamlı bir karışım elde edene kadar karıştırın. Karışıma süt ekleyip çırparak açın.
Yoğurdu ekleyip tekrar çırpın.
Rendelenmiş patatesi, rendelenmiş kaşar peynirini ve ince doğranmış maydanozları ekleyin.
Harcı güzelce karıştırın.
Yağlanmış kek kalıbına hazırladığınız kek harcını boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek, yaklaşık 40 dakika boyunca pişirin.
Fırından çıkarıp bir süre dinlendirin.
Ardından ılık olarak servis edin.
|
Patatesli Kek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171144
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2023
176 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet patates
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yağlı peynir (opsiyonel)
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Patatesleri rendeleyip, uygun bir kaba alın. Diğer bütün malzemeleri üzerine ilave edin, karıştırın.
Borcama yağlayıp hamuru dökün.
200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Ilıyınca servis yapabilirsiniz.
|
Patatesli Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170246
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2023
161 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Harcı için:
3 adet yumurta
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı kaşar peyniri
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Tüm patatesleri bir kabın içerisine alın ve üzerine tuz ilave edip kırılmamalarına özen göstererek harmanlayın.
Oda sıcaklığında suyu çıkana kadar 15 dakika kadar dinlendirin.
Patatesleri süzdürün. Üzerine karabiber ilave edip karıştırın.
Bir kaba yumurtaları kırın. Üzerine süt, yoğurt, un, zeytinyağı ve kaşar peynirini ilave ederek çırpın.
Kalıbınızı yağlayın. Patatesleri bir kat halinde tabanı ve kenarlarını kaplayacak şekilde tek tek dizin.
Arasına hazırladığınız karışımın bir kısmını yayın. Ardından bir kat daha çıkın ve yeniden yayın. Bu şekilde patatesler ve harç bitene kadar işleme devam edin.
Ardından 180 derecede ısıtılmış fırına kekinizi verin. 30-40 dakika arası patatesler yumuşayana kadar güzelce pişirin.
Dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
|
Patatesli Kek |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157638
Gönderme Tarihi: 07.May.2021
437 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 Adet Patates
1 Adet Soğan
½ Demet Maydanoz
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Yoğurt
2 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
5 Çorba Kaşığı Beyaz Peynir
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Kekik
Patatesleri ve soğanı soyup küçük küçük doğrayalım.
Maydanozları ince kıyalım.
Yumurtaları çırpma kabına alıp çırpalım.
Ardından sıvıyağı ve yoğurdu ekleyelim.
Doğranmış patates, soğan ve maydanozları katıp karıştıralım.
Unu, beyaz peyniri, tuzu ve baharatları da ekleyelim.
En son kabartma tozunu katalım.
Karışımı yağlanmış bir borcama döküp üzeri kızarana kadar pişirelim.
|
Patatesli Kek |
|
bölüm 1
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.12.2020
Mesajlar: 47 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc155033
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2020
318 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet patates
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1/2 demet nane
4 daltaze soğan
1 tatlı kaşığıpul biber
1 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
1 çay kaşığıtuz
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Kabuğunu soyduğunuz patatesleri yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Bol su dolu bir kabın içinde bekletin.
Maydanoz, dereotu ve naneyi incecik kıyın. Taze soğanları ince halkalar halinde dilimleyin.
Yumurta, yoğurt ve ayçiçek yağını ayrı bir kapta bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Elenmiş un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
İncecik kıyılmış yeşillikler, doğranmış taze soğan, tuz, pul biber, taze çekilmiş tane karabiber ve kişniş tohumunu ekleyin.
Gördüğünüz gibi az miktarda un ile bir kek harcı yapmayı başardık. Nişastasını salan patateslerin suyunu süzün ve kek harcına ekleyin.
Tahta bir kaşık yardımıyla son bir kez karıştırdığınız kek harcını derin bir tepsi ya da yuvarlak kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Son dokunuşu yapmak üzere fırınlanmış keki fırından çıkartın ve rendelenmiş kaşar peyniri ilavesi ile 10 dakika daha pişirin.
Not: Nişastasını salan doğranmış patatesleri duruladıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın ve kek harcına ekleyin. Bu şekilde harcınız sulanmamış olur ve lezzetinden ödün vermez.
|
Patatesli Kek |
|
akşamsabah
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc152052
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2020
304 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
3 adet patates
Beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzeri için:
Susam
İlk önce patatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun.
Ardından küp şeklinde küçük küçük doğrayın.
Soğanı ve maydanozları da küçük olarak doğrayın.
Yumurtaları ise mikserle çırpıp üzerine yoğurt, sıvı yağ, peynir, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın.
Doğramış olduğumuz patates, soğan ve maydanozu da karışıma ekleyip tekrar karıştırın.
En son kabartma tozu ve unu ekleyin.
Fırın kabını yağlayıp, kek karışımını dökün.
Üzerine susam döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Patatesli Kek |
|
durgun
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.04.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc142258
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2019
982 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet patates
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Ön hazırlık olarak, patatesleri orta yumuşaklıkta haşlayın ve soğuduktan sonra minik küpler halinde doğrayın. Kuru soğanı ince kıyım yemeklik doğrayın.
Yumurtaları köpürene kadar çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ilave edip çırpın. Baharatlar, doğranmış patates ve soğanı ekleyip kaşıkla karıştırın.
Yağlanmış orta boy bir fırın kabına harcı dökün. Arzu ederseniz üzerine bolca susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
|
Patatesli Kek |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc100217
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2014
3,470 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. patates
2 adet yumurta
1 bardak yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 bardak un
2 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi pul biber, reyhan
1 cay kasigi karabiber
1 yemek kasigi margarin
Patatesleri kucuk kucuk dograyin. Yumurta kirin. Yogurdu koyun. Un, baharat, tuz ve kabartma tozunu koyup karistirin. Yağlanmis tepsiye dokup uzerini duzeltin. 180 derece firinda kizarana kadar pisirin.
|
Patatesli Kek |
|
mesir
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.12.2013
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc94734
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2013
2,127 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
3 adet patates
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1-2 avuç maydanoz
2 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı karabiber
yarım tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Bir miktar çörekotu
Patatesleri minik küpler halinde geniş bir kaba doğrayın. Maydanozu keserek kaba ekleyin. Bir kasede yumurta,yoğurt,sıvı yağ ve baharatları karıştırıp patateslerin üzerine dökün. Kabartma tozunu ve unu ekleyerek tüm karışımı harmanlayın. Yağlı orta boy tepsiye harcınızı dökün. Üzerine çörekotunu serpiştirin.180 derece fırında üzeri kızarana kadar bekleyin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 10.05.2024
|
Patatesli Kek |
|
gıres
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87671
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2013
2,218 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr. patates
125 gr. margarin
1 su bardağı toz şeker
5 adet yumurta
200 gr. kıyılmış fındık
1/2 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Üzerine:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Margarin ve toz şekeri, krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Üzerine yumurtaları ilave edip karıştırın. Daha sonra fındık, rendelenmiş patates, irmik ve kabartma tozunu ilave edin. Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Krem şantiyi sütle çırpıp soğuyan kekin üzerine sürün.
|
Patatesli Kek |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc86286
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2013
2,230 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet patates
2 adet havuç
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Patates ve havucu haşlayıp küp küp doğrayın ve az yağda kavurun. Büyük bir kabın içine ince ince kıyılmış maydanozları, yağı, yoğurdu, yumurtayı koyup karıştırın. Sonra elde ettiğiniz bu patatesli karışımı; baharatları, unu, kabartma tozunu ilave edip karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına döküp 150 derece fırında, 35-40 dakika pişirin.
|
Patatesli Kek |
|
zorba
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2012
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73091
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2012
2,412 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
4 adet patates
1 adet havuç
2 adet taze soğan
Bir miktar maydanoz
Bir miktar dereotu
Bir miktar nane
100 gr karabiber
İstediğiniz türde peynir
Patatesleri cacık için salatalık doğrar gibi küçük küçük doğrayın.Mercimekle nohut arası diyelim. Havucu rendeleyin.Maydonoz, dereotu ve yeşil soğanı ince ince kıyın. Derin bir kaba yumurtaları kırıp çırpın. Sonra yoğurt, yağ, kabartma tozu koyarak karıştırın. Sonra doğrayıp hazırladığımız patates, havuç ve yeşillikleride yumurtalı karışıma ekleyin. Tuzunu, ufaladığınız peyniri ve dilediğiniz baharatlarıda karıştırın. En son unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız karışım biraz koyu kek kıvamında olacaktır. Fırın tepsisini yağlayıp 1-1,5 parmak kalınlığında karışımı tepsiye yayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
|
Patatesli Kek |
|
müzeci
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.10.2011
Mesajlar: 87 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc71105
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2011
3,804 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patates
1 adet havuç
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
100 gr taze kaşar peyniri
1 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Patatesli kek yapmaya ilk önce patatesleri ve havuçları haşlamakla başlayın Soğuduktan sonra bir kabın içine küp küp doğrayın. Üzerine kaşar peynirlerini küp küp doğrayarak ilave edin. Ayrı bir karıştırma kabının içine yumurtayı kırın İçine yoğurdu, sıvı yağı, unu ve kabartma tozunu ilave edip iyice çırpın. Diğer tabaktaki doğranmış patates, havuç ve kaşar peynirlerini bu karışıma ekleyip, üzerine tuz, karabiber ve fesleğeni de ilave edip iyice karıştırın. Kek kalıbınızı yağlayın ve hazırladığınız kek harcını dökün 5 dakika önceden ısıttığınız. 170 derecedeki fırına her yeri kızarana kadar pişecek şekilde sürün. Pişen patatesli kekinizi fırından çıkardıktan 5 dakika sonra ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Kekinizin kabından kolay çıkmasını istiyorsanız, fırından kalıbı çıkarır çıkarmaz servis tabağına ters kapatıp üzerine ıslak havlu bırakın. Böylece 5 dakika sonra kendiliğinden kekiniz servis tabağına düşecektir.
|
Patatesli Kek |
|
bakiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.11.2011
Mesajlar: 72 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69823
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2011
2,516 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet soğan
4 adet orta boy patates
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için:
1 adet kırmızı soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, pulbiber
Patatesleri tuzlu suda haşlanmaya bırakın. Diğer taraftan soğanları piyazlık doğrayın. Tereyağını eritip soğanları kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kavurun. Tuz, karabiber ve pulbiber ekledikten sonra kenara alın. Haşladığınız patatesleri soyup sıcakken ezin. Üzerine yumurta, peynir, tuz ve karabiber ekleyin. Kavurduğunuz soğanları patatese ilave edip iyice karıştırın. Arzunuza göre bir kek kalıbını yağlayın ve soğanlı patatesli harcı kalıba dökün. Bir kaşık tersi ile bastırarak düzeltin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Diğer taraftan üzeri için, kırmızı soğanı soyup halka doğrayın. Tereyağını eritip soğanı kısık ateşte kavurun. Üzerine tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Pişen keki ters çevirip servis tabağına alın. Üzerine kavrulmuş kırmızı soğanı yerleştirin. Dilimleyerek servis yapın.
|
Patatesli Kek |
|
Lokma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2006
Mesajlar: 34 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc65638
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2011
2,815 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet orta boy patates
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
4 dilim bayat ekmek
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Patatesleri soyup halka halka dilimleyin. 20 cm. enindeki bir kek kalıbına eritilmiş tereyağı sürüp yağlı kağıtla kaplayın. Kalan tereyağının üzerine zeytinyağını ekleyip kızdırın. Üzerine karabiber ve sarımsak ilave edin. Kalıba bir sıra patates döşeyin. Üzerine bir fırça ile tereyağlı karışımdan sürün. Tuz serpin. Ekmekleri robotta çekip kaşar peyniriyle karıştırın. Birazını patateslerin üzerine serpin. İşlemi aynı sıra ile malzeme bitene kadar sürdürün. Daha sonra üzerine elinizle sertçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir saat pişirin.
|
Patatesli Kek |
|
gümüş tas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2011
Mesajlar: 33 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc65275
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011
2,567 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet haşlanmış patates
4 dal maydanoz ve dereotu
50 gr. kaşar peyniri
1/2 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı limon suyu
1.5 çay bardağı un
Patatesleri küp şeklinde doğrayın. Maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Kaşar peynirini rendeleyin, üzerine süt, yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu ilave ederek çırpın. Yeşillikleri, patatesi ve geriye kalan malzemeleri karışıma ekleyip iyice karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
|
Patates Keki |
|
hünerli eller
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.09.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc56316
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2010
11,196 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
3 orta boy patates
2 orta boy soğan
3 çorba kaşığı beyaz peynir veya lor peyniri (arzuya göre)
Tuz, kuru nane, pul biber
1/2 demet maydanoz
3-4 dal taze soğan
Patatesler, soyup tavla zan iriliğinde doğrayalım. Soğanlar, 1 kup doğrayalım. Taze soğanlar, ve maydanozu kıyalım ve bekletelim. Yumurtaları, yoğurdu, sıvı yağ, birlikte 1 dk. çırpalım Elenmiş unu, kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük ayarıyla veya çırpma teliyle karıştıralım. Tuz ve baharatları, arzuya göre peyniri, patatesleri, soğan, ve maydanozu, taze soğanları ekleyip yarım dk. daha karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 180 C fırında pişireilm. Keki kalıbı içinde soğutup servis yapalım.
|
Patatesli Kek |
|
mis kokular
Yeni Üye
Kayıt: 21.01.2010
Mesajlar: 4 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc46477
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2010
3,249 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet kuru soğan
3 adet orta boy patates
2 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kırmızı biber (biraz bolca)
Pul biber (biraz bolca)
Tuz
Derin bir kapta yumurta ve sıvıyağ çırpılır. Rendelenmiş kuru soğan ve yoğurt eklenip tekrar çırpılır. Patatesler küçük kareler halinde doğranıp karışıma eklenir. Tuz, kırmızıbiber ve pulbiber ekleyip iyice karıştırılır. Un ilave edilip karıştırılmaya devam edilir. Un kek kıvamına gelene kadar eklenir, içerisine kabartma tozu da eklenip yağlanmış fırın tepsisine yayılır. Fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
|
PATATESLİ KEK |
|
fatmaeryaman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.02.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc22973
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2008
2,913 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 demet dereotu
2 bardak un
3 orta boy patates
1 paket kabartma tozu
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
Patateslerin kabuklarını soyup, küçük parçalar halinde doğrayıp, biraz haşlayın. Diğer malzemeleri çırpın, patatesleri katıp, karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına koyup, 170°C de pişirin.
|
|