Bulgur geniş bir tepsiye dökülür ve hafif sıcak su ile ıslatılarak yumuşaması beklenir. Patatesler haşlanır ve ezilir. Soğan kabuğu soyularak rendelenir. Soğan ve salçabulgura eklenerek yoğrulur. İçine arzu edildiği kadar kimyon, tuz ve ezilen patates eklenerek yeniden yoğrulmaya başlanır. Kıvama gelinceye kadar yoğrulan köftelere mekik şekli verilir ve maydanozla süslenir. Köfteler zeytinyağına batırılarak yenir.
Not: Bazıları nar ekşisi de kullanmaktadır. Bazıları patatesli köftenin içine ince doğranmış taze yeşil soğan ve maydanoz ekleyip, elle sıkılarak köfte şeklini vererek hazırlamaktadır.
Kısa URL: https://ml.md/lc45165
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2009
3,171 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
MALZEMELER
1 bardak bulgur
2 adet patates
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kimyon
Maydanoz
Tuz
1 küçük soğan
YAPILIŞI
Bulgur, yıkanıp tel süzgeçte süzdürüıür. Soğan rendelenir. Bir kapta bulgur, soğan rendesi, biber, kimyon ve tuz iyice yoğurulur. Haşlanmış ve kabuğu soyulmuş patates havanda dövülerek veya et öğütücüsünde çekilerek köfteye ilave edilir ve tekrar yoğurulur. Küçük parçalar koparılarak, ıslatılmış avuç içinde şekillendirilir. Servis tabağına dizilip maydanozla süslenir.