|
Patatesli Kol Böreği |
|
ercan kaftan
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.03.2019
Mesajlar: 27 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc141252
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2019
731 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
5 adet yufka
5 adet orta boy patates
Patatesleri güzelce yıkadıktan sonra iyice yumuşayana kadar haşlayın. Soğuk suya tutarak soğutun ve kabuklarını soyun. Geniş bir kaba alarak dilimleyin; içine yoğurt, margarin, tuz, karabiber ekleyerek püre haline getirin. Yufkaları tezgaha serin ve içine patatesli harçtan bolca sürün. Daha sonra rulo haline getirin ve sarmal seklinde tepsiye dizin. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın.
Bu işlem bitince yufkaları bir bardak süt ile iyice ıslatın. Üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında börekler nar gibi kızarana kadar pişirin.
|
Patatesli Kol Böreği |
|
ercan kaftan
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.03.2019
Mesajlar: 27 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc141251
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2019
990 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet hazır yufka
Püre haline getirilmiş patates yemeği
1 adet yemeklik doğranmış soğan
4 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurtanın akı (sarısı üzerine sürülecek)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Susam
Artan patates yemeğinizi patates ezici yardımıyla suyuyla birlikte püre haline getirin. (Patates yemeğiniz yoksa, patatesleri haşlayın. İçine tereyağı, tuz, karabiber ve kimyon koyup püre haline getirin. İçine 1 adet yemeklik doğranmış soğanı da zeytinyağında kavurarak ekleyebilirsiniz.) Bir kaseye yumurta akını, yoğurdu ve sıvı yağı koyup iyice çırpın.
Yufkayı tamamen açıp yarısına yoğurtlu sosu fırça yardımıyla sürün. Diğer yarısını üzerine kapatıp tekrar sos sürün.
Yufkanın düz tarafına bir sıra ezilmiş patates koyun. Sonra sıkıca yuvarlamaya başlayın ve kol böreğinin ortasını oluşturun. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı ile 3 yemek kaşığı sıvı yağı karıştırıp sürün. Susamla süsleyin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Not: Patates yemeğini suyuyla birlikte ezin ki lezzeti tam olsun. Ayrıca patates yemeğiniz yok ama yine de börek yapmak isterseniz, patatesleri haşlayın içine tereyağ, tuz, karabiber ve kimyon koyup püre haline getirebilirsiniz. İçine 1 adet yemeklik doğranmış soğanı da zeytinyağında kavurarak ekleyebilirsiniz.
|
Patatesli Kol Böreği |
|
satı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2011
Mesajlar: 122 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc69762
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2011
2,768 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. Tereyağı
4 adet Soğan
4 adet Yufka
1 kg. Patates
Tuz
Karabiber
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyup para şeklinde doğrayın. Tereyağının yarısını bir tavada eritin, soğanları yağda öldürün, patatesleri ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kavurduktan sonra tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin. Bir fırın tepsisinin dibini yağlayın. Yufkaların bir ucunu harçla doldurun, kıvırarak kalem gibi sarın. Rulo yaptığınız hamuru tepsiye yerleştirin. Kalan yağı eritip tepsideki yufkaların üzerine gezdirin. 180 C ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
ML® Açma Kol Böreği için tıklayın
|
Patatesli kol böreği (Hazır yufkadan) |
|
berke81
Aşçı
Kayıt: 29.05.2008
Mesajlar: 15 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc24161
Gönderme Tarihi: 29.May.2008
6,946 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
5-6 adet orta boy patates
250 gr beyaz peynir
500 gr süt
2 adet yumurta
Yarım paket tereyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Patatesleri yıkayıp, kabuklu olarak haşlayalım. Soyduktan sonra rendeleyelim. İçine yeterince tuzu ve baharatlarını çeyrek paket tereyağını, yarım su bardağı sütü ve beyaz peyniri de ekleyip karıştıralım. Her bir yufkayı ortadan ikiye kesip yarım ay şekli eide edelim. Düz ve geniş kısmına içten sürüp saralım. Yağladığımız tepsiye kol böreği şeklinde uzunlamasına yerleştirelim. Geri kalan sütü ve yumurtaları, kalan erittiğimiz çeyrek paket tereyağını yağı ile ılıştırıp, tepsinin üzerine dökelim. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Böreğin yumuşak düşmesini istiyorsanız fırından çıkar çıkmaz üzerini kapatabilirsiniz.
ML® Kol Böreği (Patatesli) için tıklayın
|
|