|
Patatesli Kuzu |
 |
sultaniye
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.06.2011
Mesajlar: 64
|
Kısa URL: https://ml.md/lc64926
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2011
2,175 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet patates
1 kg. kemiksiz kuşbaşı kuzu eti
5 diş sarımsak
1'er tatlı kaşığı mercanköşk ve kekik
1.5 çay bardağı zeytinyağı
2 adet limonun suyu
Tuz, karabiber
Eti yıkayıp süzün. Kıyılmış sarımsak, mercanköşk, kekik, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın. Üzerine eti ilave edip buzdolabında 20 dakika marine edin. Patatesleri kalın elma dilimi doğrayın. Eti fırın kabına yerleştirin. Patatesleri marineye koyarak karıştırın, suyuyla beraber etin üzerine dökün. 170 derece fırında pişirin.
|
PATATESLİ KUZU |
 |
şençalar
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.03.2013
Mesajlar: 29 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc87944
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2013
1,831 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo yağlı kuzu etini kuşbaşı doğrayıp hafif ateşte suyu ile pişmeğe bırakın. Suyunu çekip yağını verince 2 kaşık kadar yağ koyup kanştırarak kızartın. Diğer yanda 4 adet patatesi haşlayıp kare kare kesin ve kızgın yağda kavurun. Sonra her ikisini birlikte servis yapın.
|
|