Kısa URL: https://ml.md/lc35367
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2009
2,691 defa indirildi / yazdırıldı
1 kavanoz Superfresh bütün mantar konservesi
4 adet patates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 kavanoz Superfresh Zeytinyağlı/Sarmısaklı Yemek Harcı (330 gr)
Çok az tuz
Dereotu
Patatesleri küp küp doğrayın. Zeytinyağını teflon tavaya alın. Patatesleri bu yağda kavurun. Mantarları ikiye bölüp, ekleyin. 1 kavanoz Superfresh Zeytinyağlı/Sarmısaklı Yemek Harcı'nı da katin. Tuzunu ekleyin. 15 dakika pişirin. Tavayı ocaktan alın. Servis tabağına aldığınız yemeği, ince kıyılmış dereotu ile süsleyip, servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc87503
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2013
2,210 defa indirildi / yazdırıldı
100 gram mantar
2 büyük patates
2 sivri biber
1 limon
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Göbek salata
Patatesleri haşlayıp küp küp doğrayın. Limon suyunu ve zeytinyağını üzerine gezdirip karıştırın. Çok küçük doğradığınız mantarları içine ekleyip kavurmaya devam edin. Sivri biberleri de ekleyin. Son olarak istediğiniz baharatı serptikten sonra ocaktan alın. Göbek salatanın yapraklarının üzerinde servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc163850
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2022
245 defa indirildi / yazdırıldı
600 gram kadar kültür mantarı
2 tane orta boy patates
2 tane orta boy kuru soğan
3 tane isteğe göre acı ya da tatlı sivri biber
3 diş kadar sarımsak
2 yemek kaşığı ile ayçiçeği yağı
1 çay kaşığı ile tuz
1 çay kaşığı ile pul biber
1/4 demet kadar taze maydanoz
Patateslerinizi Kızartmak İçin:
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
Soğanlarınızı küçük küçük küpler halinde doğrayın.
Uzunca keserek, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleriniz yarım ay şeklinde kesin.
Kültür mantarlarınızı boyutuna yani küçük ya da büyüklüklerine göre ortadan ikiye kesin.
Sarımsakları ve maydanozu incecik kesin.
Ayçiçeği yağını orta ateşte kızdırdığınız bir tavanın içine soğan ve sarımsakları atarak sararana kadar kavurun.
Sonra; doğradığınız ortadan ikiye kestiğiniz mantarları ekleyin ve yüksek ateşte soteleyin.
Soteleşen bu mantarlı harcın içine doğranmış sivri biberleri ekleyerek orta ateşte pişirmeye devam edin.
Tuzu, pul biberi ve kıyılmış maydanozu ilave edin.
Soteyi belli aralıklarda karıştırarak pişirmeye devam edin.
Patatesleri kızartmalık olarak yani parmak şeklinde doğrayın.
Ayrı bir kızartma tavasında ayçiçeği yağını kızdırın.
Patatesleri, renk alana kadar kızartmaya devam edin.
Kızarmış patateslerin içine ayrı bir yerde sote ettiğiniz mantar soteye katarak karıştırın .
Piştikten sonra ılık olarak misafirlerinize ve sevdiklerinize ikram edin.