Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kaygana Tarifleri > Patatesli Mantı (5 adet - 86,875 defa bakıldı)

Patatesli Mantı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patatesli Mantı

gonultastan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.09.2009
Mesajlar: 40
Şehir: sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc40495
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2009
2,372 defa indirildi / yazdırıldı




3 yumurta
Un
4 patates
Dereotu
Kaşar
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
Yoğurt

Bir kaba 3 yumurtayi kirin, haslayip ezdiginiz patatesleri ilave edin, dereotunu, peyniri, tuzu, karabiberi ilave edip alabildigince unu koyup ele yapismayacak bir hamur yogurun, tencerede kaynamakta olan suya 1-2 kasik siviyag koyun, daha sonra hamurdan zeytin kadar parcalar koparip suya atin, en fazla 6-7 dakika pisirin, suzun uzerine domatesli harc dokup yoğurtla servis edin.


Patatesli Mantı

Berrak Su
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.08.2013
Mesajlar: 58
Şehir: Dubai
Kısa URL: https://ml.md/lc91807
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2013
1,651 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet patates
1 adet soğan
2-3 dal maydanoz
2 dilim bayat ekmek
1 adet yumurtanın akı
Aldığı kadar un
Tuz
Karabiber

Patatesleri haşlayıp ezin. Rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberle yoğurun. Ekmeklerin içini ıslatıp suyunu sıkın, iyice ezin. Yumurta akı ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapın. Un serpilmiş zeminde mantı hamuru kalınlığında açın. İstediğiniz şekilde keserek, içlerine patatesli harçtan koyup kapatın. Tuzlu bol suda haşlayın. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.


Patetesli Mantı

son tango
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.11.2015
Mesajlar: 26
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc112667
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2015
1,703 defa indirildi / yazdırıldı




2 tatlı kaşığı pulbiber
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
5 adet patates
100 gr kızartma yağı
Üzeri için:
Tereyağı
Pul biber

Unu derin bir kaba, ortası boş kalacak biçimde eleyin. Tuzu koyup, yavaş yavaş suyu ilave edin. Hamuru kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun. Dinlenmeye bırakın. Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. Pulbiberle birlikte 2 yemek kaşığı yağda kavurun. Hamuru mantı hamuru açar gibi genişçe açın. Yukardan aşağı ve soldan sağa şekilde küçük kare parçalar olacak şekilde hamuru kesin (büyük mantı gibi).
Patatesli harçtan alıp, hamurların ortasına yerleştirin. Hamur parçalarını üçgen olarak birleştirin. Kaynar suya atıp haşlayın. Daha sonra süzgeçten geçirin. Bu arada ayrı bir yerde tereyağı eritip, pulbiberi yakın ve üzerine gezdirip servis yapın.


Patatesli Mantı

sabutay sungurhan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.03.2014
Mesajlar: 39
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc141811
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2019
570 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet haşlanmış patates
250 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Hamuru için:
6 su bardağı un
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
2 su bardağı yoğurt
4 diş dövülmüş sarımsak
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı tereyağı

Önce mantının iç harcını hazırlayın. Kıymaya ince kıyılmış kuru soğan, tuz, karabiber ve rendelenmiş patates ekleyip, karıştırın ve bir kenara alın.
Unu temiz bir zemine yayıp, üzerine tuz serpin. Ortasını açın ve yumurtaları kırın. Yandan un ekleyerek su yardımıyla yoğurmaya başlayın. Sert bir hamur tutun. Hamurdan üç beze hazırlayın. Bu bezelerin her birini yufka büyüklüğünde açın. 2 santimlik kareler kesip içine hazırladığınız kıymalı, patatesli harçtan yerleştirin ve üçgen şeklinde kapatın.
Bütün mantıları hazırladıktan sonra kaynayan tuzlu suda mantılar suyun yüzüne çıkana kadar haşlayın. Suyunu süzün ve 2 bardak kadarını ayırın. Mantıları servis tabaklarına alın. Ayırdığınız suyu tabaklara paylaştırın. Üstlerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün ve son olarak tereyağını kızdırıp, nane ve pul biberi de katarak mantıların üzerine gezdirin.



Patatesli Mantı

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc152303
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2020
361 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
3 bardak un
1 tane yumurta
Tuz
Su
İçi için:
1 soğan
3 ya da 4 tane haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Sosu için:
Tereyağı
Kuru nane
Sarımsak
Yoğurt
Kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı salça

Unu, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez koyun ve 10-15 dakika dinlendirin.
Hamurdan bezeler ayıralım ve unlayarak merdaneyle ya da oklavayla ince ince açalım.
Açtığımız hamuru düz bir bıçakla önce enlemesine sonra boylamasına 3-4 cm olacak şekilde keselim.
Soğanı, patatesi ince ince doğrayalım. Bir kabın içine soğanı, patatesi, salçayı, karabiberi, sıvı yağı tuzu koyalım ve iyice karıştıralım.
Hazırladığımız hamur parçalarının ortalarına, patatesli harçtan koyalım ve üçgen şekilde kapatalım.
Tepsiyi unlayalım ve hazırladığımız mantıları unlu tepsiye koyalım.Tencereye su koyup, içine tuz ilave edelim ve suyu kaynatalım.
Mantıları kaynayan suya atalım ve orta ateşte yaklaşık 15 dk pişirelim.Mantıları dikkatlice süzgeç yardımıyla çıkarın.
Bir kabın içine yoğurdu, sarımsağı koyup, iyice karıştıralım.
Mantımızın üzerine dökelim. Tavaya tereyağını, salçayı, kırmızı pul biberi, naneyi koyalım ve 1-2 dk kavuralım.
Hazırladığımız karışımı mantının üzerinde gezdirelim.







Patatesli Mantı Tarifleri Kaygana Tarifleri



(5 adet Patatesli Mantı 86,875 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort