|
Patatesli Mantı |
|
gonultastan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2009
Mesajlar: 40 Şehir: sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc40495
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2009
2,372 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
Un
4 patates
Dereotu
Kaşar
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
Yoğurt
Bir kaba 3 yumurtayi kirin, haslayip ezdiginiz patatesleri ilave edin, dereotunu, peyniri, tuzu, karabiberi ilave edip alabildigince unu koyup ele yapismayacak bir hamur yogurun, tencerede kaynamakta olan suya 1-2 kasik siviyag koyun, daha sonra hamurdan zeytin kadar parcalar koparip suya atin, en fazla 6-7 dakika pisirin, suzun uzerine domatesli harc dokup yoğurtla servis edin.
|
Patatesli Mantı |
|
Berrak Su
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2013
Mesajlar: 58 Şehir: Dubai |
Kısa URL: https://ml.md/lc91807
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2013
1,651 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patates
1 adet soğan
2-3 dal maydanoz
2 dilim bayat ekmek
1 adet yumurtanın akı
Aldığı kadar un
Tuz
Karabiber
Patatesleri haşlayıp ezin. Rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberle yoğurun. Ekmeklerin içini ıslatıp suyunu sıkın, iyice ezin. Yumurta akı ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapın. Un serpilmiş zeminde mantı hamuru kalınlığında açın. İstediğiniz şekilde keserek, içlerine patatesli harçtan koyup kapatın. Tuzlu bol suda haşlayın. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
|
Patetesli Mantı |
|
son tango
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.11.2015
Mesajlar: 26 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc112667
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2015
1,703 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 tatlı kaşığı pulbiber
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
5 adet patates
100 gr kızartma yağı
Üzeri için:
Tereyağı
Pul biber
Unu derin bir kaba, ortası boş kalacak biçimde eleyin. Tuzu koyup, yavaş yavaş suyu ilave edin. Hamuru kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun. Dinlenmeye bırakın. Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. Pulbiberle birlikte 2 yemek kaşığı yağda kavurun. Hamuru mantı hamuru açar gibi genişçe açın. Yukardan aşağı ve soldan sağa şekilde küçük kare parçalar olacak şekilde hamuru kesin (büyük mantı gibi).
Patatesli harçtan alıp, hamurların ortasına yerleştirin. Hamur parçalarını üçgen olarak birleştirin. Kaynar suya atıp haşlayın. Daha sonra süzgeçten geçirin. Bu arada ayrı bir yerde tereyağı eritip, pulbiberi yakın ve üzerine gezdirip servis yapın.
|
Patatesli Mantı |
|
sabutay sungurhan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2014
Mesajlar: 39 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc141811
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2019
570 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet haşlanmış patates
250 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Hamuru için:
6 su bardağı un
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
2 su bardağı yoğurt
4 diş dövülmüş sarımsak
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı tereyağı
Önce mantının iç harcını hazırlayın. Kıymaya ince kıyılmış kuru soğan, tuz, karabiber ve rendelenmiş patates ekleyip, karıştırın ve bir kenara alın.
Unu temiz bir zemine yayıp, üzerine tuz serpin. Ortasını açın ve yumurtaları kırın. Yandan un ekleyerek su yardımıyla yoğurmaya başlayın. Sert bir hamur tutun. Hamurdan üç beze hazırlayın. Bu bezelerin her birini yufka büyüklüğünde açın. 2 santimlik kareler kesip içine hazırladığınız kıymalı, patatesli harçtan yerleştirin ve üçgen şeklinde kapatın.
Bütün mantıları hazırladıktan sonra kaynayan tuzlu suda mantılar suyun yüzüne çıkana kadar haşlayın. Suyunu süzün ve 2 bardak kadarını ayırın. Mantıları servis tabaklarına alın. Ayırdığınız suyu tabaklara paylaştırın. Üstlerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün ve son olarak tereyağını kızdırıp, nane ve pul biberi de katarak mantıların üzerine gezdirin.
|
Patatesli Mantı |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc152303
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2020
361 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
3 bardak un
1 tane yumurta
Tuz
Su
İçi için:
1 soğan
3 ya da 4 tane haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Sosu için:
Tereyağı
Kuru nane
Sarımsak
Yoğurt
Kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı salça
Unu, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez koyun ve 10-15 dakika dinlendirin.
Hamurdan bezeler ayıralım ve unlayarak merdaneyle ya da oklavayla ince ince açalım.
Açtığımız hamuru düz bir bıçakla önce enlemesine sonra boylamasına 3-4 cm olacak şekilde keselim.
Soğanı, patatesi ince ince doğrayalım. Bir kabın içine soğanı, patatesi, salçayı, karabiberi, sıvı yağı tuzu koyalım ve iyice karıştıralım.
Hazırladığımız hamur parçalarının ortalarına, patatesli harçtan koyalım ve üçgen şekilde kapatalım.
Tepsiyi unlayalım ve hazırladığımız mantıları unlu tepsiye koyalım.Tencereye su koyup, içine tuz ilave edelim ve suyu kaynatalım.
Mantıları kaynayan suya atalım ve orta ateşte yaklaşık 15 dk pişirelim.Mantıları dikkatlice süzgeç yardımıyla çıkarın.
Bir kabın içine yoğurdu, sarımsağı koyup, iyice karıştıralım.
Mantımızın üzerine dökelim. Tavaya tereyağını, salçayı, kırmızı pul biberi, naneyi koyalım ve 1-2 dk kavuralım.
Hazırladığımız karışımı mantının üzerinde gezdirelim.
|
|