|
Patatesli Milföy Böreği |
|
kant
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.12.2018
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc139185
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2018
1,487 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
8 milföy hamuru
2 adet yumurta
4 adet patates (haşlanmış)
4 dilim hindi burger (veya hindi salamı)
1 adet soğan
1 1 demet maydanoz
1 fincan sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Ön hazırlık olarak haşlanmış patatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Sıvı yağda soğanı hafifçe pembeleştirelim. Küçük küçük doğranmış hindi salamını ekleyelim. Bir dakika kavurup, patatesleri ekleyelim. Tuzunu, karabiberini, pulbiberini ve maydanozunu ekleyip, ateşten alalım. Karışımı iyice harmanlayalım. Alüminyum folyo ya da temiz bir naylon üzerine, yanyana yapıştırılmış milföyleri serelim. Milföy hamurlarının ortasına uzunlamasına patatesli harcı düzgün şekilde yayalım. Milföy hamurunun karşılıklı kenarlarım sıkıca kapatalım. Hamuru düzgün bir rulo oluşturacak şekilde alüminyum folyoya saralım. Buzlukta hamurun dış kısmı sertleşene dek donduralım. Buzluktan aldığımız rulonun üzerinden folyoyu çıkaralım. Ruloyu 4 cm aralıklarla sandviç gibi keselim. Yuvarlak bir form vererek hafifçe yağlanmış tepsiye yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 220 dereceli finnda altı ve üstü kızarana dek pişirelim.
|
Patatesli Milföy Böreği |
|
sıdıka hanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2013
Mesajlar: 20 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc92089
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2013
2,372 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket mifloy hamuru
4 tane patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı çörekotu
1 çay kaşığı tuz, pul biber, karabiber
1 tane yumurta sarısı
Patatesleri haşlayıp ezip içeresine tereyağı tuz, karabiber, pul biber ilave edip hepsini güzelce karıştırın. milföy hamurları birbirinden ayırıp her milföy hamurun ortasına patatesli harçtan koyun ve hamurun kenarlarını ortaya doğru toplayın üçgen olan kısımların üzerine yumurta sarısı ve çörek otunu döküp önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriniz.
|
Patatesli Milföy Böreği |
|
çillim
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.01.2012
Mesajlar: 27 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc72130
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2012
4,422 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet kare milföy hamuru
3 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
4 dal maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
50 gram beyaz peynir
Tuz, karabiber
1 adet yumurta
Milföy hamurlarını oda sıcaklığına getirin. Haşlanmış patatesleri bir kanın içine rendeleyin. Üzerine rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanoz, kimyon ve ezilmiş beyaz peyniri koyup karıştırın. İçine yumurtanın alını ekleyip baharatlar la iç harcını hazırlamış olun. Bu harcı milföy hamurlarının bir kanarına koyup rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısını sürüp tepsiyi 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. Fırından çıkartıp biraz soğumaya bırakın ve dilimlere ayırıp servis tabağına dizip ikram edin.
|
Patatesli Milföy |
|
süzük
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2006
Mesajlar: 99
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8590
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2006
2,696 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet milföy hamurunu verev olarak ikiye kesin. Az haşanmış 2 adet rende patatesi 50 gr. kaşar rendesi ile karıştırın. Milföy hamurlarına paylaştırın. Hamuru uçlarından kapatın ve 1 adet çırpılmış yumurta sarısını üstlerine sürün. Çörek otu ve susam serpin, 20 dakika buzdolabında bekletin. Önceden 200° C'de ıstılmış fırınınızda 20 dakika pişirip servis yapın.
|
|