|
Patatesli Omlet |
|
Jikle
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.06.2006
Mesajlar: 29 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc5316
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
3,852 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patates
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı süt
Patatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayın. Sıvı yağda kızartıp kağıt havlu üzerine çıkarın. Bu arada yumurtaları kırıp sütle çırpın. Baharatları da ilave edip karıştırın. Bu karışımı patateslerin üzerine yayarak karıştırın.
Margarini tavada eritin. Patatesli karışımı tavaya alıp kapağını kapatarak pişirin. Omleti ters çevirin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Öbür yüzü de pişen omleti tabağa alın. Dilimleyerek servis yapın.
ML® Patatesli Omlet için tıklayın
|
Patetesli Omlet |
|
DSL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2005
Mesajlar: 55 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc6769
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
3,435 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2-3 orta boy patates
10 yumurta
½ demet maydanoz
3 yemek kasigi tereyağı veya margarin
Tuz
karabiber
Yapilisi:
1) Patatesleri haslayip kucuk parcalar halinde kestikten sonra yagdan gecirerek sote yapin.
2) Yumurtalari bir kaba kirin ve biraz cirpin. Icine patates sote, kiyilmis maydanoz, tuz ve karabiber koyup karistirin.
3) 25 cm. capindaki bir tavanin icine biraz yag kizdirin. Yumurtali karisimi uce bolerek tavada kizartin.
ML® Mısırlı Omlet için tıklayın
|
Patatesli Omlet |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7614
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2006
3,004 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta büyüklükte patates
2 adet yumurta
yarım fincan süt
2 kaşık tereyağı
su
karabiber
yeterince tuz
patates haşlandıktan sonra kabuğu soyulur ve ince ince zar gibi doğranır. Tavada tereyağı kızartıldıktan sonra patatesler konup birkaç defa karıştırılır. Derin bir kaba yumurtalar kırılır, süt, karabiber ve tuz serpiştirildikten sonra iyice çırpılır. Tavadaki patateslerin üstüne dökülür. Ara sıra sallayarak pişirilir. Kızardıktan sonra ocaktan indirilip sıcak servis yapılır.
ML® Patates Pilaki için tıklayın
|
PATATESLİ OMLET |
|
Mahire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc10172
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006
3,033 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
6 adet yumurta
1 kaşık yag
2 adet patates
2 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Patatesler haşlanır, kabuklan soyulur, soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra doğranır. Yumurtalar bir porselen kapta çırpılır. Patatesler, tuz, biber ve kıyılmış maydanozlar ilâve edilir, karıştırılır. Bir tavada yağ kızdırılr. Karışım tavaya dökülür ve dibi kazınırcasına bir iki kez karıştırılır. Yumurtaların sulu hali gidince ve alt taraf kızarınca omlet çatalla kıvrılır ve sıcak olarak servis yapılır.
ML® İspanyol Omleti için tıklayın
|
Patatesli Omlet |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc10556
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2006
2,901 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (5 kişilik):
4 yumurta,
1 iri patates,
2,5 çorba kaşığı margarin,
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Yapılışı:
Patates soyulduktan sonra tavla zarı biçiminde ve büyüklüğünde doğranır, içinde bir çorba kaşığı kızdırılmış yağ bulunan bir tavaya konur, her tarafı nar gibi oluncaya kadar kızartılır. Diğer tarafta, porselen bir kâseye yumurtalar kınlır. Yeteri kadar tuz ve karabiber serpilir. Kızarmış patatesler de katıldıktan sonra çatalla çırpılarak iyice kanştınlır ve hemen içinde kızdınlmış yağ bulunan orta boy bir tavaya gravyer peynirli omletin tarifinde anlatıldığı biçimde boşaltılır ve kanştınlır. Omlet pişince sarılıp servis tabağına aktarılır, servis yapılır.
ML® Tavuklu Yumurta için tıklayın
|
PATATESLİ OMLET |
|
SiBemol
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2007
Mesajlar: 27
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16235
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2007
3,056 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 Yumurta
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
4 Patates
1 Çorba kaşığı süt
6 Yeşil fasulye
Yeteri kadar tuz ve karabiber.
1 Çorba kaşığı tereyağı
Patatesler soyulur ve dilimlenir. Zeytinyağı, tereyağı, süt ve fasulyelerle birlikte kızartılır. Patatesler hafif kızarmaya başladığı zaman tuz ve karabiberle çırpılmış yumurta üzerlerine dökülür piştiğinde sıcak servis yapılır.
ML® Biberli Omlet için tıklayın
ML® Biberli Omlet (görsel)
|
PATATESLİ OMLET |
|
bıçak sırtı
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.12.2007
Mesajlar: 25 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20203
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2007
2,427 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1,5 çorba kaşığı un
1 büyük boy patates
2 çay kaşığı tuz
1,5 çorba kaşığı sıvıyağ
1/4 çay kaşığı karabiber
Yumurtayı bir kâseye kırıp tuz ve karabiber katınız. Patatesi yıkayıp kabuğunu ince soyunuz. Rendeleyip unla karıştırarak yumurta ve 1 tatlı kaşığı kuru nane ilâve ediniz.
Büyükçe bir tavaya yağ koyup kızdırınız. Karışımı döküp, yayınız. Hafif hararetli ısıda üzerine kapak örterek açık pembe renkte pişiriniz. (Tavanın yerini ara, sıra değiştiriniz). Kenarlarını tavadan kurtarıp alt üst ederek diğer yüzünü de ayni şekilde pişiriniz.
Not : Patates fındık büyüklüğünde doğranıp yağda kızartılarak veya haşlanmış olarak ta yumurtaya katılabilir.
ML® Kuru Domatesli Yumurta için tıklayın
ML® Kuru Domatesli Yumurta (görsel)
|
PATATESLİ OMLET |
|
gökkuşağı
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2008
Mesajlar: 27 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc22647
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2008
2,555 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
2 adet patates
1 kahve fincanı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Patatesleri küçük ve ince olarak doğrayıp, az bir yağda kızartın. Süzün ve bir tabağa alın. Yumurtaları kırıp, tuz ve karabiberle çırpın. Bir tavada sıvı yağı kızdınp, yumurta ve patates kanşımım dökün. Omlet gibi pişirin.
ML® Murtağa için tıklayın
|
PATATESLİ OMLET |
|
devlet
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Afyon |
Kısa URL: https://ml.md/lc23374
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2008
2,478 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 patates (orta boy)
5 yumurta
1 soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
kırmızı biber
tuz
Soğanları ince ince kıyın. Bir kabın içinde yumurtaları, sıvı yağı, karabiber ile çırpın. Soğanı, rendelenmiş patatesi ilave edip karışımın yarısını kızgın yağa atın, tavaya yayıp karıştırmadan kısık ateşte pişirin. Bir tabakla ters döndürdükten sonra diğer tarafını da pişirin servis tabağına alın. Dİğer yarım malzemeyi de aynı şekilde pişirin.
ML® Ekmekli Omlet için tıklayın
ML® Ekmekli Omlet Videosu
|
Patatesli Omlet |
|
Özlem Erbay
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25117
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2008
2,324 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 orta boy patates
3 yumurta
1 soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı un
1- Soğanlar ince ince kıyılır. Bir kabın içinde yumurtaları sıvıyağı, karabiber konup çırpılır.
2- Soğan, un, rendelenmiş patates ilave edilip karışımın yarısı kızgın yağa atılır; tavaya yaydırılır. Karıştırmadan kısık ateşte pişirilir. Bir tabakla ters döndürdükten sonra diğer tarafı da pişirilir. Servis tabağına alınır.
Not: Tavaya olduğu gibi yayıp kızartın. Diğer yarım malzemeyi de aynı şekilde pişirin.
|
PATATESLİ OMLET |
|
yine gülnihal
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc26559
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2008
2,519 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
6 yumurta,
1 çorba kaşığı margarin,
tuz,
2 patates,
2 kaşık margarin
Hazırlanışı:
Bir kaba yumurtaları ve tuzu koyarak çatalla beş altı defadan fazla olmamak üzere çırpın. Diğer taraftan da yumurtaları pişireceğiniz tavaya yağı koyup kızdırın. Sol el ile tavanın sapını tutun. Sağ elle yumurtaları tavanın tam ortasına dökerek üç beş defa karıştırın. Sallamak.suretiyle omleti pişirin. Sonra tabağa alın. Patatesleri zar şeklinde doğrayın, iki kaşık margarinde kızartın. Omletin üzerine patatesleri koyarak, omleti üzerine sarın ve servis yapın.
|
PATATESLİ OMLET |
|
melankoli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2009
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc33741
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2009
2,621 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
60 gram margarin (3 çorba kaşığı)
12 adet yumurta
Tuz
300 gram (2 orta) patates
50 gram (iki buçuk silme çorba kaşığı) margarin
Yapılışı:
Yumurtaları bir kâseye kırıp, tuz ilâvesiyle güzelce çırpın. Yağı eritip, tavanın her tarafına yayın. Omleti ortasından tavaya dökün pişsin. Altı pişince ters yüz edin.
Tavadaki omletin üstüne soyulmuş küçük tavla zarı şeklinde kesilmiş ve kızdırılmış 50 gram (iki buçuk silme çorba kaşığı) margarin atılarak kızartılmış 300 gram (2 orta) patatesi hemen koyarak, omleti patateslerin üstlerine sarmak ve tabağa almak suretiyle hazırlanmalıdır.
|
Patatesli Omlet |
|
posta
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc38529
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2009
2,602 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler: (4 kişilik)
6 adet yumurta
3 orta boy patates
Kekik
Karabiber
Tuz
Patatesleri kızartmak için sıvıyağ
Patateslerimiz soyup, küp şeklinde doğruyoruz. Kızgın yağda kızartıp, omlet tavamıza alıyoruz. (Kızartma yağlı olduğu için tavamızı ayrıca yağlamaya gerek yok) Derin bir kâseye yumurtalarımızı kırıp, baharat ve tuzumuzu ekleyip çırpıyoruz. Çırpılmış yumurtalarımızı, ocağa aldığımız patateslerin üzerine döküp, iki tarafı da pişene kadar çevirerek pişiriyoruz. Dilimleyerek sıcak sıcak servis yapıyoruz.
|
PATATESLİ OMLET |
|
gönül bahçesi
Aşçı
Kayıt: 02.01.2010
Mesajlar: 19 Şehir: ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc45677
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2010
2,673 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
8 yumurta
600 gr. patates (kabukları soyulmuş ikiye bölünmüş ve haşlanmış)
3 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz
Tuz
Biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Hardal
1 baş ezilmiş sarımsak
Hazırlanışı:
Haşlanmış patatesleri bir kaseye koyarak çatalla ezin. İçine sarımsak ve maydanozları koyun, yumurtaları patateslerin üzerine kırarak iyice kanştırın, tuz ve biberi ekleyin. Dibi kalın bir tavada yağı kızdırın, omleti içine koyduktan sonra ateşi kısın. Omletin alt kısmı kızarana kadar on beş dakika pişirin. Tavayı ocaktan alarak üzerine bir tabak örtüp omleti ters çevirin. Pişmemiş yanını yeniden tavaya koyarak on dakika daha pişirin. Limon kabuğu ve hardalla süsleyerek servis yapın.
Not: Patates yerine et kullanarak aynı şekilde etli omlet de hazırlayabilirsiniz. Yarım kilo dana,veya kuzu etini kıyma haline getirdikten sonra, soğan ve baharat katarak iyice kavurun.
|
PATATESLİ OMLET |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57094
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2010
2,758 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
5 adet yumurtayı kırıp çatalla çırpınız. 2 adet patatesi soyup, rendeleyiniz. Hepsini iki kaşık unla karıştırınız. Tuzlayıp iki kaşık tereyağını bir tavada eritip içine hazırladığınız karışımı dökünüz. Alt üst edip pişiriniz.
|
Patatesli Omlet |
|
ortanca
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.11.2010
Mesajlar: 24 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc58475
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2010
2,300 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yumurta
2 orta boy patates
1 kaşık tereyağ
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
5 yumurtayı porselen bir kaseye kırınız. Kıyılmış maydanoz, haşlanıp, kabukları soyulduktan sonra küçük küp biçimi doğranmış patatesi, tuz, karabiber, atınız. Çatalla iyice çırpınız. Orta büyüklükteki bir tavaya fındık kadar yağ koyunuz. Tavanın her tarafının yağlanmasını temin ediniz. Yağ kızınca yarım su bardağı yumurta karışımından dökünüz. Tavanın her tarafına yayınız. Orta yumuşaklıkta pişince tavada 3'e katlayıp servis tabağına ters çeviriniz.
|
Patatesli Omlet |
|
otorite
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.09.2011
Mesajlar: 44 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68005
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2011
2,178 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 tane iri patates
3-4 tane yumurta
Patatesleri küpküp doğrayıp tavada kavuruyoruz. Peynirleri rendeleyerek içine ilave ediyoruz , bir kapta yumurtaları çırparak patateslere eşit dağılacak şekilde tavatya boşaltıyoruz kapağı kapatıp altını kızartıyoruz daha sonra tersini çevirip diğer yüzününde kızarmasını sağlıyoruz ve omletimiz hazır.
|
Patatesli Omlet |
|
Fortuna
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2011
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69123
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2011
2,126 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet patates
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
Patatesi soyup, rendeleyin. Un, yumurta, tuz ile rendelenmiş patetesleri iyice karıştırın. Kapaklı yapışmaz bir tavada tereyağını eritip, karışımı dökün. Her iki tarafıda kızarana kadar kapağı kapalı şekilde ağır ateşte pişirin. Sıcak sıcak servis edin.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 11.11.2024
|
Patatesli Omlet |
|
doğanay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.09.2011
Mesajlar: 60 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70676
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2011
2,112 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
2 patates
Yarım çay bardağı süt
Biraz Tuz, karabiber
Patatesleri soyup rendeleyin. Üzerine sütü yumurtaları baharatları katıp karıştırıyoruz. Isıtılmış zeytinyağlı büyük teflon tavaya döküp kapağını kapatıp arkalı önlü pişirdikten sonra servis ediyoruz.
|
Patatesli Omlet |
|
Yurdal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.12.2011
Mesajlar: 61 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc71208
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2011
2,093 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet patates
3 adet soğan
1 çay kaşığı zeytinyağı
6 adet yumurta
Patatesleri bir gece önceden tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Sudan çıkararak buzdolabında bekletin. Soğanları piyazlık doğrayın. 3-4 çorba kaşığı zeytinyağında biraz tuzla altın sarısı renk alana kadar kavurun. Bu sırada patatesleri soyun, incecik yarım halka biçiminde dilimleyin. Kavrulmuş soğana katıp biraz da patatesleri kavurun. Tavayı ateşten alın.
|
|