Kısa URL: https://ml.md/lc103070
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2014
3,384 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yufka
100 gram lor peyniri
2 adet haşlanmış patates
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
Kızartmak için yağ
Öncelikle yufkaları üçgen şeklinde kesip hazırlayın. İç harcı için yumurta sarısı, rende patates ve peyniri karıştırın. İçine kıyılmış maydanoz da ilave edip içi için olan kısmını hazırlamış olun. Bu içi yufkanın ucuna kaşıkla koyup sarın son olarak ucunun açılmaması için suya değdirip kapatın. Kızgın yağın içine atıp kızartın. Yağda kızartmak istemeyenler fırında da pişirebilirler.
Kısa URL: https://ml.md/lc157390
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2021
293 defa indirildi / yazdırıldı
Haşlanmış patates
Günlük yufka
Peynir
1 şişe maden suyu
Yarım su bardağı süt
1 adet yumurta
Haşlanmış patatesi çok az süt dökerek ezin ve karabiber, tuz ve pul biber ile tatlandırın.
Peyniri pul biber ve maydanoz ile tatlandırın. Bir kaseye maden suyu, yumurta, 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve süt ekleyip karıştırın.
Üçgen şeklinde kestiğiniz yufkanın iç kısmına sıvı karışımı sürün. Patates veya peynirli karışımdan koyarak sarın.
Kızgın yağda kızartıp servis edin.