|
Patatesli Piliç |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc55513
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2010
2,051 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket Piliç Göğüs Kuşbaşı
30 gr tereyağı
500 gr taze patates
2 çorba kaşığı kişniş tohumu
2 çorba kaşığı kimyon tohumu
250 ml piliç suyu (kaynar)
800 gr sarı domates (4e bölünmüş)
Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
1 tatlı kaşığı limon suyu
5 sap taze kişniş veya maydanoz
Eritilmiş yağa et ve patatesleri ilave edin, orta ateşte karıştırarak 6-7 dak. soteleyin. Kişniş ve kimyon tohumlarını katıp 1 dak. daha soteleyin.
Piliç suyunu ekleyin, kapağını kapatın ve patatesler yumuşayıncaya kadar 7-8 dak. pişirin. Domatesleri ekleyin ve domatesler hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dak. daha pişirin.
Tuz, karabiber ve limon suyu ekleyip taze otlarla süsleyerek sıcak servis yapın.
|
Patatesli Piliç |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc55300
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2010
2,006 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet Banvit Piliç Göğüs Bonfile
2 adet yumurta
3 adet orta boy patates (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
6 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz (arzu edilen miktarda)
Bir adet yumurtayı çırpın. Taze soğan, maydanoz, tuz ve patatesi karıştırın.
Etleri iki strecin arasına yerleştirip, döverek çok hafif inceltin.
Kalan yumurtayı çırpın.
Etleri sırasıyla una ve yumurtaya bulayın.
Yağı ısıtıp, etlerin her iki yüzünü 3`er dak. pişirin. Bir fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine patatesli karışımı paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında, üzerleri pembeleşinceye kadar, yaklaşık 15-20 dak. pişirin.
Arzu ederseniz sebze veya salata ile birlikte servis yapın.
|
Patatesli Piliç |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc55385
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2010
1,864 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet Banvit Piliç Göğüs Bonfile
125 ml süt
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda)
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
500 gr dondurulmuş patates
1 çay kaşığı muskat
250 gr kaşar peyniri (iri rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
100 gr tereyağı
Göğüs etlerinin üzerine sütün yarısı gezdirin, tuz ve karabiber serpip 30 dak. dinlendirin.
Etleri bir fırın kabına yerleştirin, üzerine limon suyunu gezdirip, limon kabuğunu serpin.
Dondurulmuş patatesi çözülmeden robottan geçirin. Muskatı serpip harmanlayın ve etlerin üzerine paylaştırın ve hafifçe bastırarak sıkıştırın.
Üzerlerine kaşar peyniri, kırmızıbiber ve tereyağını ufak parçalar halinde serpin.
Önceden ısıtılmış 200oC fırında, üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 20 dak. pişirin.
|
|