|
|
Patatesli Poğaça |
|
ağır osman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2012
Mesajlar: 87 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc83669
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2012
1,639 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
10 Dal maydanoz
1 Paket kabartma tozu
1 Su Bardağı yoğurt
3 Adet haşlanmış patates
1 Yemek Kaşığı susam
1 Adet Yumurta Sarısı(Üzerine)
2 Adet yumurta
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Çay Kaşığı tuz, karabiber(iç harca)
patatesleri rendeleyip tuz,karabiber ve maydanozla karıştırın.yumurta,yoğurt,sana hamurişi, tuz,3 bardak un ve kabartma tozuyla ele yapışmayan kıvamda hamur yoğurun.hamurdan bezeler koparıp elinizle biraz açın ve ortasına patatesli harç koyup kapatın.yağlı tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.200 derece fırında 25-30 dk pişirin.
|
Patatesli Poğaça |
|
köylügüzeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Çubuk-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc80041
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2012
1,705 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Hamurişi
4 Su Bardağı un
3 Çay Kaşığı tuz
1 Adet yumurta
1 Çay Kaşığı toz şeker
0,5 Adet maydanoz
10 gr kuru maya
1 Çay Bardağı süt
3 Adet haşlanmış patates
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya, tuz ve tozşeker koyup, karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp, süt, margarin, yumurta, rendelenmiş patates ve kıyılmış maydanoz ilave edin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve mayalanması için yarım saat bekletin. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Hazırladığınız poğaçaları fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
|
Patatesli Poğaca |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29600
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2008
2,117 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 1 paket Sana yağı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sirke
- ½ çay bardağı ay çiçek yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Harcı İçin:
- 4 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz ve karabiber
- Üzeri İçin:
- Yumurta sarısı
- Galeta unu
Hazırlanışı
1. Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra çatal yardımıyla iyice ezin.
2. Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
3. Yayvan bir tencerenin içine Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine yemeklik doğradığınız kuru soğanı, tuz ve karabiberi ve kırmızı pul biberi ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
4. Soğanlar pembeleştikten sonra harcı ezilmiş patateslere karıştırın.
5. Derin bir kâsenin içine az un koyup, üzerine oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana Yağını, yoğurdu, ay çiçek yağını, sirkeyi, tuzu, kabartma tozunu ilave edip, yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmayacak hale gelene kadar un ilave ederek yoğurun.
6. Hamur kıvamına geldikten sonra unlanmış tezgâhın üzerine alıp, yoğurduktan sonra eşit sayıda bezelere ayırın.
7. Bezeleri avuç içinizle yuvarlayıp, üzerlerine hafifçe bastırarak düzletin.
8. İçine soğanlı patatesli harçtan koyup, kenarlarını içeri toplayarak hamuru tekrar yuvarlayın.
9. Hamur bezelerini yayvan bir kâseye koyduğunuz yumurta sarısına bulayıp, galeta ununa buladıktan sonra Sıvı Sana ile yağladığınız tepsiye dizin.
10. Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis edin.
Fotoğraf "Vicdani" tarafından gönderildi. 17.04.2015
|
|
Patatesli Poğaca Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|