|
Patatesli Rulo Börek |
|
demirhindi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2012
Mesajlar: 103 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc79439
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2012
1,418 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Klasik
3 Adet yufka
3 Adet yumurta
6 Adet patates
Patatesi haşlayıp ezin.margarini eritin yoğurt ve yumurtayı da koyup karıştırın. 1 yufkayı yayın 1 kepçe harçtan koyun 2. yufkayıda aynı yapın 3. yufkayıda yay kalan harcı dökün rulo yapıp 2 ye kesin 1 gece buzdolapta bekletin 1.5 cm. kalınlığında kesip yatık şekilde yağlanış fırın tepsisine koy 200 derecede pişir.
|
Patatesli Rulo Börek |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc78585
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2012
1,752 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Klasik
1 Paket kabartma tozu
1 Tatlı Kaşığı karabiber
2 Adet yumurta
1 Tatlı Kaşığı KIRMZI PUL BİBER
5 Su Bardağı un
1 Su Bardağı yoğurt
1 Tutam tuz
10 Adet haşlanmış patates
Öncelikle SANA yağımız eritilir ve ılıtılır. Daha sonra Sana yağı, yumurta, kabartma tozu, yoğurt ,tuz, unu bir kapta karıştırıp, yoğurun. Hamurdan bir avuç alıp tezgahta bir merdaneyle yarım cm kalınlığında yuvarlak biçimde açın. İçine ezilmiş patetesli harçtan koyun ve yuvarlayıp rulo haline getirin. Ruloyu 3 yada 4 parça olacak şekilde kesin ve tepsiye dizin. Bütün hamurlara aynı işlemi uygulayıp üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış fırında 185 derecede pişirin ve sonra servis yapın.
|
Patatesli Rulo Börek |
|
sedan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc78525
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2012
1,679 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 Gr Sana Hamurişi
3 Adet yufka
1 Kg. patates
2 Adet yumurta
2,5 Bardak süt
Öncelikle patatesler bir tencereye soyulur ve doğranır. Bunun üzerine süt eklenip bir güzel haşlanır. Haşlanan bu patatesler ezilir sulandırılır. Eğer patatesler sütün hepsini çekerse biraz daha ilave süt ilavesi yapılabilir. Diğer yandan margarin yağı eritilir ve yumurtayla beraber ezilmiş patatese eklenip karıştırılır. Patatesli karışımımız sürülebilecek kıvama getirilir ve 3 e ayrılır. Bir yufka serilir. Ayırdığımız patatesi karışımından ilki birinci kata yayılır. Aynı şekilde ikinci kata ikinci karışım, üçüncü kata üçüncü karışım yayılır. Son olarak yufkanın kenar kısımları kesilir ve içlere yerleştirilir ve sondan başa gelecek şekilde rulo şeklinde sarılır. Bu şekilde buz dolabı içinde bir süre dinlendirilir. Dilerseniz bu şekilde saklayıp bir gün sonra hazır hale getirerek servis edebilirsiniz. Son olarak eni bir parmak olacak şekilde kesilip, fırında kızartıldıktan sonra sıcak servis yapılır.
|
Patatesli Rulo Börek |
|
Özzlem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.06.2012
Mesajlar: 72 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76698
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2012
1,580 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Su Bardağı ılık süt
Çörekotu
Aldığı kadar un
1 Tatlı Kaşığı nane
1 Tatlı Kaşığı şeker
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Paket kuru maya
2 Adet yumurta
1 Adet soğan
1 Adet Patates
1 Paket Sana Klasik
Öncelikle margarin, kurumaya, ılık süt, yumurta akı, tuz, şeker ve aldığı kadar un karıştırılarak hamur yapılır ve dinlendirilir, patatesler haşlanarak rendelenir, soğan küçük küçük doğranır, ve patates soğan, nane ve tuz harmanlanır, hamur merdane yardımıyla açılır, açılmış hamurun üzerine yapılan iç serilir ve hamur rulo şeklinde katlanır, üzerine yumurta sarısı ve çörek otu sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Fotoğraf "eberli" tarafından gönderildi. 21.12.2020
|
|