Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Salçalar, baharatlar ve ezdiğiniz patatesleri ilave edin. Sürekli karıştırarak pişirin. İnce kıydığınız maydanozu ilave edip ocaktan alın. Sıvı harç için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kasede çırpın. Yufkalardan bir tanesini tezgahın üzerine serin. Sıvı harçtan fırçayla üzerine sürün. Patatesli harcın üçte birini yufkanın üzerine yayın. Diğer yufkayı yaydığınız harcın üzerine serin. Sıvı harç ile ıslatın ve patatesli harçtan yayın. Son yufkayı da üzerine yerleştirip, sıvı harçtan sürün ve kalan tüm patatesli harcı da yaydıktan sonra 3 kat yufkayı sıkıca rulo yapın. Rulodan 2 parmak kalınlığında halkalar kesin ve kalan sıvı harca bulayıp fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc136050
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2018
868 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet hazır yufka
75 gr yağ
4 adet orta boy patates
125 gr. böreklik rendelenmiş peynir
1 çay bardağı süt
½ demet kıyılmış maydano
½ demet kıyılmış dereotu
2 yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Patatesleri haşlayınız, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyiniz.
Bir tencerede sütü kaynatınız ve tereyağı ile rendelenmiş patatesi ilave edip karıştırarak koyulaşana kadar pişiriniz.
Karışım soğuyunca peynir, baharatlar ve yeşillikleri ilave ediniz.
Yufkanın birini tezgaha seriniz ve hazırladığınız için üçte birini yayınız.
İkinci ve üçüncü kat yufkada da aynı işlemi uygulayınız.
Yufkaların üç katını birden çok sıkmadan rulo şeklinde sarınız.
Ruloyu ortadan ikiye bölüp üzerini örterek buzdolabına koyunuz ve bir gün bekletiniz.
Börekleri pişirmeden önce bir saat kadar derin dondurucuda bekletiniz.
Fırını 180 derecede ısıtınız.
Börekleri iki parmak kalınlığında dilimleyiniz ve üzerine yağlı yumurta karışımını sürünüz.
Yarım saat kadar pişiriniz.