Kısa URL: https://ml.md/lc45975
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2010
2,530 defa indirildi / yazdırıldı
4 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar su
İçi İçin:
1 adet kuru soğan
3 adet patates
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
5-10 dal maydanoz
Tereyağı
Hamur malzemesiyle ele yapışmayan bir hamur yapılır. 25-30 dakika dinlenmeye bırakılır. Bu arada iç malzemesi hazırlanabilir. Soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine haşlanmış ve doğranmış patates katılır. En son tuz ve kıyılmış maydanoz katılır, ateşten alınır. Hamudan yumurta kadar parçalar alınır teflon tavanın çapında açılır. Yağsız tavada iki yüzü lavaş gibi pişirilir. Sıcakken yüzeyine margarin sürülür. Yeteri kadar iç konur, rulo yapılır. En son iki elle sıktırılır ve servise sunulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc168168
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2022
140 defa indirildi / yazdırıldı
3 kase un
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağından biraz fazla ılık su
3 patates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 soğan
Karabiber
Pul biber
Maydanoz
Karabiber
Tereyağı
Mayayı, su ve şekerle mayalıyoruz. Sonra un ve tuz ilave edip yoğurup tekrar mayalanmaya bırakıyoruz. Patatesleri haşlayıp doğruyoruz. Bir yandan da soğanla salçayı kavuruyoruz. Patates ve baharatları ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Hamuru bezelere ayırıyoruz. Merdaneyle büyütüyoruz. İki tarafı kızarana kadar pişiriyoruz. İki tarafına da tereyağı sürüyoruz. İçine harçtan koyup rulo yapıp servis ediyoruz.