|
Patatesli Sulu Köfte |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171854
Gönderme Tarihi: 05.May.2023
121 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. kıyma
2 dilim bayat ekmek
2 adet soğan
2 adet patates
1 tatlı kaşığı dolusu karışık köfte baharatı
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı dolusu beyaz un
Kıymayı, soğan rendesini, baharatları, ve ufalanmış ekmeği derin bir kaseye koyun. İyice yoğuruyoruz. Fındıktan biraz büyük parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp şekil veriyoruz. Unu tabağa alıp köfteleri una buluyoruz.Soğanı küp küp doğruyoruz. Tencereye yağ koyup soğanları hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz. Ardından salça ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Küp doğradığımız patatesleri salçalı soğanlı karışıma dahil ediyoruz ve karıştırarak bir süre kavuruyoruz. Üzerine 2 su bardağı su ekliyoruz. Karıştırıyoruz.
En son tencereye tuz ve köfteleri ekleyip hafifçe karıştırıp kapağını kapatıp orta ocakta pişmeye bırakıyoruz. Patatesler piştiğinde yemeğiniz pişmiştir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.10.2023
|
Patatesli Sulu Köfte |
|
pi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.11.2009
Mesajlar: 39 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145024
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2019
338 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram kıyma
3 adet patates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı kısırlık bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
2 diş ezilmiş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kırmızı biber
Kıymayı derin bir kabın içine alın.
Üzerine bulgur, sarımsak, pul biber, karabiber, kırmızı biber ve biraz da tuzunu ekleyerek iyice yoğurun.
Köfte harcınız hazır.
Köfteleri ufak ufak yuvarlayın.
Bir kabın içine un serpin ve yuvarladığınız köfteleri içine atarak iyice una bulanmalarını sağlayın.
Soğanları doğrayın ve sıvı yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Daha sonra domates salçasını ilave ederek kavurun.
Patatesi küp küp doğrayın.
Doğradığınız patatesleri de ilave ederek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
Patateslerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip tencereyi kaynatmaya başlayın.
Yemek kaynadıktan sonra da köfteleri ilave edin.
Daha sonra da tuzunu ve baharatını ekleyin.
Sık sık su miktarını kontrol edin. Gerekirse ekleme yapabilirsiniz.
Yemeğiniz kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Yemeğiniz hazır hemen sıcak servis edebilirsiniz.
|
Patatesli Sulu Köfte |
|
afi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2016
Mesajlar: 46 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc118765
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2016
1,111 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nazmiye Demirtaş
½ kg kıyma
3 yemek kaşığı pirinç
1 adet yumurta
1 adet soğan
Karabiber
Tuz
2 adet patates
2 adet havuç
1 diş sarımsık
Sıvıyağ
1 kaşık salça
Soğanımızı rendeleyelim. Kıymamızı, soğan, yumurta, pirinç, karabiber ve tuz ile beraber iyice yoğuralım, misket büyüklüğünde yuvarlayalım. Patateslerimizi ve havuçlarımızı soyalım ve küp şeklinde doğrayalım. Geniş bir tencerede sıvı yağımızı kızdıralım, patateslerimizi ve havuçlarımızı ekleyelim, kısık ateşte 2 dakika kadar kavuralım. Salçamızı ve ezilmiş sarımsağımızı da ekleyelim ve sıcak suyumuza katalım. Köftelerimizi bir tepside unlayalım, unlanmış köfteleri kaynayan yemeğin içine ilave edelim ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirelim, servis yapalım.
|
Patatesli Sulu Köfte |
|
meltem güçlü
Aşçı
Kayıt: 19.03.2014
Mesajlar: 18 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc96741
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2014
1,585 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kıyma
1 soğan
1 çorba kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı biber salçası
6 adet patates
Öncelikle köftesini yapmak için kıymayı, rendelenmiş soğanı, şekeri ekleyip yoğurun ve içine baharatları koyun. Hiç ekmek koymadan köfte harcını hazırlayın. Ve bu köfteleri şekillendirip kızartın. Bu arada domatesi rendeleyip tavada salça ve sarımsakla birlikte pişirin. Patatesleri dilimlerini bu pişirdiğiniz sos içine dizin. Köfteleri da yerleştirip üzerine tereyağını ve bir miktar sıcak su ekleyip fırında 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
|
Patatesli Sulu Köfte |
|
sağ salim
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.02.2009
Mesajlar: 25 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc81140
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2012
2,247 defa indirildi / yazdırıldı
|
450 gram kıyma
1 patates
1 havuç
1 soğan
3 çorba kaşığı pirinç
3 çorba kaşığı galeta unu
5 adet sivri biber
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Derin bir kabın içinde kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç ve galeta ununu yoğurup yuvarlak köfteler yapın. Bir tencerede yağla salçayı karıştırıp üzerine iki su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca doğranmış havucu, sivri biberleri ve patatesi köftelerin içine ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. 3 diş sarımsak ve kırmızı kıyılmış biber de ekleyip daha farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.
|
Patatesli Sulu Köfte |
|
yeni sofra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2009
Mesajlar: 35 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc44478
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2009
3,681 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı pul biber
3 adet patates
1 çorba kaşığı salça
4 su bardağı su
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Bulgurun üzerine 1 su bardağı su ve rendelenmiş soğan eklenir, 10 dakika bekletilir. Sonra üzerine pul biber, tuz ve dağılmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Harçtan fındık büyüklüğünde köfteler alınır. Tencereye su, salça, yağ ve tuz konur. kaynamaya başlayınca kuşbaşı doğranmış patatesler atılır. Yaklaşık 10 dakika pişirdikten sonra köfteler atılır, karıştırılmaz. Kapak kapalı olarak 15 dakika daha pişirilir. Sıcak servis yapılır.
|
|