Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kereviz Tarifleri > PATLICAN BEĞENDİ (5 adet - 282,336 defa bakıldı)

PATLICAN BEĞENDİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PATLICAN BEĞENDİ

Belkıs
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.09.2006
Mesajlar: 60
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc9995
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
2,887 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
8 tane orta boy patlıcan
1,5 kilo 1 küçük paket yağ
1 limon
2 fincan kaşar peyniri rendesi
2 kahve fincanı un «199 gr.»
3 bardak süt «750 gr.»
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Patlıcanlar birer tarafları kızardıktan sonra diğer taraflarını da çevirmek suretiyle üst kabukları adeta yanmış bir duruma gelene kadar, kuvvetli ateşte pişirilir ve bıçakla kabuklan yukardan aşağıya doğru iyice soyulduktan sonra sapları kesilip evvelden hazırlanmış olan, içinde bir limonun suyunu havi 5 bardak su bulunan bir tencereye konarak bir tarafa bırakılır. Sonra içinde, eritilmiş yağ bulunan bir tencereye 2 fincan un konarak kaşıkla «Tercihan tahta» devamlı karıştırmak suretiyle, unu sarartmadan 1-2 dakika kadar kavurmalı, sonra da bu karışım azar azar olmak üzere ılık süt katmak ve bir taraftan da karıştırmaya devam etmek suretiyle sütlü yağı una yedirmeli ve hafif koyulukta bir muhallebi haline gelinceye kadar karıştırarak pişirmelidir. Bu meyanenin yapılması tamamlanınca, patlıcanlar içinde bulundukları limonlu sudan alınarak iyice sıkıldıktan sonra, bunlar hazırlanan beyaz salçaya atılır ve daha sonra da kaşar peynir rendesi ilave ederek hepsini 5 dakika kadar karıştırıp pişirmeli ve yanında tavuk, tas kebabı gibi yemeklerle birlikte servis yapmalıdır.


PATLICAN BEĞENDİ

inci
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.10.2007
Mesajlar: 20
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc18872
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2007
2,522 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo koyun eti
8 patlıcan
3 çorba kaşığı dolusu un
4 kaşık tereyağı
3 baş soğan
yarım kilo süt
3 tane iri ve olgun domates
bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 demet maydanoz
tuz

1- Patlıcanlar ateşte pişirilir, soyulur, soğuk suya atılır, bir süre bırakılır, sonra da ezilip püre haline getirilir.
2- 3 kaşık un 4 kaşık sadece yağ ile birlikte bir tavaya konur ve orta ateşte hafif bir sanmtrak renk alıncaya kadar kavrulur.
3- Yanm kilo süt yavaş yavaş ilave edilerek devamlı karıştırılır.
4- Süt, yağ ve un koyu bir bulamaç haline gelince soyulmuş, yıkanıp süzülmüş ve püre haline getirilmiş olan patlıcan ile tuz ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilir, iyice karıştırılır ve ateşten indirilir.
5- İyice yıkanmış ve kuşbaşı doğranmış bir kilo koyun eti, 2 kaşık sade yağ ile birlikte bir tencere içinde ateşe konur.
6- Et suyunu bırakmaya başlayınca doğranmış soğanlar tencereye atılır.
7- Etin suyu iyice çekilince de 3 tane domates rendelenerek konur ve etin üstüne çıkıncaya kadar sıcak su ile yeteri kadar tuz ilave edilir.
8- Et böylece pişirildikten sonra ateşten indirilir, hazırlanmış olan püre halindeki patlıcanla birlikte servis yapılır.


PATLICAN BEĞENDİ

ilker24
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.02.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc34540
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2009
2,763 defa indirildi / yazdırıldı




1250 gram patlıcan
45 gram un (1 kahve fincanı)
100 gram tereyağı, ya da margarin (5 çorba kaşığı)
500 gram süt (2 bardak)
50 gram rende kaşar (2 kahve fincanı)
Tuz

1 Küçük bir tencereye; 5 silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin ile, pek dolu olmayan bir kahve fincanı da un koyarak, az kuvvetli ateşte unu sarartamadan ancak 2 dakika kadar kavurmalı ve tencereyi ateşten alarak bir tarafa bırakmalıdır.
2 Diğer taraftan 1250 gram patlıcanın her bir tarafını gayet kuvvetli havagazı ya da kömür ateşinde kabukları yanarcasına pişirdikten sonra patlıcanların yanmış kabuklarını, yukarıdan aşağıya doğru bir bıçakla soymalıdır. (Patlıcanları gayet, kuvvetli ateşte pişirmelidir. Bir de patlıcanların beyaz renk alabilmeleri için bunları bir kuşane içindeki limonlu suya atarak 15 dakika kadar bırakmalı, sonra da sudan çıkararak, iyice sıkmak suretiyle sularını çıkarmalı ve aşağıda anlatıldığı şekilde kullanmalıdır.)
3 Sonra, soyulan her patlıcanı, pişirerek bir tarafa bırakmış olduğumuz unlu yağa katmalı ve telle dövercesine karıştırarak hepsini birbirleriye eritmeli, sonra da patlıcanları tenceresiyle ateşe oturtarak bunlara; 2 tatlı kaşığı tuz ile, sıcak bir halde 2 bardak sütü azar azar katmalı ve bir taraftan da hızlıca karıştırarak, sütü patlıcanlara yedirmeli ve patlıcanlar, koyuca bir bulamaç haline gelinceye kadar bunları karıştırarak pişirmekte devam etmeli, sonra da bunlara rendelenmiş 2 kahve fincanı kaşar peyniri katarak iyice bir karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten almalı ve salçalı herhangi bir et ya da piliç yanında servis yapmalıdır.


PATLICAN BEĞENDİ

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc63428
Gönderme Tarihi: 24.May.2011
2,296 defa indirildi / yazdırıldı




4 büyük boy patlıcan (çekirdeksiz)
75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı
75 gr (1/2 su bardağından biraz fazla) un
1 su bardağı süt (kaynar halde)
1 çay kaşığı tuz
90 gr (1/3 su bardağı) kaşar ya da gravyer peyniri rendesi
Patlıcanların konacağı su:
2 su bardağı su
1/2 limonun suyu
1 çay kaşığı tuz

Patlıcanları, orta ateşin üstünde döndürerek, kabukları iyice yanana kadar pişiriniz.
Bir kaba 2 su bardağı su, limon suyu ve tuzu koyunuz. Keskin bir bıçakla közlenmiş patlıcanların yanmış kabuklarını alınız. Etli bölümlerini tuzlu ve limonlu suyun bulunduğu kaba koyup, bekletiniz.
Orta boy bir tencerede yağı, orta ateşte eritiniz. Unu ekleyip, yumurta teli ile sürekli karıştırarak, kavurunuz. Tencereyi ateşten alıp, bir kenara koyunuz. Hazırladığınız un, hafifçe ılındığında, tuz ve patlıcanları ekleyip, yumurta teliyle sürekli karıştırınız. Tencereyi yeniden ateşe oturtup, kaynar sütü sürekli karıştırarak, ekleyiniz. Rendelenmiş peyniri koyup, bir iki kez daha karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten alınız.

Not: Patlıcan beğendinizin bulunduğu tencereyi, içi sıcak su dolu daha büyük bir kabın içine oturtarak, bir süre saklayabilirsiniz.


Patlıcan Beğendi

ragıp bey
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2020
Mesajlar: 28
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc152669
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2020
282 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet patlıcan
100 gram kıyma
3 adet domates
7-8 adet biber
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çorba kasesi kaşar rendesi

Patlıcanlarımızı közlüyoruz o sırada kıymayı az bir zeytinyağı ile kavuruyoruz.
Ardından biberleri ekleyip kavuruyoruz biberler tamamen piştiğinde domateslerimizi de ekliyoruz ve soteliyoruz, isteğe göre baharat eklenebilir.
Közlediğimiz patlıcanları iri iri doğruyoruz, bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağ eğleyip eritiyoruz, içerisine 1 yemek kaşığı un koyarak un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz, fazla pembeleştirmeyiniz (ben tam buğday unu kullanıyorum)
1 bardak sütü ekleyip bırakmadan karıştırmaya devam ediyoruz, o sırada patlıcanlarımızı içine ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Patlıcanlar da sosun ısısını aldığında içine kasar rendesini döküp az biraz tuz serpiyoruz ve kaşarlar iyice eriyene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Beğendisini taban olarak yayıp üzerine sotemizi ekliyoruz.






PATLICAN BEĞENDİ Tarifleri Kereviz Tarifleri



(5 adet PATLICAN BEĞENDİ 282,336 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort