|
PATLICAN BÖREĞİ (kıymalı) |
|
Nesli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc51334
Gönderme Tarihi: 03.May.2010
2,269 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 orta boy patlıcan
1 soğan
6 sivri bibe
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 domates
200 gr. kıyma
6 yumurta
tuz
karabiber
Patlıcanlar alacalı soyulup uzunlamasına 4'e bölünür. Kızartılır. Kızaran patlıcanlar ince ince doğranır. Derince bir kabın içine soğan, biber, maydanoz, doğranır, domatesler rendelenir. Patlıcanlar ilave edilip 5 yumurta, tuz, karabiber, kıyma konur, iyice karıştırılır. Hafif yağlı tepsiye yayılır. 1 yumurta çırpılıp üzerine sürülür. 180° fırında 40-45 dakika kızartılır. Dilimlenerek servis yapılır.
|
Patlıcan Böreği (kıymalı) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87821
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2013
2,108 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet patlıcan
500 gram kıyma
2 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
3 domates
1 çorba kaşığı salça
3 sivri biber
1 demet maydanoz
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 yumurta
Patlıcanların kabuklarını soyup tuzlu suyun içinde 10 dakika bekletin. Bu arada da domatesli kıymalı harcı hazırlayın. Tereyağını tavada eritip üzerine rendelenmiş soğanı, sarımsağı ve kıymayı ekleyip kavurmaya başlayın. İçine rendelenmiş domatesi ve salçayı da ilave edip pişirin. Çok az suyla karışımı daha sulu bir hale getirip ocaktan alın. Patlıcanları süzüp zeytinyağı ile yağlayın. Daha sonra fırın tepsisine yan yana 3 ya da 4 tanesini dizin. Üzerine kıymalı içten bir miktar yerleştirin. Tekrar patlıcan ve kıyma kat kat döşeyin. En üste patlıcanlar olmalı. Bir kabın içinde yumurta, süt, ve unu çırpıp üzerine dökün. Bu şekilde 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirip istenirse, üzerine rendelenmiş kaşar serpip 5 dakika daha fırınlayın. Yaz sofralarının yufkasız lezzetli böreklerindendir.
|
Patlıcan Böreği |
|
Lerzan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc75131
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2012
1,910 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo patlıcan
300 gr kıyma
5 adet soğan
4 adet domates
5 adet tatlı yeşil biber
5 adet yumurta
1 demet maydanoz
Bir miktar tuz
Bir miktar karabiber
1 kepçe sıvıyağ
Patlıcanlar, soğan ve biberler küçük parça olarak doğranır, sıvı yağ ve tuz konup tencerede ölene kadar kavrulur, domatesler kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış olarak tenceredeki patlıcanın ortası açılarak koyulur ve biraz orada ölmesi sağlanır sonra hepsini karıştırıp suyu çekene kadar kavrulur ocaktan alınıp içine kıyma yumurtalar karabiber ve doğranmış maydanoz eklenerek karıştırılıp borcam tepsi yağlanıp tepsiye yayılır. İstege bağlı üzerine biber veya domares dilimleri konur, fırında 45 dakika pişirilip sıcak servis yapılır.
|
|