|
Patlıcan Dizmesi |
|
haşmet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.08.2010
Mesajlar: 47 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc55129
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2010
2,280 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
4 orta boy patlıcan
1 orta boy soğan
300 gr. kıyma (yağsız)
4-5 sivribiber
2 orta boy domates
1 çorba kaşığı salça
5 çorba kaşığı sıvı yağ
2 dilim bayat ekmek içi
tuz
karabiber
köfte baharatı
Patlıcaları alaca soyup kalın yuvarlak dilimler halinde keselim. Patlıcan dilimlerini tuzlu suda yarım saat bekleterek yıkayıp kurulayalım. Patlıcan dilimlerinin üzerlerine sıvı yağ gezdirip harmanlayarak bekletelim. Bir kaba kıymayı, bayat ekmek içini, tuzu, baharatları, rendelenmiş soğanı ekleyerek yoğuralım. Köfte harcından ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak yassı köfteler yapalım. Fırın kabına bir patlıcan dilimini ve bir köfteyi dik olarak dizelim. Arada bir dilimlerin arasına yuvarlak kesilmiş birer domates dilimi yerleştirelim. Sivribiberleri 3'e kesip dilimlerin aralarında kalan boşluklara sıkıştıralım. Önceden 220° ısıtılmış fırında köftelerin ve patlıcan dilimlerinin üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirelim. Salçayı 1 su bardağı sıcak su ile incelterek tuzunu ekleyelim. Salçalı sosu patlıcanların ve köftelerin üzerine gezdirelim. Fırın kabının ağzını alüminyum folyo ile kapatarak yemeği ikinci kez, 220° ısılı fırında pişirerek fırından alalım. Ilıtarak servis yapalım.
|
Patlıcan Dizme |
|
hayal idi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2011
Mesajlar: 53 Şehir: Bingöl |
Kısa URL: https://ml.md/lc63982
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2011
2,639 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1 kg. patlıcan
1/2 kg. kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
3 adet soğan
15 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
3 adet domates
1 baş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Patlıcanları alaca soyup halka halka doğrayın. Eti, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine tereyağını, ince doğramış soğanı ekleyip biraz daha kavurun. Kıyılmış biber, salça, karabiber, pul biber ve tuz ilave edip iki üç dakika pişirin. Patlıcanları kızartın. Bir tencereye bir kat patlıcan, bir kat et olmak üzere üst üste dizin. En üste küp doğranmış domates ve sarımsak koyun. Üzerine sıcak su gezdirip etler yumuşayana kadar pişirin.
|
PATLICAN DİZME |
|
zorbey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2013
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc90715
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2013
1,740 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
400 gr kıyma
2 adet domates
2 adet biber
2 kaşık salça
2 kaşık margarin
Patlıcanları alacalı soyup 1 er parmak genişliğinde doğradıktan sonra tuzlu suya koydum, diğer tarafta kıyma, ekmek, soğan ve baharatlarla birlikte köfteyi yoğurdum,1 köfte 1 patlıcan olacak şekilde tepsiye dizdim üzerine 2 kaşık margarin, 2 kaşık salçayı kavurup sıcak su ekleyip sos yapıp döktüm, folyo kapatıp 200 derecede yarım saat kadar pişirdikten sonra folyoyu açıp kızarmasını sağladım.
|
Patlıcan Dizme |
|
Bakır Cezve
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2016
Mesajlar: 27
|
Kısa URL: https://ml.md/lc118095
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2016
1,200 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nazan Karakaş
1,5 kg kemer patlıcan
600 gr kıyma
1 paket köfte harcı
1 kg domates
500 gr biber
200 gr tereyağı
2 kaşık salça
İstenilen baharat
Tuz
Patlıcanları yıkayıp halka halka doğruyoruz. Kıymayı ve köfte harcını karıştırıp köftelerimizi yapıyoruz. Her patlıcanın arasına köfte koyup sıralı bir biçimde tepsiye dizip orta kısmına doğranmış domates ve biber karışımını döküyoruz. Üstüne tereyağ parçacıklarını koyup hafif salçalı, tuzlu, baharatlı suyu ekleyip fırında 35 dk. pişiriyoruz.
|
|