Kısa URL: https://ml.md/lc31899
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
2,246 defa indirildi / yazdırıldı
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Patlıcanlar közde pişirilir. Kabuğu soyulur. Sonra bu patlıcanlar havanda dövülür. İçine sarımsak konularak yeniden dövülür. İstenilirse yağ eritilerek katılabilir. Tuzu eklenir, üzerine yoğurt da dökülerek yenildiği olur.
Kısa URL: https://ml.md/lc31908
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
2,310 defa indirildi / yazdırıldı
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Patlıcan döğmesi için 1.5 kg. iri patlıcan ve 250 gr. biber, 1-2 domates yeterlidir.
Patlıcanlar fırında veya köz ateşinde pişirildikten sonra kabukları soyulur ve küçük parçalar halinde doğranır. Ayrı bir tarafta sarımsak döğülür. Bir tavada doğranan biber hafifçe kızartılır, üzerine doğranan domatesler de eklenir. Birlikte karıştırılarak pişirilir. Tavadaki malzemenin üzerine patlıcanlar ve sarımsak dökülür. Karıştırılarak pişmeye bırakılır. Piştikten sonra servis yapılır.