Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Turşular Konserveler > Patlıcan Konservesi (4 adet - 122,000 defa bakıldı)

Patlıcan Konservesi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Dondurulma Tarifleri
Konserve Tarifleri
Kurutma Tarifleri
Salamura Tarifleri
Turşu Tarifleri
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kızarmış Patlıcan Konservesi

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177127
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2024
165 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

2 kg patlıcan
4 kg domates
1 kg biber
1 baş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı

Öncelikle patlıcanları istediğiniz boyutta küp küp doğrayın. Geniş bir kapta acı suyunun çıkması için tuzlu suda bekletin. Diğer tarafta biberleri doğrayın. Domatesleri rendeyin veya blenderdan geçirin. Geniş bir tencereye zeytinyağını alıp ince ince doğranmış 1 baş sarımsağı kavurun. Domatesleri ilave edilip kısık-orta ateşte suyunu çekene kadar kaynatın. Tuz ekleyin. Bu sırada geniş bir tavada patlıcan ve biberleri kızartın. Kızartılan patlıcan ve biberleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çekmesi için bekleyin. En son kaynayan domatese, patlıcan ve biberleri ekleyip, hepsini 5-10 dakika birlikte kaynatın. Ocağın altını kapatın. Temiz cam kavanozlara sıcakken doldurun. Kapağını sıkıca kapatıp, ters çevrin. Soğuncaya kadar bekleyin. Ardından buzdolabında ya da güneş almayan serin bir ortamda konservelerinizi muhafaza edebilirsiniz.



Patlıcan Konservesi

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174789
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2023
172 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.karaca.com

2 kilogram patlıcan
500 gram sivri biber damak tadınıza göre acı ya da tatlı tercih edebilirsiniz
2 kilogram domates
2 adet büyük boy soğan
3 büyük diş sarımsak
2 çorba kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı sıvı yağ
Patlıcanları kızartmak için bolca sıvı yağ
Tuz

Kışlık patlıcan konservesi hazırlayabilmek için öncelikle gerekli mutfak gereçlerini hazır hâle getirin.
Ardından sebzelerin kabuklarını soyun.
Sonrasında tercih ettiğiniz büyüklükte ve küp küp olacak şekilde kesme tahtası üzerinde doğrayın.
Bir kızartma tenceresinin içerisine yeterli miktarda sıvı yağ ekledikten sonra kızartın.
Kızarmış sebzelerin yağını süzebilmek için geniş bir kabın üzerine bez yayıp süzgeçle birlikte yerleştirin.
Süzülme işlemi gerçekleşirken ayrı bir tencerede yarım su bardağı sıvı yağı kızgın hâle getirin.
Daha sonrasında bıçak yardımıyla yemeklik doğradığınız soğanları ve biberleri kızgın yağda yumuşayana kadar pişirin.
Sarımsaklarınızı rendeledikten sonra biber ve soğanların içerisine katın.
Ardından salçanızı da ilâve ederek kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edin.
Salçanın kokusu çıktıktan sonra rendelemiş olduğunuz domatesleri de karışımın içerisine ekleyin.
Bu karışımı sık sık karıştırarak yaklaşık 15 dakika boyunca pişirin.
Sonrasında tuz ekleyip bir miktar daha karıştırın.
Daha öncesinde süzmüş olduğunuz patlıcanları bu karışıma ilâve ederek 5 dakika daha pişirme işlemine devam edin ve sonrasında tamamlayın.
Karışım sıcak hâldeyken konservelerin içerisine yerleştirin ve kapaklarını bekletmeden sıkıca kapatın.
Kışlık patlıcan konserve kavanozlarınız hazır hâle geldiğinde tezgâhın üzerinde soğumalarını bekleyin.
Soğuyan kavanozlarınızı serin bir dolapta muhafaza edebilirsiniz.



Patlıcan Konservesi

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159807
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2021
242 defa indirildi / yazdırıldı




4 kilo patlıcan
2 kilo domates
1 kilo yeşil biber
Zeytinyağı

Patlıcanları alaca soyun ve sonrasında orta büyüklükte küpler halinde doğrayın.
Domatesleri de soyun küp küp doğrayın. Biberleri ise yuvarlak halde doğrayın.
Tencereye zeytinyağı ekledikten sonra ilk biberleri ekleyin. Birkaç dakika sonra patlıcanları koyun. Tencerenin kapağı açık vaziyette kavurun.
Başka bir tencerede küp halinde doğranmış domatesleri kaynatın.
Suyu çekince patlıcanları kızartın ve sıcak suyla yıkadığınız kavanozlara doldurun. Her bir kavanozun üstüne biraz domates sosu ekleyin.
Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirerek 1 gün bekletin.
Kavanozlar soğuduktan sonra güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin.



Patlıcan Konservesi

bal damlası
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.09.2010
Mesajlar: 63
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc56096
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2010
10,147 defa indirildi / yazdırıldı




Patlıcanı doğraymız. Sadeyağda yarım kızarmış şekilde kızartınız. Teneke kutulara istif ediniz. Üstüne yeterince tuz ve biber ekiniz. Bir miktar da domates suyu katarak ıslatınız. Kutuların kapaklarını dikkatli bir şekilde lehimletiniz. Büyük bir tencereye, kutuların üstüne çıkacak ölçüde su koyup tencereyi ateşe oturtunuz, su fıkır fıkır kaynamağa başlayınca kutuları bu kaynar su içine yavaşça bırakınız. Böylece kaynayan su içinde tenekeler de 1 saat kaynasın. Bundan sonra tencereyi ateşten indirip soğumaya bırakınız. Su soğuyunca kutuları suyun içinden çıkarınız, çok serin bir yere sıralayarak saklayınız.

Not: Patlıcan konservesi yapımında dikkat edeceğiniz özellikler patlıcanları kutuya yerleştirirken çok sıkı istif etmemeniz, kutunun üstünde bir parmak boşluk bırakmanızdır. Lehimli kutular kaynar suda 1 saat kaynadıktan sonra tencereyi ateşten indirip ve su tam anlamıyla soğuyunca kutuları tencereden çıkarınız. Bir de bu kutuların serin yerde saklanması koşuldur. Hele kutuların, düzenlenmesine, iyice lehimlenmesine çok dikkat etmek gerekir. Kutular iyi lehimlenmez, hava gelecek delik kalırsa konserve dayanmaz, bozulur.







Patlıcan Konservesi Tarifleri Turşular Konserveler



(4 adet Patlıcan Konservesi 122,000 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort