|
Etli Patlıcan Musakka |
|
Nergiz Sağtürk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2008
Mesajlar: 41 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc77358
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2012
14,509 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Çay Kaşığı tuz
4 Adet patlıcan
2 Çay Kaşığı pul biber
750 gr kuşbaşı et
Biraz sıvı yağ
1 Adet Domates
1 Adet soğan
2 Yemek Kaşığı domates salçası
3 Diş sarımsak
1 Çay Kaşığı karabiber
Patlıcanları alacalı soyarak dilimleyin. tepsiye dizip fırında közleyin. Diğer taraftan soğanı ince ince yemeklik doğrayın. Bir miktar sıvı yağda soğanı pembeleştirin. Etleri ilave ederek tencereyi kapatın ve etlerin sulanmasını bekleyin. Etler suyunu çekmeye başlayınca içerisine kabuğu soyulmuş küp küp doğanmış domatesi ilave edin. Salçasını ve baharatlarını ekleyin. Sarımsakları bir kaç parçaya bölüp ilave edin. Eğer gerekirse 1 çay bardağı kadar da kaynar su ekleyin ve etler pişene kadar 10 dakika kadar daha bu şekilde ocakta tutun. Közlenmiş patlıcanları fırın kabının tabanına dizin. Üzerine pişirmiş olduğunuz eti boşaltın. Etlerin seviyesinde su olmasına dikkat edin. En üste domates dilimleri ve yeşil biber yerleştirin ve 3 kaşık SANA MARGARİNi parça parça tepsinin üzerine paylaştırın Yemeği fırında 15 dk kadar pişirin, üzeri hafif kızarınca fırından alabilirsiniz.
|
Patlıcan Musakka |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28838
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2008
2,997 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr kuzu kıyması
375 ml zeytinyağı
3 yemek kaşığı sana
0.5 çay kaşığı tuz
2 adet domates
5 adet patlıcan
1 adet ince kıyılmış soğan
4 adet dolmalık biber
200 gr konkâse domates
Aldığı kadar karabiber
375 ml et suyu
Önce fırınınızı 175 °C'ye getirip, ısıtın. Patlıcanların kabuklarını soyup, iki santim kalınlığında yuvarlak halkalar biçiminde doğrayın. Üzerlerine tuz serpip, yaklaşık 20-30 dakika acı suyunun çıkmasını bekleyin. Sonra soğuk suyla yıkayıp, kurulayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Yağ kızınca patlıcanları alt üst ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Fazla yağlarını süzdürerek tavadan alın. Kağıt peçete üzerine çıkartın. Musakkayı pişireceğiniz fırın tepsisine kızarttığınız patlıcanların yarısı dizin. Bir tencerede Sana'yı eritin. Yağ kızınca soğanı (büyük boy) arasıra karıştırarak birkaç dakika sote edin. Kıymayı ekleyip, birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp, tekrar çekinceye kadar sık sık karıştırarak kavurun. Konkase domates, tuz ve biberi ilave edin. Kaynar halde et suyunu ya da su koyup, bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. Ağır ateşte harç suyunu çekinceye kadar pişirin. Tepsideki patlıcanların üzerine hazırlamış olduğunuz kıymalı harcı koyun. Üzerine kalan kızarmış patlıcanlar ile halka doğranmış domates (kabuğu soyulup, halka doğranmış) ve biberi (sap ve çekirdekleri ayıklandıktan sonra ikiye kesilmiş) yerleştirin. Tepsiyi, önceden ısıtılmış fırına sürüp, musakkayı 25-30 dakika pişirin. Patlıcan musakkasını önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, sıcak olarak servis yapın.
|
Patlıcan Musakka |
|
başlangıç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2011
Mesajlar: 90 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc76936
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2012
1,778 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Adet Domates
4 Adet yeşil biber
500 gr kıyma
1 Adet soğan
1 Kg. PATLICAN
PATLICANLARI SIVI YAĞDA KIZARTIN. TAVADA SANA YAĞI İLE KIYMAYI, DOĞRADIĞINIZ SOĞAN, YEŞİL BİBER, DOMATESİ SALÇA VE BAHARATLARLA KAVURUN. TENCEREYE PATLICANLARI SERİN, İZERİNE TAVADAKİ KARIŞIMI SERİN,ÜZERİNE YİNE KALAN PATLICANLARI SERİN. AZICIK SU EKLEYİP PİŞİRİN.
|
Patlıcanlı Musakka |
|
başar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2012
Mesajlar: 40 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc80016
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2012
1,694 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Su Bardağı sıvıyağ (patlıcanları kızartmak için)
1 Tutam karabiber
2 Adet ortaboy domates
4 Adet sivribiber
1 Tutam Kırmızıbiber
2 Adet orta boy soğan
1 Tutam tuz
200 gr kıyma
5 Diş sarmısak
5 Adet Orta boy patlıcan
Patlıcanları aralıklı soyup kalın yuvarlak dilimler şeklinde kesin, tuzlu suda yarım saat bekletin, sonra yıkayıp kurulayın (Buruk tadı vede acısı cıksın dıye). Kızgın sıvı yağda her iki yüzünüde kızartın. Yayvan bir tencereye dizin, bir tavada SANA KLASİK MARGARİNİ eritin küp küp dogradıgınız sogan ve sarmısakları pembe renk alıncaya kadar pişirin. Kıymayı ekleyin, 1 dk daha kavurun, küçük dogranmış sivri biber ve domatesleri ekleyın, bırkac dk daha kavurun . Salçayı, tuzu, karabiberi ekleyin bir kaç kez çevirdikten sonra patlıcanların üzerine dökün. 1 su bardağı sıcak su ekleyip yemeği ağır ateşte pişirin.
|
Patlıcan Musakka |
|
selva17
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.09.2007
Mesajlar: 73 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc77391
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2012
1,690 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Mutlu Aile
1 Yeterince TUZ-BİBER
2 Adet yeşil biber
1 Adet soğan
4 Diş sarımsak
500 gr kıyma
4 Adet patlıcan
1 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı salça
ÖNCELİKLE TEMİZLEDİĞİMİZ PATLICANLARIMIZI PARÇALI OLARAK YANİ YUKARIDAN AŞAĞI ÇİZGİ ŞEKLİNDE TAMAMEN OLMAMAK KAYDIYLA SOYALIM VE ORTA İNCELİKTE DİLİMLEYELİM VE BİR KAPAKLI TENCERE YADA TEFLON TAVADA PATLICANIMIZI BİRAZ SIVI YAĞ İLE KIZARTALIM. KIZARTMA İŞLEMİ BİTTİĞİNDE PATLICANIMIZI BİR KABA KOYALIM YADA BİR ŞEKİLDE FAZLA YAĞ ÇEKEN PATLICANIMIZIN YAĞININ ÇEKİLMESİNİ SAĞLAYALIM.GAZETE YADA HAVLU KAĞIT ÜERİNE OLABİLİR. DAHA SONRA TEFLON TAVA YADA TENCEREYE TEKRAR YENİ BİR YAĞ KOYALIM VE İÇİNE SOĞANI ATALIM KISA BİR SÜRE SONRADA KIYMAMIZI VE ARKASINDANDA İNCE DOĞRANMIŞ DOMATESİMİZİ ATALIM VE KAPAĞINI KAPATALIM.YEMEĞİMİZE BİRAZDA SICAK SU İLAVE EDELİM VE BİKAÇ DAKİKA PİŞİRELİM. BU ESNADA YAĞI ALINMIŞ OLAN PATLICANLARIMIZI FIRIN TEPSİSİNE DİZELİM VE PİŞİRDİĞİMİZ KIYMAMIZI VE MALZEMEMİZİ DİZDİĞİMİZ PATLICANIN ÜZERİNE GEZDİREREK DÖKELİM. DAHA SONRA ÜZERİNE ORTADAN BÖLDÜĞÜMÜZ DOMATESİDE DİLİMLEYEREK YEMEĞİMİZİN ÜSTÜNE DÜZGÜNCE SERELİM. SON OLARAKTA YEŞİL BİBERLERİMİZİ ORTADAN BÖLÜNMÜŞ ÇEKİRDEKLERİ ALINMIŞ OLARAK TEPSİMİZE DÖŞEDİKTEN SONRA FIRINA VEREBİLİRİZ.FIRINDADA 180 DERECEDE YAKLAŞIK OLARAK 20-25 DAKİKADA YEMEĞİMİZ HAZIR HALE GELECEKTİR.
|
Patlıcan Musakka |
|
damak çatlatan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2012
Mesajlar: 137 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc79203
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2012
1,667 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 Gr Sana Mutlu Aile
2 Adet Domates
6 Adet patlıcan
2 Adet kuru sogan ince kıyılmış
1 Su Bardağı su
0,5 Çay Bardağı ayçicek yağı
250 gr kıyma
Önce patlıcanları yuvarlak yuvarlak dograyın sonra bir tencereye yag ve sana margarini koyup kızdırın kıyılmış soganı ekleyip 2 dakika kızdırın ve üstüne kıymayı ekleyin 2 dakika kavrulsun ve üstüne suyu tuzu ve domatesleri ekleyin ve kapagını kapatıp patlıcanları bir tencereye biraz yag ekleyip kızartın ve patlıcanları da ekleyin ve 30 dk sonra hazır.
|
Patlıcan Musakka |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc78826
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2012
1,642 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Kg. patlıcan
2 Adet kurusoğan
1 Bardak sıvıyağ
250 gr kıyma
1 Çay Kaşığı tuz
0,5 Demet maydanoz
4 Adet sivri biber
Küp küp doğradığımız patlıcanları ve sivribiberi sıvıyağ ile kızartıyoruz. Diğer tarafta; küp küp doğranmış soğanı sana ile kavuruyoruz, salçayı kıymasını tuzu ve maydanozu ilave edip kavurma işlemini bitiriyoruz. önce patlıcan tencereye alıyoruz, sora kıymalı sosu üzerine koyuyoruz, biraz su ilavesiyle pişiriyoruz. Pilavla servis yapıyoruz.
|
Patlıcan Musakka |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc77620
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2012
1,614 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Tatlı Kaşığı Ucuyla tuz karabiber
2 Adet halka doğranmış domates
1 Adet ince doğranmış soğan
5 Adet patlıcan
4 Adet dolmalık biber
3 Yemek Kaşığı Sana Margarin
1 Bardak su veya et suyu
Patlıcanları soyup 2 cm kalınlığında halkalar şeklinde doğrayalım üzerine tuz serpip suda bekletelim 20 dk daha sonra soğuk suda yıkayıp kurulayalım daha sonra sana margarini bir tavada eritelim patlıcanları rengi dönene kadar kızartalım pişireceğimiz fırın tepsisine kızarttığımız patlıcanların yarısını dizelim ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı sanayı eritelim ardından soğanı ilave edip soteleyelim kıymayı ekleyelim kıyma suyunu bırakıp çekene kadar sureklı karıştıralım ardından domates tuz ve biberi ilave edip kaynar suyunuda ekleyelım kısık ateşte harç suyunu çekene kadar pişirelim pişen harcı tepsideki patlıcanların üzerine dökelım kalan diğer patlıcanlarıda üzerine dizelim en üste halka halka doğranmış domates ve biberleri dizelim önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 25- 30 dakıka pişirelim sıcak servis yapalım.
|
Patlıcan Musakka |
|
delibaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2011
Mesajlar: 82 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc77320
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2012
1,485 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
4 Adet patlıcan
3 Çorba Kaşığı sıvıyağ
200 gr kıyma
3 Adet sivri biber
3 Adet Domates
2 Adet soğan
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. 1,5 parmak kalınlığında daireler kesin. Sıvıyağı tavaya koyun ve doğradığınız patlıcanları her tarafı pembeleşinceye kadar kızartın. Kıymayı küçük doğranan soğanı ve yine küçük doğaranan biberi ayrı bir tencerede ocağa koyup kıyma bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz.sonra içerisine kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri kuyon.birazda bununla kavurunuz.ateşten alıp içine tuzu ve isteğe göre baharatlarıda da koyun.hazırlanan patlıcanları ıslatılmış borcama dizin üzerine yapılan kıymayla tamamen kapatınız. Üzerine 1 su bardağı su koyun (istenirse üzerine domates ve biberle süslenebilir)ateşten alıncada ilk sıcaklığı geçince servis yapın.
|
|