|
|
Patlıcan Musakkası |
|
laleli
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2006
Mesajlar: 25 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc8698
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2006
3,424 defa indirildi / yazdırıldı
|
1250 gr. patlıcan
6 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı sadeyağ
3 büyük soğan
2 büyük domates
150 gr. kıyma
5 yeşil biber
1,5 bardak su veya et suyu
Tuz
Bir tencereye ölçülere göre sadeyağ ve küçük küçük doğranmış soğan koyarak kavurun. Soğanlar biraz pembeleşince bunlara kıyma ilâve ederek üzerine tuz, kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış küçük küçük doğranmış domatesleri, de koyarak, domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alarak bir tarafa bırakın. Bu iş bitince patlıcanları 1,5 parmak eninde yuvarlak yuvarlak doğrayarak bol tuzlu suya atın ve yarım saat bekletin. Sonra patlıcanları sudan çıkarın ve hafifçe sıkarak sularını akıtın. Bir tavaya ölçülere göre margarin koyarak kızdırın ve patlıcanları tavaya atarak çevirerek pembeleşinceye kadar kızartın. Delikli kepçe ile alın ve bir tepsiye muntazam olarak döşeyin. üzerine soğanlı kıymayı yayın, bunun üzerine de halka halka doğranmış domatesle, yeşil biberleri yerleştirip, tuz ve sıcak su da ilâve edin. Kapağını kapatın, fırın veya ateşte 20 dakika pişirin. Sonra sıcak sıcak servis yapın.
ML® Patlıcan Orta için tıklayın
|
Patlıcan Musakka |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7788
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2006
3,926 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy patlıcan
1 soğan
250 gram orta yağlı kıyma
2 kaşık domates salçası
3 kaşık margarin
yeterince tuz
karabiber
kıyılmış maydanoz
2 su bardağı s
bol sıvıyağ
Patlıcanlar bir parmak kalınlığında halka şeklinde doğranır ve tuzlu suya konulur. 1 saat kadar bırakılıp siyah suyunun çıkması beklenir. Suyu süzülen patlıcanlar kurulanıp, tavaya konulan bol yağda hafif şekilde kızartılır. Patlıcanlar bir kat olarak yayvan bir kaba dizilir. Kızaran diğer patlıcanlar tabağa alınır. Üç yemek kaşığı yağda ince doğranmış soğan ve kıyma kavrulur. Domates, tuz, karabiber eklendikten sonra biraz kaynatılır. Tepsiye koyduğumuz patlıcanların üzerine domatesli kıyma koyulur. Sonra tabağa alman patlıcanlar kıymanın üzerine düzenli bir şekilde yerleştirilir, iki su bardağı su ilave edilip 25 dakika kısık ateşte pişirilir. Pişen patlıcanların üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilerek servise sunulur.
ML® Patlıcan Paçası için tıklayın
|
Patlıcan Musakka |
|
Tufan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2006
Mesajlar: 40
|
Kısa URL: https://ml.md/lc4558
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2006
4,227 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet orta boy patlıcan
375 ml. (1 1/ 2 su bardagi) zeytinyağı
45 gr. (3 çorba k.) margarin
300 gr. kuzu kiymasi
100 gr. (bir büyük boy) soğan
400 gr. (2 adet) domates
200 gr. konkase domates
4 adet dolmalik biber (sap ve çekirdekleri ayikladiktan sonra ikiye
kesilmis)
1/ 2 çay kasigi tuz
karabiber
375 ml. (1 1/ 2 su bardagi ) et suyu ya da su
Önce firini 175 °C` ye getirip , isitin. Patlicanlarin kabuklarini soyup, iki santim kalinliginda yuvarlak halkalar biçiminde dograyin. Üzerlerine tuz serpip , yaklasik 20-30 dakika aci suyunun çikmasini bekleyin. Sonra soguk suyla yikayip , kurulayin. Zeytinyagini bir tavada kizdirin.Yag kizinca patlıcanlari alt üst ederek altin sarisi bir renk alincaya kadar kizartin. Fazla yaglarini süzdürerek tavadan alin .Kagit peçete üzerine çikartin. Musakkayi pisireceginiz firin tepsisine kizarttigini patlıcanlarin yarisini dizin. Bir tencerede Sana`yi eritin. Yag kizinca soğani arasira karistirarak birkaç dakika sote edin. Kiymayi ekleyip, birkaç dakika kiyma suyunu birakip, tekrar çekinceye kadar sik sik karistirarak kavurun.
Konkase domates, tuz ve biberi ilave edin. Kaynar halde et suyunu ya da su koyup, bir tasim kaynatin. Atesi kisin. Agir ateste harç suyunu çekinceye kadar pisirin. Tepsideki patlıcanlarin üzerine hazirlamis oldugunuz kiymali harci koyunuz. Üzerine kalan kizarmis patlıcanlar ile halka dogranmis domates ve biberi yerlestirin. Tepsiyi önceden isitilmis firina sürüp, musakkayi 25 -30 dakika pisirin. Patlican musakkasini önceden isitilmis bir servis tabagina aktarip, sicak olarak servis yapin.
|
Patlıcan Musakkası |
|
MeryemYücel
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2005
Mesajlar: 29 Şehir: Nallıhan |
Kısa URL: https://ml.md/lc407
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2005
5,254 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet orta boy patlıcan
yarım bardak ayçiçek yağı
2 orta boy ince kıyılmış kuru soğan
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı yağ
250 gr. kıyma
domates
tuz
Patlıcanları alacalı soyun, uzunlamasına bir cetvel gibi dilimleyin, üzerlerine 1 çorba kaşığı tuz serperek bir kenara bırakın. Bir çorba kaşığı yağı, küçük bir tencereye koyun, kızdırın kıyılmış soğanı ilave ederek 3 dakika kavurun. Kıymayı da katın 3 dakika daha kavurduktan sonra suyunu, tuzunu ve domatesi ilave ederek 20 dakika pişirin. Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra yarım bardak sıvıyağda kızartın. Yarısını dibi düz bir tencereye yayın, hazırlanan kıymalı içi üzerine yayın, onun da üzerine kalan patlıcanları yayarak pişirin.
ML® Patlıcan Musakka için tıklayın
|
|
Patlıcan Musakkası Tarifleri Kuru Mısır Tarifleri
|
|