|
Patlıcan Musakka |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171860
Gönderme Tarihi: 05.May.2023
113 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
300 gram kıyma
1 adet soğan
2-3 adet çarliston biber
1 adet kapya biber
Yarım çay bardağından fazla zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 avuç çeri domates
1 tatlı kaşığı salça
Kıyma, küp şeklinde doğranmış soğan ve biberleri yağda kavuruyoruz. Ardından salça, tuz ve sıcak su ilave edip karıştırıyoruz. Hafifçe pişirip ocaktan alıyoruz. Yayvan bir tencereye alacalı soyduğumuz ve dilimlediğimiz patlıcanları yerleştiriyoruz. Üzerine az zeytinyağı gezdiriyoruz. Ardından kıymalı harcı her tarafına gelecek şekilde yayıyoruz. Üstüne çeri domates koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 50 dakika pişiriyoruz.
|
Musakka |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178486
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2024
76 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 adet orta boy patlıcan
350 gram kıyma
3 adet çarliston biber
2 adet rendelenmiş domates
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı sıcak su
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, pul biber
Musakka tarifi için önce patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimleyin ve tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Daha sonra kurulayıp kızgın yağda hafif kızartın.
Ardından patlıcanların yağını çekmesi için havlu peçete üzerine çıkartın. Uygun bir tavaya sıvı yağı ve kıymayı koyarak kavurun. Biraz kavrulduktan sonra sonra küçük doğranmış soğanı, biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
Üzerine doğranmış sarımsağı, domatesi, salçayı ve dilediğiniz baharatları ekleyin. Domates suyunu çekince 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Tencerenin dibine patlıcanları dizip, üzerine kıymalı karışımı dökün. 1 su bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte pişirin. İstenen yumuşaklığı yakaladığınızda ocağı kapatın. Musakka tarifi hazır.
|
Patlıcan Musakka |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179319
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2024
49 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram kıyma
2 adet orta boy patlıcan
1 orta boy soğan
1 orta boy domates
3 diş sarımsak
1 orta boy yeşil biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber
Öncelikle tenceremize etimizi koyup kapağımızı kapatalım. Etimiz suyunu çektikten sonra tereyağı ve soğanı ekleyip bi 10 dk kavurulmasını bekleyelim. Bir yandan da patlıcanımızı kızartalım. Daha sonra biberimizi, sıvı yağımızı ekleyelim,5 dk sonrada domatesimizi ekleyelim. Domates kendini saldıktan sonra, salçamızı ekleyip karıştırdıktan sonra. Kızartmış olduğumuz patlıcanlarımızı ekleyelim. Hemen ardından baharatlarımızı ekleyip karıştıralım. Ve kapağımızı kapatıp pişmeye bırakalım.
Not: Ben çok yağ kullanmadım, ne kadar kızartırken patlıcanın yağını süzsek de yemekte yağ kendisini salıyor, yağ yerine su da ilave edebiliriz. Kısık ateşte pişirmenizi tavsiye ederim.
|
Patlıcan Musakka |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180759
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2024
21 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 adet büyük patlıcan
300 gram dana kıyma
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon
Maydanoz
Patlıcanları alacalı soyun ve ince dilimler halinde doğrayın. Tuzlu suda 20-30 dakika bekletip acısını çıkarın. Ardından süzün ve kurulayın.
Tavaya sıvı yağı koyup kızdırın. Patlıcanları her iki tarafı altın sarısı olana kadar kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havluya koyun.
Ayrı bir tavada küçük doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları kavurun. Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar pişirin. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Küp doğranmış domatesleri ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin. Domatesler yumuşayınca sıcak suyu ekleyip birkaç dakika pişirin.
Fırın kabına bir kat patlıcan, bir kat kıymalı harç olacak şekilde dizin. Üzerine kalan sosu dökün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika pişirin.
İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.
|
|