Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Niğde Yemekleri > Patlıcan orta (Konya) (4 adet - 210,885 defa bakıldı)

Patlıcan orta (Konya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patlıcan orta (Konya)

susuzyaz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.06.2007
Mesajlar: 30
Kısa URL: https://ml.md/lc15558
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2007
3,757 defa indirildi / yazdırıldı




6 kişilik
Gerekli malzeme:
1 kg patlıcan
1 kg kuzu kol kuşbaşı
2 soğan
250 gr sivribiber
100 gr tereyağı
250 gr domates
Tuz, kırmızıbiber

Patlıcanları alacalı soyun. Ortadan ikiye kesip her bir parçayı üçe bölün. Tuzlu suda bekletin.
Eti düdüklü tencerede 15 dakika pişirin.
Soğan ve biberi küçük küçük doğrayıp tereyağında kavurun. Doğranmış domatesleri ilave edin.
Hazırladığınız malzemeyi etle birlikte 5 dakika kaynatın. Tuz ve kırmızıbiber serpin.
Patlıcanları sudan çıkarıp sıkın ve etin üzerine bastırıp pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

ML® Patlıcan Orta (görsel)


PATLICANLI ORTA (KONYA)

mişmiş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.10.2008
Mesajlar: 47
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc28646
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2008
3,525 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ:
1,5 kg. kuzu kaburga
4 domates
2 soğan
1 kg. patlıcan
3-4 sivri biber
su
tuz

Domatesler, soğanlar ve sivri biberleri doğrayın. Patlıcanları alacalı soyup dilimleyin. Acısının gitmesi için tuzlu suda bekletin, iri iri doğranmış kaburgayı kendi yağında iyice kavurun ve üzerine 1 bardak sıcak su ekleyip, kısık ateşte 1 saat pişirin. Etler pişmeye devam ederken, doğradığınız malzemeyi ve suyunu sıktıktan sonra patlıcanları üzerine yayın. Kısık ateşte pişirmeye devam edin. Piştikten sonra ters çevirerek servis tabağına alın.


ML® Patlıcan Orta için tıklayın


Patlıcan Orta

konukperver
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.05.2014
Mesajlar: 20
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc98204
Gönderme Tarihi: 14.May.2014
2,051 defa indirildi / yazdırıldı




1.5 kg. kuzu pirzola
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kg. patlıcan
4 adet domates
2 adet soğan
6 adet sivri biber
Tuz
Karabiber

Pirzolaları tavada önlü arkalı kızartın. Sıcak su ekleyerek kısık ateşte bir saat pişirin. Patlıcanları alacalı soyup, halka halka doğrayıp tuzlu suda 15 dakika bekletin. Domates ve soğanları halkalar halinde dilimleyin. Biberleri irice doğrayın. Fırın kabına patlıcan, soğan, domates, biber ve pirzolayı yerleştirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Folyoyu alıp 10 dakika daha pişirin.


Patlıcan Orta (Konya)

peri masalı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.12.2020
Mesajlar: 31
Kısa URL: https://ml.md/lc154807
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2020
330 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

5- 6 adet patlıcan
Yarım kilo koyun eti (ön kol)
2 adet soğan
5 yeşil biber
3 domates
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
Zeytinyağı
Tuz

Etleri düdüklü tencereye alıp etin üzeri suyla kaplanana kadar doldurup düdüklü fıslama sesi çıktıktan sonra 35 dakika pişiriyoruz.
Patlıcanları alacalı soyup tuzluyoruz, 10 dakika bekliyoruz.
Daha sonra üzerine su doldurup tuzlu suda bekliyor.
Bütün malzemeleri doğrayıp, tenceremizi ocağın üzerine koyuyoruz.
Zeytinyağı tereyağı ile soğanı kavuruyoruz, kavrulan soğandan sonra, biberi atıp, daha sonra salçayı koyup, kavuruyoruz.
En son domates ve sarımsak 3- 4 dakika hepsi kavruluyor.
Kavrulan malzemelerin üzerine pişen etin suyunu ilave edip kaynatıyoruz.
Kaynayan yemeğimizin üzerine pişirdiğimiz etlerimizi diziyoruz.
Yaklaşık 40 dakika pişirmeye bırakıyoruz.







Patlıcan orta (Konya) Tarifleri Niğde Yemekleri



(4 adet Patlıcan orta (Konya) 210,885 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort