Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Karnabahar Tarifleri > PATLICAN SUFLE (5 adet - 259,480 defa bakıldı)

PATLICAN SUFLE


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PATLICAN SUFLE

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc2817
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2006
3,201 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
1/2 kilo süt
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
3 yumurta
10 közlenmiş, ayıklanmış patlıcan
tuz
karabiber
150 gr. beyaz peynir

HAZIRLANIŞI
Unu yağ ile kavurun. Sütü yedirerek ekleyin, koyulaşsın. Sufle kaplarına fırçayla yağ sürün ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin.Yumurtaların sarılarını ayırın. Közlenmiş patlıcanları blendırdan geçirin, 2 çay kaşığı karabiber, 1,5 çay kaşığı tuz, yumurta sarısı ve beyaz peyniri sütlü karışıma yedirin. Yumurta beyazlarını 1 tutam tuzla iyice çırparak kar haline getirin. Çok fazla karıştırmadan patlıcanlı harca katın. Hazırladığınız sufle kaplarına bölüştürün.Üzerine yumurta sarısı sürün. 220 derecede 15 dakika pişirin.

Not: İstediğiniz sebzeyle olabilir. Yumurta beyazının yeterince karlaştığını elde ettiğinizi yumurta karının bıçakla kesilecek kıvama gelmesinden anlayabilirsiniz. 1 damla limon daha çabuk olmasını sağlar.


PATLICANLI SUFLE

bıçak sırtı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.12.2007
Mesajlar: 25
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc20209
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2007
2,919 defa indirildi / yazdırıldı




3-4 Çekirdeksiz patlıcan
3 Yumurta
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 Çorba kaşığı un
2 Çay kaşığı tuz
1 Su bardağı süt
1/2 Çay kaşığı karabiber

Patlıcanları közleme yapıp, kabuğunu soyarak incecik kıyınız. Un ve yağı tencereye koyunuz. Hafif hararetli ısıda sütü ilave ederek pişiriniz.
Ilınınca 3 yumurta sarısı, kaşar peyniri, patlıcan, tuz ve karabiber ilave edip karıştırınız. Akları başka bir kapta çarparak katı kar haline getirip karışıma ilave ederek yediriniz. Yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine yayıp, orta hararetli fırında 15-20 dakika pişiriniz.


PATLICAN SUFLE

yedek
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.07.2009
Mesajlar: 28
Kısa URL: https://ml.md/lc38020
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2009
2,889 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet patlıcan
1 kahve fincanı kaşar peyniri rendesi
3 çorba kaşığı tereyağı
4 yumurta
Tuz
1 kahve fincanı un
1 bardak su

Patlıcanları bütün olarak ateşte siyahlaşıncaya kadar yakmadan pişiriniz.
Kabuklarını temizleyiniz, limonlu su içinde bırakınız.
Patlıcanların suyunu süzünüz, kurulayınız, tuz ile tahta havanda dövünüz.
Sonra çıkarıp tabağa alınız, tekrar elinizle veya çatalla iyice yoğurunuz.
Böylece patlıcanları beyaz ve yumuşak püre haline getiriniz.
Diğer tarafta tencere içinde yağ ile unu pembe bir renk alıncaya kadar kavurunuz.
Buna bir bardak ılık süt ilâve "ediniz; karıştıra karıştıra koyu bir kıvama getiriniz. Bu karışıma püre haline getirdiğiniz patlıcanları ilâve ediniz.
Bir iki dakika karıştırınız soğumak üzere bir kenara çekiniz. Soğuyunca rendelenmiş kaşar peyniri ve yumurta sarılarını ilâve ediniz.
Ayrıca yumurta aklarım katı kar haline gelinceye kadar bir kâsede telle çarpınız.
Patlıcanlara ilâve ediniz karıştırınız, beraberce hal olmasını temin ediniz.
Sonra içi yağlanmış ve üzerine bir miktar rendelenmiş kaşar peyniri dökülmüş bir kaba boşaltınız.
Kızgın fırında yarım saat pişiriniz kabı ile sofraya getiriniz, sıcak olarak servis ediniz.

Not: Sufle için birer kişilik özel kaplarda pişirerek servis yapabilirsiniz.


PATLICAN SUFLESİ

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc63440
Gönderme Tarihi: 24.May.2011
2,765 defa indirildi / yazdırıldı




2 patlıcan
2+1/2 su bardağı kaynar su
1/2 çorba kaşığı sirke
45 gr (3/4 su bardağı) taze ekmek içi (ufalanmış)
2 yumurtanın sarısı (çırpılmış)
15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 çay kaşığı tuz
bir fiske karabiber
1 çay kaşığı kuru fesleğen (istenirse)
2 yumurtanın akı
2 çorba kaşığı bayat ekmek içi
15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı (küçük küçük kesilmiş)

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190 C) getirip, ısıtınız.
Patlıcanları keskin bir bıçakla uzunlamasına ikiye bölüp, 1 cm kalınlığında kalıncaya kadar içlerini oyarak bir kenara bırakınız. Oyduğunuz içleri orta büyüklükte bir tencereye koyup üstüne kaynar suyu boşaltınız. Sirkeyi ekleyip, tencereyi ağır ateşe oturtarak 15 dakika, patlıcan içleri yumuşayıncaya kadar kaynatınız. Tencereyi ateşten alıp, patlıcan içlerini süzerek, bir kasede çatalla püre haline getiriniz. Taze ekmek içi, yumurta sarısı, eritilmiş tereyağı, kaşar peyniri rendesi, tuz, biber ve fesleğeni (istenirse) ekleyip, iyice karıştırınız. (Karışım çok katı olursa, 1 çorba kaşığı daha kaynar su ekleyebilirsiniz.)
Yumurta aklarını küçük bir kasede kar haline gelinceye kadar çırpıp karıştırarak patlıcanlı karışıma katınız.
İçleri oyulmuş patlıcanları, hazırladığınız bu harçla doldurup bayat ekmek içini ve küçük kesilmiş yağı serpiştiriniz. Cam tabağı, içine biraz su konmuş fırın tepsisine yerleştirip, tepsiyi fırına sürünüz. 30 dakika pişiriniz. Cam tabağı fırından alıp, servis ediniz.

Not: Yumuşak ve çok lezzetli patlıcan suflesini tavuk yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz.


Patlıcanlı Sufle

paşazade
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.02.2015
Mesajlar: 22
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc105466
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2015
2,453 defa indirildi / yazdırıldı




4 yemek kasığı margarin
1 adet patlıcan
1 adet kabak
200 gr labne peyniri
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı mısır unu
1 tutam Karabiber
1 tutam tuz
Garnitür için:
Yarım çay bardağ sirke
5 çorba kasığı kaşığı şeker
1 adet yesil elma
1adet dolmalık biber
1 tatlı kasığı hardal

Mikser ile labne peyniri ve sana kase iyice çırpalım. Küp kesilmiş kabak ve patlıcanları ekleyip karıştıralım. Mısır unu ve yumurta ekleyip biraz daha çırpalım. Tuz, karabiber ekle­yip sufle kaplarına sanaile yağlayıp pay edelim. Bir tepsiye su doldurup sufle kapları bu suyun içine yerleştirelim. Su sufle kaplarının yarı­sını geçmesin. Kapların ağzını alüminyum folyo ile kaplayıp 180° fırında 30 dakika pişirelim.
Garnitür için bir tencerede sirke, şeker ve hardalı karıştırarak pişirelim. Rendelenmiş yeşil elma ve uzun doğranmış dol­malık biberi ekleyip 15 dakika pişirelim. Sufle ile birlikte servis yapalım.







PATLICAN SUFLE Tarifleri Karnabahar Tarifleri



(5 adet PATLICAN SUFLE 259,480 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort