|
|
Patlıcan Tava |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105160
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2015
8,153 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kuşbaşı
1 kg Patlıcan
2 adet soğan
4-5 adet domates
3-4 adet biber
4-5 diş sarımsak
1 çay kaşığı Tuz
Çok az karabiber
2 yemek kaşığı margarin
Patlıcanları alacalı soyup irice doğrayın. Üzerine tuz atıp en az 30 dakika bekletin.
Kemikli etleri veya kuşbaşı etleri kızdırılmış tavada kavurup, kendi suyunu çekene kadar pişirin.
Etleri pişirme kabının dibine serin.
Patlıcanları yıkayıp süzün. İçine söğüş doğranmış soğanları, sarmısak ve biberleri ekleyip karıştırın. Etin üzerine serin.
En son küp doğranmış domatesleri patlıcanların üzerine serin.
Biraz zeytiyağı, tuz ve karabiber ekleyin. yemeğin üzerini folyoyla kapatıp fırına verin. 180 derecelik fırında 1.5 saat kadar pişirin.
En son folyoyu alıp, 200 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika fırında tutun.
|
|
PATLICAN TAVA Tarifleri Kuru Mantar Tarifleri
|
|