Kısa URL: https://ml.md/lc75515
Gönderme Tarihi: 05.May.2012
2,052 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg patlıcan
2 adet kuru soğan
1 dolu çorba kaşığı salça
Yarım kg kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet bayat ekmek
Kızartma yağı
1 kahve fincanı sıvıyağ
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
Yarım demet maydanoz
Patlıcanlar çubuklu soyulur ve kızgın yağda kızartılır. Soğan ice doğranır, sıvıyağda pembeleştirilir. Üzerine salça ve kıyma eklenir. Suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Tuz eklenir, sıcak su katılır. Bir taşım yumuşayana kadar pişirilir. Bayat ekmekler doğranır, yayvan bir kaba konur. Üzerine önce sarımsaklı yoğurt, sonra patlıcanlı harç yerleştirilir. Maydanozla süslenir.
Geniş bir tava içerisine zeytinyağı ve doğranmış soğanı koyup 1 - 2 dakika kavurun.
Domates salçası ve küp halinde doğranmış domatesi ekleyerek domatesler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin.
Üzerine kıyma, tuz, karabiber ve kırmızıbiber ilave edip kapağını kapatıp sonra 30 dakika pişirin.
Patlıcanların kabuklarını alacalı şekilde soyup küp halinde doğrandıktan sonra acı sularının çıkması için 15 dakika tuzlu suda bekletin.
Sonrasında sıvı yağda 15 dakika kızartın.
Kızartılan patlıcanların yağını iyice süzdürdükten sonra tavada pişen karışıma ilave edin.
Malzemelerin tamamını 2-3 dakika karıştın ve ocağın altını kapatın.
Süzme yoğurdu çatal ile çırpıp üzerine rendelenmiş sarımsak ilave edin.
Küp halinde doğranmış tandır ekmeğini servis tabağına koyun.
Üzerine önce çırpılmış sarımsaklı yoğurdu yayın.
Daha sonra pişen karışımı ekleyip ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis edin.