Patlıcanlar alaca soyulur. Küçük doğranır tuzlu suda yarım saat bekletilir. (Tuzlu sudan alıp yıkadıktan sonra şekerli suda beklettebilirsiniz acısının gitmesi için) Biberler küçük küçük doğranır. Domatesler küp, küp doğranır. Bir tencerede yağ kızdırılır. Önce biberler, ardından patlıcanlar en son domatesler kızartılır. Yoğurt çırpılır. İçine sarımsak rendelenir. Kızartma bir servis tabağına domates üste gelecek şekilde alınır. Üzerine yoğurt gezdirilir. Maydanozla süslenir. Pul biber de serpebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc104650
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2015
4,758 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet patlıcan
1.5 çorba kaşığı yağ
150 gr. kıyma
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 kase yoğurt
Yarım su bardağı su
Kuru soğanı küçük küçük doğrayıp 1 kaşık yağda kavuruyoruz.
Patlıcanların kabuklarını soyup küçük küpler şeklinde doğruyoruz. Patlıcanları da soğanların üzerine ekleyip hafif yumuşayana kadar kavuruyoruz.
Yarım su bardağı kadar su ve tuz ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Kıymayı başka bir tavada yarım kaşık yağ ve salçayla kavuruyoruz.
Sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz.
Patlıcanlar pişince üzerine sarımsaklı yoğurt ve kavrulmuş kıyma ile servis ediyoruz.