|
Patlıcanlı Hazır Yufka Böreği |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1370 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180073
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2024
47 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
İç harcı için:
3 adet büyük boy patlıcan
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Böreğin hazırlanışı için:
3 adet yufka
1 su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta (üzeri için)
Patlıcanları közleyin ya da küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletin. Közlenen ya da suyu süzülen patlıcanları tavada zeytinyağı ile birlikte soteleyin.
Soğanları ince ince doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından doğranmış yeşil biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Küp doğranmış domatesleri ilave ederek karışımı pişirin. Patlıcanları, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. İç harcınız hazır hale gelmiş olacak.
Yufkaları tezgah üzerine serin. Bir kasede süt ve zeytinyağını karıştırın. İlk yufkayı tezgaha serin ve sütlü karışımdan üzerine sürün. Ardından ikinci ve üçüncü yufkayı da aynı şekilde üst üste dizip sütlü karışımı her katına sürün.
Yufkayı dörde ya da sekize bölün (üçgen şekilde). Geniş kenarına hazırladığınız patlıcanlı iç harçtan koyun ve sigara böreği şeklinde sarın.
Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
|
Patlıcanlı Börek |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162532
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2022
198 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet taze yufka
3 adet patlıcan
2-3 adet çarliston biber
1 iri domates
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Sos için:
3 adet yumurta 1 sarı üstü için ayırıyoruz
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı çörekotu ve susam
Patlıcanları minik küpler halinde doğrayıp tuzlu suda bir süre bekletip sonra sıkıyoruz, suyunu süzdürüyoruz.
Bir tavaya yağ alıp küp doğranmış soğanları koyup kavuruyoruz, sonra biberleri ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Sonra patlıcanları ekliyoruz. Domatesi küp küp doğrayıp üzerine ilave edip tuz ekleyip karıştırarak pişiriyoruz. Arada kapak kapatabilirsiniz. Patlıcanlar piştiğinde harcımız hazır.
Sosumuzu hazırlıyoruz. Yumurta sarısının birini kenara ayırıyoruz. Akını ve iki yumurtayı derin bir kaseye koyuyoruz. Yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı sütü koyup çırpma deliyle güzelce çırpıyoruz.
Bir tepsiyi yağlıyoruz. Yufkayı güzelce açıyoruz tepsi içinde üzerine hazırladığımız sostan koyup elimizle bir yufkayı yırtıp sos döktüğümüz yufkanın üzerine yayıyoruz. Sonra iç harcımızı güzelce yayıyoruz. Sonra o yufka parçasını koyuyoruz. Sosumuzu döküyoruz.
Kenarlarda kalan yufkaları da aralarına sos dökerek kapatıp dilimlere ayırıyoruz. Artan sosu üstüne gezdirin. Yumurta sarısı da sürebilirsiniz. Susam çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
|
Patlıcanlı Börek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160604
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2021
324 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
Sıvı yağ
Su
İçi için:
1 orta boy kuru soğan
3 orta boy domates
3 tane patlıcan
2 tane sivri biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Patlıcanlı böreğe ilk olarak içini yapmakla başlayın. Sıvı yağı tencereye koyun, üstüne de doğranmış soğanı koyun.
Soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Soğan kavrulunca patlıcanı tencereye koyun.
Patlıcanın yumuşaması için tencerenin altını kısın ve kapağını kapatıp birkaç dakika bekleyin.
Patlıcanlar yumuşayınca domatesleri ve biberleri de ekleyin. Tenceredeki tüm malzemeleri karıştırın ve tekrar yumuşamaya bırakın.
Yumuşayınca tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip güzelce karıştırın. Artık iç harcınız hazır.
Daha sonra yufkaları açıp pizza dilimler gibi 8 parçaya bölün. Bir yufka parçasının içini yağ ve su ile ıslatın. Üstüne bir parça daha yufka koyun. Fırça yardımıyla bir kat daha su ve yağ sürün.
Yufkanın geniş kısmına bir kaşık patlıcanlı harçtan koyup üst tarafında sağ ve sol taraflardan içe doğru katlayın.
Daha sonra sigara böreği gibi yuvarlayın. Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra tepsiye dizin.
Tepsideki böreklerin üstüne yağ ve suyla hazırlanan sosu sürün. Bu, böreğin daha çıtır ve yumuşak olmasını sağlayacaktır.
Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20-25 dakika, üstü pembeleşinceye kadar pişirmeniz yeterli.
İsterseniz üzerlerine yumurta sarısı ve çörekotu sürüp de fırınlayabilirsiniz, bu durumda üstünün kızarıncaya kadar pişmesi yeterlidir.
Böreklerinizi fırından çıkarınca çay veya ayran ile servis edebilirsiniz.
|
Patlıcanlı Börek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159429
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2021
252 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
1 kg közlenmiş patlıcan
3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Közlenmiş patlıcanların kabuğunu soyun ve çatalla ezin. Kırmızı biberlerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayıp, patlıcan ve zeytinyağı ile birlikte tavaya alın. 2-3 dakika çevirdikten sonra içine irmik ve tuzu ilave edip, karıştırın. Tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Sıvı yağ ve suyu derin bir kapta karıştırın. 1 adet yufkayı düz bir zemine serin. Üzerine sıvı yağlı karışımdan sürün ve bir kenarını diğer kenarın üzerine katlayıp, yarım ay şekli verin. Yufkanın düz kısmına patlıcanlı karışımdan 3-4 çorba kaşığı koyup, rulo şeklinde sarın ve hafif büzdükten sonra tepsiye yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve tepsideki yufkanın etrafına sarın. Üzerine kalan sıvı yağlı karışımdan sürün. 4 parmak aralıklarla böreğin üzerine bıçakla hafif çizikler atın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
|
Patlıcanlı Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158374
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2021
495 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
Yeteri kadar su
1 adet küçük boy soğan
100 gram kıyma
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1-2 adet domates
4 adet yufka
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yufkaları ıslatmak için:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
Patlıcanları önce alacalı soyun, daha sonra küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Daha sonra elinizle sıkıp, kurulayın. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın ve kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın. Kıyılmış soğan, kıyma ve sıvı yağı bir tavaya alıp, hafifçe soteleyin. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi katıp, 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin. Tavayı ocaktan alıp tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. İçine patlıcanı katın ve karıştırın. Yufkaları ıslatmak için yumurta ve sütü derin bir kapta çırpın. 26x26 cm ebadındaki fırına dayanıklı derin bir kabın içine, yufkaların aralarına sütlü karışımdan sürerek, kenarları dışarı taşacak şekilde üst üste yerleştirin. En üste patlıcanlı harcı yayın ve kenarlardan sarkan yufkaları içe doğru kapatın. Kalan sütü karışımı üzerine boşaltın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
|
Patlıcanlı Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158257
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2021
458 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
3 adet patlıcan
1 adet küçük boy soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet kırmızı biber
2 adet domates
Tuz
Karabiber
Pul biber
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu
İç malzeme için kıyılmış soğanı sıvı yağda soteleyin ve içine küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Daha sonra üzerine kabukları soyulup küp doğranmış patlıcanları ve rendelenmiş domatesleri ekleyin. Patlıcan yumuşayana dek pişirip tuz, karabiber ve pul biber ilave edin. Karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. 2 adet yufkayı üst üste koyun ve 18 cm'lik 3 adet yuvarlak (yufka iki kat olduğu için toplam 6 adet yuvarlak olacak) kesin. 6 adet yufkanın her birini 10 cm'lik tart kalıbına yerleştirin. Yufkalardan yuvarlak çıkardıktan sonra kalan kısımlarını minik parçalara ayırın ve yarısını kalıbın içindeki yufkaların üzerine pay edin. Soğuyan iç harcı yufkalara paylaştırın ve kalan parçalanmış yufkaları harcın üzerierine pay edin. Kalıbın dışına sarkan yufkayı da üstlerine kapatın. Derin bir kasede yumurta, süt ve sıvı yağı çırpın. Böreklerin üzerine eşit şekilde dökün ve buzdolabında sıvı karışımı çekene kadar bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin
|
Patlıcanlı Börek |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157068
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2021
337 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo yufka
Islatmak için:
2 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 fincan sıvıyağ
1 çay bardağı su
İçi için;
1 kilo minik doğranmış patlıcan
1 adet minik doğranmış kuru soğan
8-10 adet minik doğranmış biber
4 adet domates
4 diş sarımsak
Sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kırımızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
İlk olarak börek içimizi hazırlayalım.
Sırasıyla patlıcan, soğan, domates ve sarımsak bir güzel kavrulur.
Ocaktan almadan baharatları Atılarak tekrar karıştırılır.
Daha sonra yufkaları ıslatmak için gereken malzemeler çırpılır.
Hazır yufkamız tezgâha serilir.
Üzerine yufkayı ıslatmak için hazırladığımız karışım dökülür ve yayılır.
Daha sonra diğer yufka alınır.
İlk yaptığımız yufkanın üzerine serilir.
Bu yufkanın üstü ıslatılmaz.
Yufka 8 parçaya kesilir.
Her parçanın kenar kısımlarına hazırladığımız börek içi harcından yerleştirilir.
Kalın rulo şeklinde sarılır.
Tüm sarılan börekler fırın tepsisine dizilir.
En son üzerlerine ayırdığımız ıslatmakta kullandığımız harçtan gezdirilir.
Önceden ısıtılmış 190 derece fanlı fırında alt, üst nar gibi kızarana kadar pişirilir.
|
Patlıcanlı Börek |
|
stüdyo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2020
Mesajlar: 41 Şehir: Şehitkamil Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc154995
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2020
423 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
Sıvı yağ
Su
İçi için:
1 orta boy kuru soğan
3 orta boy domates
3 tane patlıcan
2 tane sivri biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Patlıcanlı böreğe ilk olarak içini yapmakla başlayın. Sıvı yağı tencereye koyun, üstüne de doğranmış soğanı koyun. Soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Soğan kavrulunca patlıcanı tencereye koyun. Patlıcanın yumuşaması için tencerenin altını kısın ve kapağını kapatıp birkaç dakika bekleyin.
Patlıcanlar yumuşayınca domatesleri ve biberleri de ekleyin. Tenceredeki tüm malzemeleri karıştırın ve tekrar yumuşamaya bırakın. Yumuşayınca tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip güzelce karıştırın. Artık iç harcınız hazır.
Daha sonra yufkaları açıp pizza dilimler gibi 8 parçaya bölün. Bir yufka parçasının içini yağ ve su ile ıslatın. Üstüne bir parça daha yufka koyun. Fırça yardımıyla bir kat daha su ve yağ sürün.
Yufkanın geniş kısmına bir kaşık patlıcanlı harçtan koyup üst tarafında sağ ve sol taraflardan içe doğru katlayın. Daha sonra sigara böreği gibi yuvarlayın. Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra tepsiye dizin.
Tepsideki böreklerin üstüne yağ ve suyla hazırlanan sosu sürün. Bu, böreğin daha çıtır ve yumuşak olmasını sağlayacaktır.
Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20-25 dakika, üstü pembeleşinceye kadar pişirmeniz yeterli. İsterseniz üzerlerine yumurta sarısı ve çörekotu sürüp de fırınlayabilirsiniz, bu durumda üstünün kızarıncaya kadar pişmesi yeterlidir. Böreklerinizi fırından çıkarınca çay veya ayran ile servis edebilirsiniz.
|
Patlıcanlı Börek |
|
gülbank
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc129218
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2017
1,313 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
3 yufka
1 çay bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı maden suyu
1 közlenmiş patlıcan
Maydanozu ince kıyın. Bütün malzemeleri derin bir karıştırma kabına alarak karıştırın. Yufkalardan birini ayırıp diğerlerini elinizle parçalayarak karışıma ilave edin. Bütün malzemeyi tekrar karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın kabına ayırdığınız yufkayı serin ve hazırladığınız karışımı dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip kenarlarını kapatın. Önceden ısıttığınız 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
|
Patlıcanlı Hazır Yufka Böreği |
|
kuş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.12.2016
Mesajlar: 34 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc127176
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2017
3,803 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru İçin:
6 adet Yufka
8 yemek kaşığ Sıvı yağ
4 adet Sivri biber
6 adet Patlıcan
6 adet Domates
6 diş sarımsak
4 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığ şeker
2 yemek kaşığ sirke
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 tatlı kaşığı Kekik
2 su bardağı Rende beyaz peynir
Karabiber
Tuz
Patlıcanları alacalı soyup, kuşbaşı doğradıktan sonra acısının çıkması için tuzlu suda bekletin. Kızartma yağını kızdırıp, iyice suyunu süzüp, kuruladığınız patlıcanları kızgın yağda kızartıp, fazla yağını almak için havlu kâğıt yaydığınız tabağa çıkarın.
Sarımsakları ayıklayıp kıyın.
Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, halka halka doğrayın.
Domatesleri küp küp doğrayın.
Yufkaları tezgâh üzerinde üst üste koyup, 8 eşit parçaya kesin.
Harcı İçin: Yayvan bir tencerede yağı kızdırıp, doğranmış sarımsakları ve sivri biberleri kavurun.
Daha sonra içine doğranmış domatesleri, şekeri, sirkeyi, kekiği, kırmızı pul biberi, tuz ve karabiber ilave edip, bir taşım domatesler suyunu çekene kadar kaynatın. Sosu ateşten indirmeden önce içine kızarmış patlıcanları ilave edip, en son içine karıştırarak rende peyniri ekleyip, harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın.
Yufkaları bir kâseye koyduğunuz sıvı sana ile yağlayın. Yufkanın geniş tarafına soğuttuğunuz harçtan koyup, sigara böreği gibi sarın.
Sarılan börekleri, yağladığınız fırın tepsisine dizip, Önceden 200°C'de ısıttığınız fırında 30-35 dakika börekler kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis edin.
|
Patlıcanlı Börek |
|
Su Nehri
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2016
Mesajlar: 28 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc117415
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2016
1,956 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 patlıcan
3 soğan
3 domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
100 gr margarin
1 çay bardağı ılık su
5 hazır yufka
1 yumurta
Tuz
Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde kesin. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Süzüp iyice durulayın ve kağıt havlu ile kurulayın.
Soğanları ve domatesleri soyun, küçük doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Patlıcanları ilave edip kızartın. Tavadaki fazla yağı süzüp ayrı bir kaba alın ve soğanları patlıcana ekleyip karıştırarak soteleyin. Domatesleri ve tuzu ilave edip karıştırın, 10 dakika kadar pişirip ılınmaya bırakın.
Fırın tepsisini yağlayın. Yufkalardan birini kenarları dışarıya sarkacak şekilde tepsiye yayın. Margarini eritip ılık suyla karıştırın. Karışımı fırça ile yufkanın üzerine sürün. Kalan yufkaları iri parçalara bölüp yağlı suya batırıp çıkarın ve yarısını tepsiye kat kat döyeyin. Üzerine patlıcanlı malzemeyi yayıp kalan yağlı yufkaları içe doğru kıvırın.
Yumurtayı bir tutam tuzla çırpıp böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 ile 40 dakika pişirin. Dilimleyip dilerseniz domates sosla birlikte sıcak servis yapın.
|
Patlıcanlı Börek |
|
dilli kadın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2012
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc98557
Gönderme Tarihi: 27.May.2014
2,221 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
2 adet patlıcan (közlenmiş)
2 yemek kaşığı un
100 gr. beyaz peynir
1.5 su bardağı süt
3 kaşık margarin
Un ve sütü tencereye alıp karıştırarak topaksız bir şekilde muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Bir kenarda bekletelim. Patlıcanları ocağın üzerinde közleyip ince ince doğrayalım. Ufalanmış peyniri, patlıcanı, 2 yumurtanın sarısını, 1 yumurtanın beyazını ilave edip güzelce çırpalım. Yufkanın birini tepsimize açalım. Hazırladığımız harem yarısını yayalım. 2. yufkayı büzüp tepsimize yerleştirelim. Kalan harcı da döküp yayalım. Tepsinin kenarından sarkan yufkaları tepsiye çevirelim. 3. yufkayı büzelim ve en üste yerleştirelim. 1 yumurtanın sarısı ile yağı karıştırıp en üstteki yufkanın üzerine sürelim. Böreğimizi kareler şeklinde kesip fırında pişirelim.
|
Patlıcanlı Hazır Yufka Böreği |
|
YOL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2013
Mesajlar: 174 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc92800
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2013
3,146 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
3 YUFKA
5 İRİ BOY PATLICAN
4-5 KIRMIZI SALÇALIK BİBER
100 GR KAŞAR RENDESİ
1 DEMET MAYDANOZ
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
TUZ
KARABİBER
SOSU İÇİN (ARZUYA GÖRE):
3 İRİ BOY DOMATES
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 ÇORBA KAŞIĞI SIVIYAĞ
3 DİŞ SARIMSAK
TUZ
KARABİBER
Patlıcanları ve biberleri közleyip soyun. İnce ince doğrayın. İçine kıyılmış maydanozu, kaşar rendesini, tuzu karabiberi ilave edip karıştırın. Yufkaları yarıdan kesin. Her parçasını 5 cm eninde kalın şeritler halinde kesin. Uçlarına patlıcanlı iç koyup muska yaparak sarın. Kenarlarını su ile yapıştırın. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Arzuya göre sos hazırlayın. Rendelenmiş domatesi, dövülmüş sarımsakları birkaç dakika pişirin. Salçayı, yağı, şekeri, tuzu, karabiberi ekleyip birkaç dakika çevirin. Gerekirse çok az su ilave edip kaynatın. El blendırıyla pürüzsüz hale getirin. Böreğin yanında servis yapın.
|
Patlıcan Böreği |
|
Ceylani
Aşçı
Kayıt: 04.07.2011
Mesajlar: 16
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65401
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2011
3,113 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Tüter
5 adet yufka
500 gr. soğan
2 adet közlenmiş patlıcan
2 adet közlenmiş yeşil biber
1 su bardağı süt
1 su bardağı soda
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
2 yumurta
Karabiber
Çörekotu
Soğanları halka halka doğrayın ve tavada 2 kaşık su ile pişirin. Suyunu çekince bir kaşık tereyağı koyun ve kavurun. Patlıcanları ve yeşil biberleri kıyarak ilave edin. Ateşten aldıkta sonra, içine bir su bardağı cevi, karabiber koyup karıştırın. Diğer bir kasede sütü, sodayı ve yumurtayı sıvı yağ ile karışnrın. Yağlanmış tepsiye yufka yayın ve üzerine sütlü karışımdan gezdirin. 2 yufkayı yaydıktan sonra araya soğanlı harç koyun ve yufka ile örtün. Sütlü karışımdan gezdirin. Yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Üzerine çörekotu serpin ve 200 derecelik fırında pişirerek servis yapın.
|
Patlıcanlı Börek |
|
lezzet dünyası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2010
Mesajlar: 62 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc54490
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2010
3,285 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
2 yufka
4 orta boy közlenmiş patlıcan
100 gr rendelenmiş kaşar
tuz
karabiber
kızartmak için sıvı yağ
Patlıcanları 8-10 yerinden çatalla delerek alüminyum folyoya saralım ve ocak ateşinde patlıcanlar yumuşayana dek közleyelim. Patlıcanların kabuklarını soyup ince ince doğrayalım. İçine kaşar rendesi tuz karabiber ilave ederek karıştıralım. Yufkaları üst üste sererek 4 parmak eninde şeritler halinde keselim. Yufka şeritlerini enine yandan keselim. Her yufka şeridinin uç kısmına patlıcanlı iç koyup üçgen şekilde muska sarar gibi saralım. Yufkaların uç kısmını su ile yapıştıralım. Bütün şeritleri aynı şekilde hazırlayıp kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartalım ve kağıt mutfak havlusu üzerine alalım. Arzuya göre domates sosu hazırlayıp birlikte servis yapın.
|
Patlıcanlı Börek (Hazır Yufkadan) |
|
Erhan
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2006
Mesajlar: 23 Şehir: Girne |
Kısa URL: https://ml.md/lc27581
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2008
4,321 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet patlıcan
3 adet domates
6 adet sivribiber
1 adet soğan
2 adet yufka
1 tatlı kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket margarin
1 çay bardağı su
Tuz
Üzerine:
Susam
Patlıcanları soyup, küp biçiminde doğrayın. Tuz serpip, elinizle sıkın. Bu şekilde acısını aldıktan sonra sudan geçirin. Domates, biber ve soğanı küçük küçük doğrayın. Yarım çay bardağı yağda patlıcanla birlikte soteleyin. Tencereyi ocaktan almaya yakın salça ve tuzu ekleyin. Bu arada margarini eritip, suyu katın. Yufkaları düz bir zemin üzerine serin. Üzerlerine yağlı karışımı sürün. Dört kenarını ortaya doğru katlayıp, büyük bir kare elde edin ve dörde kesin. Üzerlerine patlıcanlı harcı koyun ve bohça şeklinde katlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine kalan yağlı karışımı dökün ve 5 dk. bekletin. Daha sonra susam serpip, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Fotoğraf "zeyrek" tarafından gönderildi. 23.03.2015
|
Patlıcanlı Börek (Hazır yufkadan) |
|
Erhan
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2006
Mesajlar: 23 Şehir: Girne |
Kısa URL: https://ml.md/lc27580
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2008
3,977 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
250 gr. kıyma
2 adet patlıcan
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
3-4 adet yufka
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Ayçiçekyağı
Üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı
Soğanı küçük küçük doğrayıp, sote edin. Kıymayı ekleyin. Rengi değişene dek kavurun. 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve karabiber ile ince ince doğranmış maydonozu ilave edip, ateşten alın. «özlediğiniz ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları küçük küçük doğrayıp, kıymalı harcın üzerine ekleyin. Ayrı bir yerde yarım su bardağı sütü, suyu ve ayçiçekyağı karıştırın. Yufkayı düz bir zemine serin. Bir fırça yardımıyla sütlü karışımdan yufkanın üzerine sürün. Yufkayı, yuvarlak kenarları ortada birleşecek şekilde katlayın. Kuru yerlerine sütlü karışımdan sürün ve 4 e kesin. Her bir karenin içine patlıcanlı harçtan koyun. Kenarları içe doğru kapatın. Kat yerleri altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye sürün, diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
ML® Cive (görsel)
|
Patlıcanlı Börek |
|
ihtişam
Aşçı
Kayıt: 01.04.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc22947
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2008
3,473 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yufka
3 adet patlıcan
2 adet patates
2 adet soğan
1,5 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
Tuz
250 gr. kıyma
Karabiber
Patlıcanları alaca kesip, küçük küçük doğrayın. Tuzlu suda yarım saat bekletin. Patatesleri küçük doğrayın. Soğanı doğrayıp, 1/4 bardak sıvı yağda kavurun. Kıymayı kavurup, 1 kaşık salça ilâve edin. Patates ve patlıcanları katıp, tuz ve karabiberi ekleyin. Çok az su ile kavurun. Böreklik yufkaları üst üste koyup, 8'e bölün. Kalan yağ ile sütü karıştırıp, katların üzerine sürüp, içini koyun. Sigara böreği gibi sarıp, sağdan sola çevirerek, gül şekli verin. Üzerine yumurta sürüp, yağlanmış tepsiye dizip, üzeri kızarana kadar fırında pişirin.
ML® Patlıcan Graten için tıklayın
|
Patlıcanlı börek (Hazır Yufkadan) |
|
civciv
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2007
Mesajlar: 755
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17328
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2007
4,173 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı margarin,
1 adet soğan,
250 gram kıyma,
2 adet patlıcan,
1 çay kaşığı kırmızıbiber,
karabiber,
yarım demet maydanoz,
3-4 adet yufka,
yarım su bardağı süt,
yarım su bardağı sıvıyağ.
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Tavaya 1 çorba kaşığı margarini aktarın. Küçük küçük kestiğiniz soğani yağda pembeleştirin. Sonra kıymayı ilave edin. Rengi değişene dek kavurun. Son olarak 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve karabiber ile ince ince doğranmış maydanozu ekleyin. Tavavı ateşten alın. Közlediğiniz ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları küçük küçük kesin. Kıymalı harcın üzerine ekleyin. Ayrı bir kapta yarım su bardağı sütü, suyu ve sıvıyağı karıştırın. Yufkayı temiz ve düz bir zemine serin. Bir fırça yardımıyla sütlü karışımdan yufkanın üzerine sürün. Yufkayı yuvarlak kenarlarım ortada birleşecek şekilde katlayın.
Kuru yerlerine sütlü karışımdan sürün. Dörde kesin. Her bir karenin içine patlıcanlı harçtan koyun. Kenarlarını içe doğru kapatın. Kat yerleri altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
ML® Çırak Böreği için tıklayın
|
Patlıcanlı Börek (Hazır Yufkadan) |
|
MeryemYücel
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2005
Mesajlar: 29 Şehir: Nallıhan |
Kısa URL: https://ml.md/lc408
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2005
5,619 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet patlıcan
1 adet yufka
2 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek
100 gr. beyaz peynir
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Patlıcanları ateşin üzerinde çevirerek közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra kararmaları için tuzlu limonlu suda bekletip, sıkın. Çatalla ezilerek püre haline getirin. Patlıcan püresine yumurtaları, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek içi, ezilmiş beyaz peynir, sıvıyağ, tuz, karabiber ve kaşar peynirinin yarısı ilave edip karıştırın. Yuvarlak bir fırın kabını yağlayıp, yufkayı dışına taşmayacak şekilde kabın içine döşeyin. Patlıcan püresini yufkanın içine yayın. Üzerine kalan kaşar peynirini serpin. 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve sıcak servis yapın.
ML® Patlıcan Serpmesi için tıklayın
|
|