Kısa URL: https://ml.md/lc83735
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2012
1,716 defa indirildi / yazdırıldı
100 Gr Sana Hamurişi
1 Çay Bardağı beyaz peynir rendesi
1 Adet Yumurta Sarısı (Üzerine)
1 Çay Bardağı kaşar peyniri rendesi
2 Adet patlıcan
1 Çay Kaşığı karabiber
1 Çay Kaşığı tuz
10 Dal maydanoz
1 Paket milföy hamuru
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun.sana hamurişini tavada eritip içine patlıcanları ekleyin ve kavurun. Ocaktan alıp içine kaşar rendesi, peynir rendesi, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.milföylerin ortalarına bir yemek kaşığı patlıcanlı harçtan koyup bohça gibi kapatın. Yağlı tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün ve 200 derecede nar gibi kızarana dek pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc86773
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2013
1,669 defa indirildi / yazdırıldı
5 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
4 Adet (Közlenmiş) Patlıcan
10 Yaprak milföy hamuru
2 Adet çarliston biber
1 Adet soğan
4 Yemek Kaşığı mayonez
Öncelikle soğanları ve çarliston biberleri minicik doğrayıp bir tavada öldürüyoruz. Altını kapatmaya yakın közlenmiş patlıcanları ekleyip iyice karıştırıyoruz ve çatalla ezerek karışımı püre haline getiriyoruz. Sana yağın 2 yemek kaşığı kadarını, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Tezgahın üzerinde her bir milföy hamurunu açarak inceltiyoruz (her yaprak 2 katı boyutuna gelecek incelikte) sonra iç yüzeylerine az miktarda sana yağı sürerek hazırladığımız patlıcanlı harçtan paylaştırıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek 180 derecede üstleri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz, çıkardıktan sonra üzerine zig zag çizecek şekilde mayonez sıkıp süslüyoruz ve servise sunuyoruz.