|
Patlıcanlı Börek |
|
annebebek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2008
Mesajlar: 100 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc20646
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2008
1,944 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı margarin
4 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
İçi için:
3 patlıcan
2/3 su bardağı kıyma
Patlıcanları közleyip kabuğunu soyarak eziniz. Kıymayı hafif ısı üzerinde çatalla ezerek pişiriniz. Tuz, karabiber ve patlıcanı katıp karıştırınız.
Una, tuz, kabartma tozu, 1/2 su bardağı su ve yağları katıp yumuşakça bir hamur hazırlayınız. Hamurun yansını orta boy tepsiye yayınız, üzerine patlıcanlı içi yerleştiriniz. Diğer hamuru üzerine muntazam kapatıp orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz.
|
Patlıcanlı Börek |
|
müvekkil
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc41176
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2009
2,090 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik gerekli malzemeler:
İç malzeme:
2 bostan patlıcanı
100 gr beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
Hamur için:
3 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
50 gr margarin
Yarım su bardağı su
1 tutam tuz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
1. Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Közleyip sap ve kabuklarını ayıklayın. Patlıcan içlerini bir kaseye alıp beyazpeynir ve kaşarpeynirini ekleyin. Çatalla ezerek püre haline getirin.
2. Un, sıvıyağ, ertilmiş margarin, su ve tuzu bir kapta karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırıp merdane ile açın. Birinin üzerine patlıcanlı içi yayın.
3. Diğer hamuru patlıcanlı harcın üzerine kapatın. Su bardağı ağzı ile bastırarak ve hamur kesici kalıp kullanarak yuvarlak hamurlar kesin. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
4. Hazırladığınız hamurları yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kaşarpeynirini serpin. Fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın.
|
Patlıcanlı Börek |
|
ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc57702
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2010
2,002 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için;
50 gr bitkisel margarin (eritilip ılıtılmış)
5 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı elma sirkesi
6 yemek kaşığı soğuk su
4 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar
1 çay kaşığı tuz
Yaklaşık 2-3 su bardağı un
İç harcı için;
4 adet közlenmiş orta boy patlıcan
1/2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar
Üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı dağ kekiği (susam da kullanılabilir)
İç harcı için; patlıcanlar 3-4 yerinden delinir.
Fırının ızgarası 200 dereceye getirilip ısıtılır. Patlıcanlar iyice yumuşayıncaya kadar közlenir.
Közlenmiş patlıcanların kabukları soyulup incecik doğranır. Derin bir kaba alınan patlıcanın üzerine rendelenmiş kaşar eklenip iyice karıştırılır.
Poğaçanın hamuru için; eritilip ılıtılmış bitkisel margarin, sıvıyağ, sirke, soğuk su ve tuz yoğurma kabına aktarılıp elle karıştırılır. Rendelenmiş kaşar ve azar azar un da eklenip pürüzsüz ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur. Üzeri örtülüp oda sıcaklığında 20 dakika bekletilir.
Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elle açılarak tezgahın üzerinde inceltilir. Hamurdan su bardağı ağzıyla parçalar çıkarılabilir.
Elde edilen hamurların ortalarına birer tatlı kaşığı kadar iç harcı koyulur. Hamurlar ikiye katlanıp D şeklinde kapatıldıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp kekik ya da susam serpiştirilir. 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarlanmış ve ısınmış fırında 30-35 dakika kadar pişirilir. Sıcak sıcak servise sunulur.
|
Patlıcanlı Açma Börek |
|
ilkay2
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.06.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc70145
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2011
2,295 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet kalın patlıcan
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
50 gr margarin
1 çay kaşığı muskat rendesi
Tuz
Karabiber
Hamuru için:
1 kg un
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Su
Üzerine sürmek için:
250 gr margarin
İlk önce, hamur malzemesini karıştırıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. 16 eşit parçaya bölelim. Üzerlerine nemli bir bez örtüp, dinlendirelim.
Kuru soğanı rendeleyip, 50 gr margarin yağında kavurduktan sonra, içine kıymayı ilave edelim.
Kıyma suyunu salıp da çektiği zaman, ocaktan indirelim.
Patlıcanları közleyip, kabuklarını soyalım.
Bıçak yardımı ile ince ince kıydığımız patlıcanları, kıymaya ilave edelim.
Yeterince baharat ve muskat rendesi ilavesi ile lezzetlendirelim.
Hamurların 8 parçasını tabak büyüklüğünde açıp, aralarını erittiğimiz margarinden sürüp, üst üste koyalım. Diğer 8 parçayı da aynı şekilde hazırlayalım.
Hamurların arasına sürdüğümüz yağ donunca, 1 tanesini fırın tepsisi büyüklüğünde açıp, yağladığımız tepsiye yayalım.
Arasına patlıcanlı harcı serelim.
Diğer hamuru da aynı şekilde açtıktan sonra, tepsinin üzerine koyalım.
En üsteki hamuru da kalan erittiğimiz margarin ile yağlayıp, fırında pişirelim.
Not: Böreğin yumuşak olmasını istiyorsanız, fırından çıktıktan sonra üzerini temiz bir şeyle veya kapak ile kapatıp, yumuşatabilirsiniz.
|
PATLICAN BÖREĞİ |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc98470
Gönderme Tarihi: 23.May.2014
1,639 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
alabildiği kadar un
250 gr margarin
İçi için:
4 adet patlıcan
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3-4 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. 30 bezeye bölüp 10 dakika dinlendirin. İçini hazırlamak için, sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanları kavurun. İçerisine küp küp doğranmış patlicanları ve ince doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Pişmesine yakın salçasını tuzunu ve karabiberini ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup ocağın altını kapatın. Dinlenen hamurları servis tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına eritilmiş sana margarin sürerek 15'erli iki grup hazırlayın. Buzdolabında 15 dakika dinlendirin. İlk hamur grubunu alarak elinizle tepsi büyüklüğünde inceltin. Tepsiye yayın. Üzerine harç malzemesini dökün. Diğer hamuruda elinizle açıp üzerine kapatın. Kare dilimler kesip kalan yağı üzerine dökün. Kızdırılmış fırında 30-35 dk kadar pişirin.
|
Patlıcanlı Börek |
|
geri zekariye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2020
Mesajlar: 35 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc151300
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2020
466 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
500 gr böreklik un
1,5 su bardağı su
İçi için:
1 kg patlıcan
250 gr dana kıyma
1 adet kuru soğan
Yeteri kadar tuz
Patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun. Kıymayı tuz ve karabiber ile kavurun. Yumurtanın beyazını ekleyip tüm malzemeyi karıştırın, tuzunu kontrol edip kenara alın. Unun içine biraz tuz serpip, su ilave ederek orta sertlikte bir hamur yoğurun. Hamuru ikiye bölüp disk şeklini verin ve 20 dakika üzerini örtüp ılık bir yerde dinlendirin. Her bir diski 6 eşit parçaya kesip yuvarlayın ve her birini tabak büyüklüğünde açıp üzerine yağ karışımını sürüp hamuru iki yumruğunuzla havaya kaldırın ve döndürerek biraz daha genişletin. Yırtılmamasına dikkat edin. İçine harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve yağlanmış tepsinin ortasından başlayarak spiral şeklinde sarın. Diğer tüm hamura da aynı işlemi yapıp üzerine önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızara kadar kontrollü olarak pişirin.
|
Patlıcanlı Börek |
|
çok şey bilen adam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.05.2019
Mesajlar: 46 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151516
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2020
401 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
Aldığı kadar un
İçi için:
5 patlıcan
1 soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 közlenmiş kırmızı biber
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Üzeri için:
Yumurta sarısı
İç harcı için patlıcanları közleyip içini çıkarın. Süzgece alın ve suyunu süzün. Soğanı küp doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Patlıcanları ve küp doğranmış közlenmiş kırmızı biberi ekleyip birkaç dakika pişirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için gerekli tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırıp yoğurun ve 4 bezeye ayırın. Her bezeyi unlanmış tezgahta ince açın. Soğuyan iç harcından üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. 4-5 cm kalınlığında kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
|
Patlıcanlı Börek |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc158181
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2021
280 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Hamuru İçin:
1250 gram un
500 ml ılık su
3 tatlı kaşığı silme tuz
1 adet yumurta sarısı
300 gram tereyağı
İçi İçin:
1 kg patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
4 adet soğan
200 gram beyaz peynir ve kaşar loru karışımı
5 dal dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hamur için unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp ılık su, tuz ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Böreğin iç malzemesi için patlıcanların kabuğunu soyup küçük parçalar şeklinde doğrayın. Tereyağını bir tencerede eritip ince doğranmış soğanı kısık ateşte kavurmaya başlayın. Patlıcanı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Patlıcanlı harç ılındığında peynir karışımı ve kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Hamuru önce 2 eşit bezeye sonra her parçayı da 15 adet küçük bezeye ayırıp 30 beze elde edin. Bezelerin 25 tanesini merdane yardımı ile çay tabağı büyüklüğünde açın ve aralarına eritilmiş tereyağı sürerek 5'li gruplar halinde üst üste dizin. Kalan bezelerin 3 tanesini de aynı şeklide açıp aralarına tereyağı sürerek üst üste koyun. 30 cm çapındaki bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın. Kalan 2 adet bezeyi birleştirip tepsiden dışarı sarkacak büyüklükte açın. Açtığınız hamuru kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye yerleştirin. 5'li hamur gruplarını tepsinin büyüklüğünde açın. İlk yufkanın üzerine tereyağı sürüp açtığınız ilk 5'li hamuru yerleştirin. Tekrar tereyağı sürüp 2 adet 5'li hamur grubunu yayın. Patlıcanlı iç harcı ilave edin. Tekrar tereyağı sürüp kalan hamur gruplarını yerleştirin. Kenarlardan sarkan hamuru en üste katlayarak kapatın. Kalan tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
|
Patlıcanlı Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158555
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2021
313 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
200 gram un
Yarım çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı süt
Yarım kahve fincanı su
2 adet orta boy patlıcan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan
1.5 su bardağı kaşar peyniri
Tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu
Un, tuz, süt ve suyu derince bir kapta yoğurun. Hamurdan 10 adet beze hazırlayın. Patlıcanları ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Tuz ekleyip, zeytinyağında kavurun. Ateşten alıp, ılıkken üzerine kaşar peynirini rendeleyin. Hamurları dilediğiniz şekilde açın ve içine harcı koyup uçlarını kapatın. Fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin ve servis yapın.
|
Patlıcanlı Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158564
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2021
307 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
250 gram margarin
1 adet yumurta sarısı
3 adet orta boy patates
Yarım demet dereotu
1 paket sade kek un
Tuz
İçi için:
1,5 kg patlıcan
2 adet yumurta
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı susam
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber, pul biber
Üzerine:
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Süslemek için:
Mercanköşk
Kiraz domates
Oda sıcaklığındaki margarini geniş bir kaba alın. Üzerine yumurta sarısı, haşlanmış ve ezilmiş patates, ince kıyılmış dereotu ve tuz ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra kek unu ekleyip yoğurun. Hamuru orta büyüklükte yağlanmış fırın tepsisine döküp, elinizle 2 parmak kalınlığında yayın. Üzeri için, patlıcanı közleyin ve kabuklarını soyun. Elinizle sıkıp, iyice suyunu çıkarın ve incecik kıyın. İçine yumurta, rendelenmiş soğan, un, susam, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve pul biber katıp, iyice karıştırın. Patatesli hamurun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve 5 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip, üzerini mercanköşk ve kiraz domatesle süsleyerek servis yapın.
|
Patlıcanlı Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158623
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2021
221 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Hamur için:
250 gram margarin
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Tuz
İçi için:
3-4 adet patlıcan
200 gram kıyma
1 adet ince kıyılmış soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
2-3 dal taze nane
Üzerine:
Çörekotu
İç malzemesi için patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın. Soğanı kıymayla birlikte kavurun. Patlıcanları ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip, kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan almadan önce ince kıyılmış taze naneyi ekleyip soğumaya bırakın. Hamur için oda sıcaklığındaki margarini, yoğurt ve sıvı yağıyla birlikte bir kaba alın. Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırıp, akıyla diğer yumurtayı hamura ekleyin. Un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her parçayı unlu zeminde dikdörtgen şeklinde açın. İç malzemesinin 1/3'ünü ilk hamurun ortasına yayın. Hamurun kenarlarını patlıcanlı malzemenin üzerini örtecek şekilde kapatın. Hamurun kat kısmı altta kalacak şekilde yağlı kağıt ile kaplı tepsiye yerleştirin. Diğer parçaları da aynı şekilde hazırlayın. Böreklerin üzerine fırçayla yumurta sarısı sürün. İnce uçlu bıçakla böreklerin üzerine çizikler atıp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
|
Patlıcanlı Börek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159425
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2021
187 defa indirildi / yazdırıldı
|
Harcı için:
4 adet patlıcan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
6 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Hamuru için:
500 gram un
1 çorba kaşığı sirke
Yeteri kadar su
Tuz
Hamurların arasına sürmek için:
Eritilmiş tereyağı
Üzerine:
Zeytinyağı
Harcı için patlıcanları alacalı soyup, küp doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp patlıcanları kavurun. Üzerine ince kıyılmış taze soğanı ekleyin. Birkaç dakika sonra ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Hamuru için unu geniş bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Üzerine sirke ve tuz katıp, karıştırın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Unlu zeminde merdane yardımıyla pasta tabağı ebadında açın. Açtığınız hamurların yarısını, aralarına tereyağı sürerek üst üste koyun. Tek bir yufka olacak şekilde tepsinizin büyüklüğünde açın. Daha sonra hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine patlıcanlı harcı yayın. Kalan hamurları da ilk grup gibi açın ve harcın üzerine yerleştirin. Bir fırça ile böreğin üzerine zeytinyağı sürüp, arzunuza göre dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
|
Patlıcanlı Börek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169357
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2022
242 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 - 3 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık süt
4 - 4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam toz şeker
1,5 su bardağı ılık süt
0,5 çay bardağı sıvı yağ
Dolgu:
500 g patlıcan
1 çay kaşığı tuz
2 adet kuru soğan
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı su
Sürmek için:
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (22x27 cm)
Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin. Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, toz şeker, süt ve sıvı yağı ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Patlıcanı alacalı soyup minik küpler şeklinde doğrayın. Üzerine 1 çay kaşığı tuz ile üzerini kapatacak kadar su ilave edip karıştırın ve 20 dakika bekletin. Süre sonunda eliniz ile sıkarak fazla suyunu çıkarın. Soğanları minik küpler şeklinde doğrayıp bir tavaya alın. Sıvı yağı ekleyip orta ateşte 2 dakika kavurun. Patlıcan, pul biber ve karabiberi ekleyip 2 dakika daha kavurun. Üzerine 1 çay bardağı suyu ilave edin ve arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 12 eşit parçaya bölün. Bir parça hamuru alıp merdane ile 16 cm çapında açın ve üzerine sıvı yağ sürün. İkinci hamuru da aynı şekilde açın, ilk hamurun üzerine koyun ve sıvı yağ sürün. Üst üste 6 hamur oluncaya kadar aynı şekilde sıralayın. Daha sonra bu altılı hamuru yanlardan ortaya doğru bohça şeklinde katlayın. Kalan 6 hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerini kapatıp 20 dakika bekletin.
Süre sonunda ilk hamuru kalıba alın ve elinizle yayın. Üzerine patlıcanlı dolguyu, onun üzerine de ikinci hamuru yayın. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ sürüp pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
|
|