|
|
Patlıcanlı Börek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29289
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2008
4,866 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- Harcı:
- 4 adet patlıcan
- 3 yemek kaşığı Sana kâse
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet sivribiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 3 diş sarımsak
- Tuz ve karabiber
- Hamuru:
- 1 su bardağı erimiş Sana yağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Üzeri İçin:
- Yumurta sarısı ve çörek otu
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğrayın, patlıcanları kararmamsı için tuzlu suda bekletin.
Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
Sivri biberleri ayıklayıp, kıyın.
Harcı İçin:Yayvan bir tencerede Sana yağını kızdırıp, içine piyazlık kuru soğanları ilave edin, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar pembeleşince içine kıyılmış sarımsakları, sivribiberleri, doğranmış patlıcanları, kırmızı pul biber, tuz ve karabiberi ekleyip, patlıcanlar sönene kadar kavurunuz.
Pişen harcı soğuması için yayvan bir tabağa alınız.
Derin bir kâsede, erimiş Sana'yı, ayçiçek yağını, yoğurdu, sütü, yumurtayı, kabartma tozunu, tuzu ve kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğurunuz.
Kıvamına gelen hamuru bezelere ayırınız.
Bezeleri avuç içinde açıp, içine soğumuş harçtan koyup, yuvarlayınız.
Börekleri sıvı sana ile yağladığınız tepsiye diziniz.
Üzerlerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüp, çörek otunu serpiniz.
Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 35?40 dak. pişirip, sıcak sıcak servis ediniz.
ML® Patlıcanlı Çörek için tıklayın
|
Patlıcanlı Börek |
|
kinot
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2011
Mesajlar: 129 Şehir: Katmandu |
Kısa URL: https://ml.md/lc79310
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2012
1,528 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Klasik
2 Çorba Kaşığı sıvıyağ
1 Çay Bardağı ılık su
1 Tutam tuz
3 Adet Domates
2 Adet patlıcan
5 Adet yufka
3 Adet soğan
1 Adet yumurta
Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde kesin. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Süzüp iyice durulayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Soğanları ve domatesleri soyun, küçük doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Patlıcanları ilave edip kızartın. Tavadaki fazla yağı süzüp ayrı bir kaba alın ve soğanları patlıcana ekleyip karıştırarak soteleyin. Domatesleri ve tuzu ilave edip karıştırın, 10 dakika kadar pişirip ılınmaya bırakın. Fırın tepsisini yağlayın. Yufkalardan birini kenarları dışarıya sarkacak şekilde tepsiye yayın. SANA KLASİK MARGARİNİ eritip ılık suyla karıştırın. Karışımı fırça ile yufkanın üzerine sürün. Kalan yufkaları iri parçalara bölüp yağlı suya batırıp çıkarın ve yarısını tepsiye kat kat döyeyin. Üzerine patlıcanlı malzemeyi yayıp kalan yağlı yufkaları içe doğru kıvırın. Yumurtayı bir tutam tuzla çırpıp böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 ile 40 dakika pişirin. Dilimleyip dilerseniz domates sosla birlikte sıcak servis yapın.
|
Patlıcan Böreği |
|
rukiyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2012
Mesajlar: 97 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc83846
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2012
1,490 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 Gr Sana Hamurişi
1 Tatlı Kaşığı salça
4 Adet patlıcan
1 Çay Kaşığı tuz
1 Yemek Kaşığı toz şeker
1 Su Bardağı su
3 Adet sivribiber
2 Yemek Kaşığı sıvıyağ
1 Adet soğan
1 Adet yumurta
1 Çay Bardağı sıvıyağ
0,5 Çay Bardağı sirke
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.30 bezeye bölüp 10 dk dinlendirin.içini hazırlamak için sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanları kavurun.içine küp küp doğranmış patlıcanları ve ince doğranmış biberleri ekleyip kavurmayı devam edin.pişmesine yakın salçasını tuzunu ve karabiberini ekleyın.bir kaç dakika daha kavurup ocağın altını kapatın.dinlenen hamurları servis tabağı buyukluğunde açın. Aralarına eritilmiş sanayağını sürerek 15 şerli iki grup hazırlayın.buzdolabında 15 dk bekletin. İlk hamur gurubunu alarak elinizle tepsi büyüklüğünde inceltin. Tepsiye yayın. Üzerine harç malzemeyi dökün. Diğer hamuruda elinizle açıp üzerine kapatın.kare dilimler kesip kalan yağı üzerine dökün. Kızdırılmış fırında üzerine kızarana kadar pişirin.
|
|
Patlıcanlı Börek Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|