|
|
Patlıcanlı Börek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc49560
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2010
2,271 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
İç Malzeme için :
3-4 adet patlıcan
2 adet kırmızı kapya biber
4 adet sivri biber
2 adet domates
1 adet soğan
3 çorba kaşığı Bizim Mutfak Mısırözü Yağı
Tuz, karabiber, pulbiber
Hamuru için :
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı Bizim Mutfak Mısırözü Yağı
2 çorba kaşığı sirke
1 adet yumurta
1 paket Bizim Mutfak Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı Tuz
5 su bardağı Bizim Mutfak Un
Hamur için su, yoğurt, sıvıyağ, sirke ve yumurtayı hamur yoğurma kabına alarak karıştırın. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip azar azar sıvı karışıma ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 30 dakika dinlenmeye bırakın. Patlıcanları soyup küp küp doğradıktan sonra 20 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Domatesleri ve biberleri yıkayıp zar şeklinde doğrayın. Soğanı soyup incecik kıyın. Sıvıyağı bir tavada kızdırıp önce soğanları pembeleşene kadar kavurun, ardından da sırası ile patlıcan ve domatesleri ilave edin. Baharatını ekleyip su eklemeden kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde eşit bezelere ayırıp, her bir bezeyi hafif unlanmış tezgah üzerinde yufka inceliğinde açın. Hazırladığınız yufkanın içine bolca soğumuş iç malzemeden serpiştirin. Yufkayı rulo şeklinde sarın ve istediğiniz uzunlukta kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin. 170 dereceye ayarlı fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Servis yapın.
|
Patlıcanlı Börek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc49695
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2010
1,939 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
2 su bardağı Bizim Mutfak Un
1 çay bardağı Bizim Ayçiçek Yağı
1 çay bardağı süt
50 gram Bizim Margarin
1 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Bizim Mutfak Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için :
1 adet yumurta
Yeteri kadar susam
Yeteri kadar rendelenmiş kaşar peyniri
İç Malzeme için :
1 adet bostan patlıcan
100 gram beyaz peynir
100 gram kaşar peyniri
Yeteri kadar tuz, karabiber
Hamur için malzemeleri derin bir kabın içine alıp karıştırdıktan sonra yoğurun. Hamuru ikiye ayırın ve yağlı kağıt üzerinde poğaça hamuru kalınlığında açın. İç malzemesi için patlıcanı közleyip, kabuğunu soyun ve ezin. Ufalanmış beyaz peynir, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberle karıştırın. Açtığınız hamurlardan birinin üzerine iç malzemeyi döşeyin. Diğer hamur ile üzerine kapatın. Çay bardağı veya hamur kesme kalıbıyla hamurdan yuvarlaklar çıkartın. Yumurtanın akı ile sarısını ayırın. Yuvarlak böreklerin yan kısımlarını önce yumurtanın akına sonra susama batırıp fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilıdıktan sonra servis yapın.
|
|
Patlıcanlı Börek Tarifleri Bizim Mutfak Yemek Tarifleri
|
|