|
|
Patlıcanlı Doruk Kebabı |
|
anacık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2013
Mesajlar: 69 Şehir: Nallıhan-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc89445
Gönderme Tarihi: 21.May.2013
1,757 defa indirildi / yazdırıldı
|
Filiz Karataş
500 g Kıyma
2 kg Patlıcan
1 Adet Küçük Soğan
2 Çorba Kaşığı Galeta Unu
2 Çorba Kaşığı Kaşar
200 g Yeşil Fıstık
1 Adet Domates
1 Adet Sivri Biber
1 Tatlı Kaşığı Salça
İsteğe Bağlı Karabiber
İsteğe Bağlı Kimyon
İsteğe Bağlı Kekik
İsteğe Bağlı Tuz
Kıymayı galeta unu, 1 küçük ince rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kimyon, sıvı yağ, ılık su (Galeta ununu ılık suda yumuşatmak gerekir.) ve kaşar ile köfteyi yoğuruyoruz. Burada Köfteyi yoğururken elde çok sıkı olmamasına, kıvamın yumuşak olmasına dikkat edelim. Çok sert ise ılık su ve sıvı yağ ile yumuşatalım. Patlıcanları hazırlarken köfteleri dinlenmeye bırakalım. Soyulup ince uzun dilimlenmiş patlıcanları, hafif yağlanmış yağsız tavada yumuşatalım ve köftenin etrafına sararak yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerini hafifçe yağladıktan sonra; domates rendesi, bir miktar salça, bir çay bardağı su, bir diş sarımsak ve 1 tutam tuz ile hazırladığımız sosumuzu da sürerek 200 derece fırında pişirelim.
|
Patlıcanlı Doruk Kebabı |
|
haslet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2013
Mesajlar: 51 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc89457
Gönderme Tarihi: 22.May.2013
1,663 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 g Kıyma
1 Adet Soğan
2 Dilim Bayat Ekmek İçi
1/2 Çay Kaşığı Kimyon
1/2 Çay Kaşığı Tuz
1 Adet Kemer Patlıcan
1 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Adet Közlenmiş Kırmızıbiber
1 Tutam Maydanoz
1 Diş Sarımsak
1/2 Çay Kaşığı Sumak
1 Çay Bardağı Kızartma Yağı
Sos İçin:
1 Adet Domates
1 Diş Sarımsak
Kıymayı çok ince doğranmış soğan, bayat ekmek içi, yumurta, kimyon ve tuz ile iyice yoğuralım. Bir tepsiye yayıp 165 derecede, 10 dakika pişirelim. Kızartma tavasında patlıcanları kızartalım. Ufak bir sos tenceresinde, kabukları soyulup çekirdekleri alınmış domatesleri tereyağı ve sarımsak ile soteleyip bir tutam tuz ilave edelim. Köfteleri patlıcana sararak soğanın üzerine iki kat koyalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt, üstüne domates sos, etrafına közde biber ile sarıp servis edelim.
|
Tavuk Schnitzel |
|
haslet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2013
Mesajlar: 51 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc89458
Gönderme Tarihi: 22.May.2013
1,830 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg Tavuk Göğsü Fileto
4 Adet Yumurta
1.5 Su Bardağı Galeta Unu
İsteğe Bağlı Tuz
İsteğe Bağlı Kızartmak İçin Sıvıyağ
İsteğe Bağlı Karabiber
1 Adet Kırmızı Biber
1 Adet Sarı Biber
Etlerin her yerine tuz ve karabiber serpelim. Un ve galeta ununu ayrı tabaklara alıp yumurtaları çırpalım. Etleri ilk önce una, sonra yumurtaya ve en son olarak galeta ununa bulayalım. Etler kızarana dek az miktar sıvı yağda kızartalım. Etlerin içinin çiğ kalmaması için, sıvı yağın çok kızgın olmamasına dikkat edelim. Pişmiş etlerin yağını çektirmek için kâğıt havlu üzerine alalım. Biberleri kibrit çöpü doğradıktan sonra soteleyip birlikte servis edelim.
|
|
Patlıcanlı Doruk Kebabı Tarifleri Fairy Yemek Tarifleri
|
|