|
Patlıcanlı Ekşili Mahlıta (Kilis) |
|
mişmiş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2008
Mesajlar: 47 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc28478
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2008
4,108 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kırmızı mercimek
5 diş sarımsak
1 orta boy patlıcan
6 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Su
2'şer çorba kaşığı limon tuzu ve kuru nane
Kırmızıbiber
Tuz
Alacalı soyulmuş patlıcanı, 1 cm.lik küpler şeklinde doğrayın. Mercimeği 8 su bardağı suda bir taşım kaynatıp köpüğünü alın. içine patlıcanları atıp, ateşi kısın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Dövülmüş sarımsağı, limon tuzunu ve tuzu katıp, karıştırın. Yağ, kırmızıbiber ve naneyi kızdırıp, çorbanın üzerine gezdirin.
|
Ekşiki Malhıta (Kilis) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc38504
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2009
3,265 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kilis Valiliği
Malzemesi:
3 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı zeytinyağı
3 limon veya limon tuzu
2 baş sarımsak
yeterince nane
tuz.
Yapılışı:
Kırmızı mercimek iki kez soğuk suda yıkandıktan sonra tencereye konur. Mercimek seviyesini 4-5 cm. geçecek kadar su eklenir. Kaynamaya başlamadan önce oluşan köpükler alınıp, atılır.
Küçük küçük doğranmış patlıcan veya pazılar tencereye dökülür. Çorba pişince ekşi konur, beş dakika sonra ateşten alınır. Dövülmüş durumdaki bir baş (10-12 diş) sarımsak ile nane ilave edilir. Zeytinyağı kızdırılır, kalan bir baş sarımsak dişlerine ayrılmış ve her diş iki parçaya bölünmüş olarak zeytinyağında pembeleştirilir. Çorbaya dökülür. Servis yapılır.
|
|