Kısa URL: https://ml.md/lc110402
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2015
3,118 defa indirildi / yazdırıldı
Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Pirinç
Patlıcan
Et
Yeşil biber
Domates
Yağ
Kuru nane
Karabiber
Tuz
Patlıcanlar uzun uzun dilip kızartılır ve sonra tencereye sıralanır. Etler kavrulup, içine yeşilbiber ve domatesler ilave edilir. Üzerine karabiber ve nane eklenir karıştırılır. Daha sonra pirinç koyup üzeri patlıcan ile kapatılır. Sıcak olarak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc110532
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2015
1,660 defa indirildi / yazdırıldı
Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
400 gr. Kuzu kuşbaşı et
2 tatlı kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
7-8 diş sarımsak
2 adet çarliston biber
3 domates
5 patlıcan
1 fincan sıvı yağ
Kuzu kuşbaşı etleri yıkayıp süzün. Orta boy tencerede orta ısılı ateşte 5-6 dakika kavurun. Kavrulan etin üzerine sıvı yağ ve pirinç tanesi şeklinde doğranmış sarımsağı ekleyin 10 dakika daha kavurun.
Soğan, yeşil biber, soyulmuş domatesleri küp şeklinde doğrayın etin üzerine ilave edin. 10 dakika daha pişirin. Üzerine 1 bardak suyu katıp 10 dakika pişirip ocaktan alın.Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dörde bölün.Kızan yağda yumuşayıncaya kadar kızartıp alın.Servis tabağına sebzeli et harcını yayın üzerini kızarmış patlıcanlarla kapatın.
Sıcak olarak servis yapılır. Yanında pilav, haşlanmış patates veya püre ikram edilebilir.