|
Patlıcanlı Fırın Makarna |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13758
Gönderme Tarihi: 15.May.2007
2,182 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna,
1/2 bardak ayçiçek yağı,
5 adet patlıcan,
3 adet domates,
3 adet biber,
tuz,
maydanoz.
Makarnayı pişirip bir tepsiye dökün. Patlıcanları soyup kare kare doğrayın. Yağda kızartın ve makarnanın üstüne serin. Domatesleri soyup doğrayın, üzerine ince kıyılmış maydanozu serpin. Biberi de doğrayıp fırına verin. 20 dakika pişirip çıkarın.
ML® Patlıcanlı Makarna için tıklayın
|
Patlıcanlı Fırın Makarna |
|
Ercüment Çözer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc65124
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2011
2,066 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket istediğiniz çeşit makarna
Patlıcan harcı için:
2 adet patlıcan
2 adet sivri biber
2 adet domates
4 çorba kaşığı sıvıyağı
Tuz, karabiber
Sosu için:
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tereyağı
30 gram kaşar peyniri rendesi
Büyük bir tencereye 5 su bardağı su koyup kaynatın. İçine tuz ve makarnaları koyup 15 dakika haşlayın. Tavada 4 çorba kaşığı yağı kızdırıp içine küp doğranmış patlıcanları koyun ve 5 dakika kavurun. Üzerine ince doğranmış sivri biberi ve domatesleri de ekleyip ocaktan alın.
Sosu yapmak için küçük bir tencerede tereyağını eritin, üzerine un ekleyip 2 dakika kavurun. Ardından karışıma süt ekleyin, biraz koyulaşınca ocaktan alın. Makarnayı süzün. Fırın tepsisine makarnanın yarısını koyup üzerine sosun yarısını ekleyin. Hazırladığınız patlıcanların tamamını üzerine kaplayıp kalan makarnayı üzerine kapatın. Kalan sosu da kaşar peyniri rendesiyle karıştırıp her tarafını kaplayın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişip sıcak servis yapın.
ML® Patlıcanlı Fırın Makarna (görsel)
|
|