|
Patlıcanlı Fıstıklı Pilav |
|
Belkıs
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc7318
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2006
2,617 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 fincan pirinç
1 iri patlıcan kabuğu soyulmuş iri doğranmış
yarım fincan kıyılmış soğan
3 çorba kaşığı katıyağ
çeyrek fincan kıyılmış maydanoz
çeyrek fincan çamfıstığı
yarım kilo pişmiş kuşbasşı dana eti
2 fincan et suyu
Eti yağda kavurup bir kenara ayırın. Patlıcanları yumuşayıncaya kadar tuzlu suda haşlayın, suyunu süzün. Soğanları yağda kavurun. Dolmalık fıstığı ve pirinci de ekleyip birkaç dakika pişirin. Et suyunu ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatıp, altını kısın. Pirinç suyunu çekene kadar (20 dakika) pişirin. Eti maydanozu ialave edin. Afiyet Olsun.
|
Pilav Üstü Fıstıklı Patlıcan |
|
keskin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.03.2015
Mesajlar: 32
|
Kısa URL: https://ml.md/lc105672
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2015
2,186 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet patlıcan
Yarım su bardağı yer fıstığı
2 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi
1 çorba kaşığı susam
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
1 çorba kaşığı hazır acı biber sosu
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz kişniş
Yarım demet maydanoz
2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı margarin
Yeteri kadar sıcak su
Tuz
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Arzunuza göre ikiye ya da üçe bölün. Daha sonra uzunlamasına yarım cm kalınlığında dilimleyin. Geniş bir tavaya 2 su bardağı sıvıyağ koyup, patlıcanları önlü arkalı kızartın. Kızartma sırasında üzerlerine sirke gezdirin. Kalan patlıcanları da aynı şekilde, sirke ekleyerek kızartın. Fazla yağını almak için kâğıt havlu üzerine çıkarın ve tuzlayın. Diğer taraftan pilav için sana klasik margarini bir tencereye alıp, üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin. Pirinç beyazlaşana kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ekleyin. Kapağını kapatıp kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte, suyunu iyice çekene dek pişirin. Üzerine kâğıt havlu koyup demlenmeye bırakın. Susamı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, rengi dönene kadar kavurun. Yer fıstıklarının kabuklarını temizleyip ikiye ayırın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı geniş bir tencereye alıp, üzerine ince kıyılmış soğan, ezilmiş sarımsak ve zencefil ilave edip rengi dönene kadar kavurun. Üzerine patlıcan, acı biber sosu, tarçın ve kişniş katın. Daha sonra susam ve fıstığın yarısını ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 5 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Demlenen pilavı servis tabağına koyun. Üzerine hazırladığınız patlıcanlı harcı yerleştirin. Kalan susam ve fıstığı serperek servis yapın.
|
Patlıcanlı Fıstıklı Pilav |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107308
Gönderme Tarihi: 04.May.2015
1,622 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet patlıcan
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım demet dereotu
1 çay bardağı kuş üzümü
4 su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber, pul biber, tarçın kabuğu ve yenibahar
Tencerede zeytinyağı ve tereyağını eritin. İçine soğan ve patlıcanı küp şeklinde doğrayın, tencereye ekleyip 5 dakika kavurun. Fıstıkları, baharatları, kuş üzümünü ve yıkanmış pirinci de ilave edip suyunu verin Suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı pişirin.
|
|