Kısa URL: https://ml.md/lc176783
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2024
85 defa indirildi / yazdırıldı
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
İç harcı için:
3 adet patlıcan
2 adet kuru soğan
3 adet domates
3 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı pul biber
Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun çok yumuşak bir hamur olmayacak.
En az yarım saat bekletin. 8 adet bezelere ayırın.
Patlıcanları alacalı soyun küçük küçük doğrayıp tuzlu suda bekletin.
Daha sonra yıkayın.
Tavanın içine yağı koyup ilk önce sağanları kavurun üzerine küçük küçük doğradığınız kapya ve yeşil biberleri ilave edin kavurmaya devam edin.
Daha sonra patlıcan, domates, biber ve tuzu ekleyip kapağını kapatın.
Domatesler suyunu bırakınca kapağını açıp suyunu çektirin.
Soğumaya bırakın.
Üzerine sürmek için 1 yemek kaşığı tereyağı 1,5 tatlı kaşığı bibersalçası bir tutam maydanoz.
Kısa URL: https://ml.md/lc178694
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2024
56 defa indirildi / yazdırıldı
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
İç harcı için:
3 adet patlıcan
2 adet kuru soğan
3 adet domates
3 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı pul biber (ben acılı yaptım isterseniz biberi azalta bilirsiniz)
Üzerine sürmek için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 tatlı kaşığı biber salçası
Bir tutam maydonoz.
Patlıcanları alacalı soyun küçük küçük doğrayıp tuzlu suda bekletin.
Daha sonra yıkayın.
Tavanın içine yağı koyup ilk önce sağanları kavurun üzerine küçük küçük doğradığınız kapya ve yeşil biberleri ilave edin kavurmaya devam edin.
Daha sonra patlıcan, domates, biber ve tuzu ekleyip kapağını kapatın. Domatesler suyunu bırakınca kapağını açıp suyunu çektirin( çok öldürmeyin patlıcanları)
Soğumaya bırakın.
Hamur için, bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun çok yumuşak bir hamur olmayacak. En az yarım saat bekletin. 8 adet bezelere ayırın.
Bezemizden bir tane oklava yardımı ile açalım patlıcanlı harçtan koyun elinizi ıslatın uç kısımlarına değdirin ve kapatın.
Sacı ters çevirin önlü arkalı pişirin.
Piştikten sonra yağını sürün.
Sıcak sıcak servis yapın.