|
Patlıcanlı Güveç |
|
laleli
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2006
Mesajlar: 25 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc8713
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2006
3,797 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eti bir parça soğanla kavurup güvece koyun. Patlıcanları dörde bölüp kızartın ve etlerin çevresinde düzenleyerek su ile karıştırılmış domates suyu, tuz ve biber ile fırına verin.
|
PATLICANLI GÜVEÇ |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12695
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2007
3,026 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (6 kişi için).
750 gram yağlı koyun eti,
5 baş soğan,
1/2 bardak margarin yağı,
6 patlıcan,
1/2 kilo domates,
1/3 bardak koruk suyu,
yeteri kadar tuz, karabiber
1 tutam tarçın.
Yapımı: Eti kuşbaşı iriliğinde parçalara doğrayıp bol suda yıkamalı ve bir süzgeçte suyunu süzmeli.
Soğanı yarım ay biçiminde ve çentilircesine doğramalı. Sonra bunu margarin yağıyle birlikte tavaya koyup tahta kaşıkla karıştırarak kavurmalı. Soğanların rengi dönünce et parçalarını içine atmalı, tuzlayıp tarçınlamalı, biberlemeli ve etler pembe bir renk alıncaya kadar karıştırarak kavurmalı.
Patlıcanları alaca denilen biçimde soyup dilim dilim doğradıktan sonra eğik duran oir tabağa dizmeli ve üzerlerine tuz serpip ;arım saat kadar bir kenarda bırakmalı. Böylece acımtırak suları gidecek olan patlıcanları yarım saat sonunda iyice yıkamalı ve sularını süzmeli Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp atınca küçük parçalara doğramalı. Etler kızarınca içine domatesle patlıcan dilimlerini katmalı, iyice karıştırmalı ve geniş bir güvece boşaltmalı. Koruk suyunu da döktükten sonra gerekirse biraz daha tuzlamalı ve güvecin ağzını önce bir yağ kâğıdıyle sonra kapağıyle sıkıca örtmeli ve kabı orta ısılı bir ateşe veya fırına koyup burada iki saat kadar bırakmalı. Yemek pişince güvecin ağzındaki kapağı ve yağ kâğıdını çıkarıp olduğu gibi sofraya götürerek servis yapmalı.
ML® Güveç için tıklayın
|
Patlıcanlı Güveç |
|
rengin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2007
Mesajlar: 32 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc16886
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2007
3,029 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım dana kuşbaşı
4 adet patlıcan
1 adet iri kuru soğan
2 adet domates
1 su bardağı su
tuz, karabiber
kızartmak için; sıvıyağ
Et soğanla kavrulur, güvece aktarılır, patlıcanlar parmak gibi doğranır, kızartılır, etlerin üzerine yerleştirilir, rende domates, tuz, karabiber serpilir, güvecin kapağı kapatılır, 200 derece fırında 1 saat pişirilir.
ML® Patlıcanlı Kuzu Güveci için tıklayın
|
PATLICANLI GÜVEC |
|
eylül35
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2008
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc25824
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2008
3,137 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet iri patlıcan
500 gram az yağlı kuzu eti
4 adet domates
4 adet biber
2 adet soğan
Yarım bardak ayçiçek yağı
Tuz
İsteğe göre baharat
6 diş sarımsak
Etleri kuşbaşı kemikli doğrayın. Patlıcanları ve soğanı soyun. Yıkayıp iri iri doğrayın. Domatesleri, biberleri, sarımsakları da doğrayın ve hepsini karıştırın. Yağını da katıp toprak güvece koyun. Önce hızlı sonra kısık ateşte 1,5 saat ağzı kapalı olarak pişirin. 30 dakika dinlendirin. Yanına pilav ve cacık servis yapın.
|
Patlıcanlı Güveç |
|
azık
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc33297
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2009
3,043 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg patlıcan
750 gr kuzu incik
2 adet soğan
2 diş sarımsak
3 adet sivri biber
3 adet domates
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Et yağlanmış taoprak güvecin en altına konur. İri doğranmış patlıcan, domates. biber, ince kıyılmış sarımsak, soğan karıştırılır. Etin üzerine bırakılır. Tuz ve karabiber serpilir. Yağ gezdirilir. Önce hızlı ateşte 15 dakika sonra kısık ateşte 1 saat pişirilir.
|
PATLICANLI GUVEÇ |
|
Küçük Aysel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.01.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc46468
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2010
2,774 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1,5 kilo parça et
5 adet patlıcan
1 büyük baş soğan
baharat
tuz
YAPILIŞI
Koyunun sırt veya göğüs tarafından bir buçuk kiloluk bir parçayı yumurta büyüklüğünde doğraymız, haşlayınız, köpüğünü alıp süzünüz. Beş patlıcanı dörde bölüp yuvarlak yuvarlak kesiniz. Sade yağında hafifçe kızartıp bırakınız, kendi kendine süzülsün. Bir büyük soğanı yuvarlak şeklinde doğraymız, tereyağında sarartınız, bunları düzenle güvece istif ediniz. Tuz, birkaç türlü baharat ekiniz, etin süzülen suyundan yarısına kadar doldurunuz, fırında pişiriniz, suyunu çekince indiriniz. Bozmadan tabaklara alıp sıcak sıcak servis yapınız.
|
PATLICANLI GÜVEÇ |
|
SelinH
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2010
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53030
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2010
2,393 defa indirildi / yazdırıldı
|
Koyunun sırt, ya da göğüs tarafından 1,5 kiloluk bir parçayı yumurta büyüklüğünde doğrayınız, haşlayınız, köpüğünü alıp süzünüz. Dört beş patlıcanı dörde bölüp yuvarlak yuvarlak kesiniz. Sadeyağında hafifçe kızartıp bırakınız, kendi kendine süzülsün. Bir büyük soğanı yuvarlak şekilde doğrayınız, tereyağında öldürünüz, bunları düzenle güvece istif ediniz. Tuz, birkaç türlü baharat ekiniz, etin süzülen suyundan yarısına kadar doldurunuz, fırında pişiriniz, suyunu çekince indiriniz.
|
Patlıcan Güveç |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc102860
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2014
1,982 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 Adet Patlıcan
200 gr. Kuşbaşı et (yemeklik)
2 diş Sarımsak
2 yemek kaşığı Margarin
3 Adet Sivri biber
2 Adet Domates
Tuz
Önce patlıcanları soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz. Aynı şekilde biber ve domatesleri de doğruyoruz (bunlar bir kenarda kalsın). Daha sonra ısıtılmış güvece margarini koyuyoruz. Margarin iyice eridikten sonra kuşbaşını güvece koyuyoruz. Kuşbaşı iyice haşlandıktan sonra üzerine diğer malzemeleri, tuzu ve sarımsağı koyuyoruz. Sonra bunu 20-25 dakika pişiriyoruz. Pişirdikten sonra servise hazır.
|
Patlıcan Güveç |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177146
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2024
210 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kuşbaşı et
3 adet patlıcan
2 adet domates
1 adet büyük boy soğan
3 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Zeytinyağı
Taze maydanoz (servis için)
Patlıcanları alacalı soyun ve yuvarlak dilimler halinde kesin. Ardından tuzlu suda 15 dakika bekletin ki acısını çıkarsınlar. Daha sonra suyunu süzüp kurulayın.
Bir tavada zeytinyağında patlıcan dilimlerini hafifçe kızartın. Kızartma işlemi bittikten sonra fazla yağını almak için kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın.
Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ezin. Yeşil ve kırmızı biberleri de küçük küçük doğrayın.
Bir tencere veya derin bir tavada zeytinyağını ısıtın. İçine kuşbaşı etleri ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
Kavrulan etlerin üzerine doğradığınız soğanı ve sarımsakları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.
Ardından doğradığınız biberleri ekleyin ve biberler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
Domates salçası, biber salçası, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biberi ekleyin. Malzemeler birbirine iyice karışana kadar pişirmeye devam edin.
Güveç kabına önce kızarttığınız patlıcan dilimlerini, ardından üzerine hazırladığınız etli harcı ekleyin. Son olarak dilimlediğiniz domatesleri yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında güveçler kızarana kadar pişirin. Pişirme süresi yaklaşık olarak 40-50 dakika olacaktır.
Fırından çıkan kuşbaşı etli patlıcan güveçlerinizi sıcak servis yapın. Üzerine taze doğranmış maydanoz yaprakları serperek servis edebilirsiniz.
|
|