|
Patlıcanlı Haydari |
 |
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc165371
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2022
261 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet patlıcan
2 dilim beyaz peynir
1 çay kaşığı karabiber
7 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 tutam tuz
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Patlıcanı fırında közleyin. Közlenen patlıcanların kabuğunu soyup doğrayın.
Diğer tüm malzemeleri geniş bir kapta karıştırın. Üstüne patlıcanı ilave edin.
Son olarak zeytinyağı ile süsleyip servis yapın.
|
Patlıcanlı Haydari |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc176748
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2024
258 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 adet orta boy patlıcan
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber (isteğe bağlı)
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı taze nane (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı ceviz içi (isteğe bağlı)
Zeytinyağı (servis için)
Patlıcanları közleyin. Bu işlemi ocak üzerinde doğrudan ateşte veya fırında közleme yöntemiyle gerçekleştirebilirsiniz. Kabuklarını soyup, ince doğrayın.
Yoğurdu derin bir kaba alın. Sarımsakları rendeleyerek veya döverek yoğurdun içine ekleyin. Tuz ve karabiber ile isteğe bağlı olarak tatlandırın.
Közlenmiş patlıcanları yoğurtlu karışıma ekleyin. Zeytinyağını da ilave ederek karışımı güzelce çırpın.
Servis tabağına alacağınız Patlıcanlı Haydari'nin üzerini taze nane ve ceviz içiyle süsleyebilirsiniz.
Son olarak, servis öncesi üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek lezzeti tamamlayın.
Soğuk olarak servis edebileceğiniz Patlıcanlı Haydari, özellikle yaz aylarında hafif ve serinletici bir başlangıç veya yan atıştırmalık olarak tercih edilebilir.

|
Patlıcanlı Haydari |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc181420
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2025
61 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet közlenmiş patlıcan
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak (ezilmiş)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Kırmızı pul biber
Taze nane yaprakları
Patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup ince ince doğrayın ya da çatalla ezin.
Bir kasede süzme yoğurdu, ezilmiş sarımsağı, zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu iyice karıştırın.
Doğradığınız patlıcanları yoğurtlu karışımın içine ekleyin ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Karışımı bir servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip kırmızı pul biber ve taze nane yapraklarıyla süsleyin.
|
Patlıcanlı Haydari |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2952 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184755
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2025
79 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet közlenmiş patlıcan
1,5 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak (ezilmiş)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yarım çay kaşığı tuz
İsteğe bağlı: bir tutam pul biber
Patlıcanları ocakta, fırında veya airfryer’da közleyin. Kabuklarını soyup ince ince doğrayın ya da blenderdan geçirin.
Derin bir kaseye süzme yoğurdu alın, içine ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyin.
Közlenmiş patlıcanı da yoğurt karışımına ilave edip karıştırın.
Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın, kuru naneyi (ve isterseniz pul biberi) kısa süre kavurun.
Bu yağı karışımın üzerine gezdirip son bir kez karıştırın veya sadece sos olarak üstte bırakın.
Soğuk olarak meze ya da ara sıcak şeklinde servis edin.

|
|