Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Beyti Tarifleri > Patlıcanlı Kebap (kıyma) (13 adet - 1,115,625 defa bakıldı)

Patlıcanlı Kebap (kıyma)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patlıcanlı Kebap (kıyma)

Hale
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.05.2006
Mesajlar: 33
Şehir: Berlin
Kısa URL: https://ml.md/lc3769
Gönderme Tarihi: 14.May.2006
4,344 defa indirildi / yazdırıldı




3 patlıcan
1 kuru soğan
3-4 sivri biber
5-6 dal maydanoz
3-4 kaşık sıvıyağ
300 gr yağsız dana kıyma
2 küçük domates
3-4 diş sarımsak
1 kaşık salça
Karabiber
Toz biber

Patlıcanları alacalı soyup iki parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin. Domatesleri dilimleyin, biberleri 3-4 parçaya bölün. Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Köfte harcından patlıcan dilimleri büyüklüğünde yassı köfteler hazırlayın. Ufak bir fırın tepsisine 1 patlıcan, 1 köfte, 1 dilim domates ve 1 parça biber olacak şekilde yanyana dizin. Yarım su bardağı suda salçayı eritip, sıvıyağ ile birlikte ilave edin. Üzerine tuz, karabiber, fesleğen ve biraz kekik serpip, alüminyum folyoyla üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 45 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.


ML® İçli Kebap için tıklayın




Patlıcan Kebabı

OSMANLI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.03.2006
Mesajlar: 56
Şehir: Bilecik
Kısa URL: https://ml.md/lc7204
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2006
3,594 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet patlıcan
200 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 yumurta
maydanoz
tuz
karabiber
pul biber
Kızartma yağı

Patlıcanlar çubuklu soyulup uzunlamasına ince şeritler halinde doğranır, tuzlu suda bekletilir. Kıymaya diğer malzemeler katılarak köfte yoğrulur. Patlıcanlar sudan alınıp kurulanır. Köfteden biraz alınarak patlıcanların üzerlerine yayılır, rulo şeklinde sarılır ve açılmasın diye kürdanla tutturulur. Hazırlanan kebaplar kızmış yağda kızartılır. Bulgur pilavı ve domates sosuyla servis edilir.


ML® Patlican Graten için tıklayın




Patlıcanlı kebap

beslenme çantası
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.09.2008
Mesajlar: 22
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc27389
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2008
3,013 defa indirildi / yazdırıldı




Yasemin Dikmetaş

1/2 kg. koyun eti
100 gr. kuyruk yağı
4 adet patlıcan
1 çorba kaşığı salça
Domates, sivribiber
2 adet soğan
Nar ekşisi
Tuz
Karabiber

Et ve kuyruk yağı kıyma makinesinden geçirilir. İçine tuz, karabiber, salça eklenir, tyice yoğrularak yumurta iriliğinde yuvarlak köfteler hazırlanır.
Patlıcanlar enine üçe kesilir. Şişlere sırasıyla patlıcan dilimi ve köfte dizilir.
Şişe dörde bölünmüş domatesler, biberler ve soğanlar dizilip, kömür alevinde közlenir.
Kebabın üzerine nar ekşisi gezdirilip servis yapılır.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 07.06.2023


Patlıcanlı Kebap

Hüner Abla
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.06.2012
Mesajlar: 62
Şehir: Bartın
Kısa URL: https://ml.md/lc76535
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2012
2,712 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet kemer patlıcan
500 gram kıyma
1 soğan
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Patlıcanları 4 parmak kalınlığında kesip üzerine zeytinyağı sürüp bekletin. Kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsakları karıştırın. Baharatlar, galeta unu ve zeytinyağını da karışımın içine ekleyip köfte şekli verin. Çöp şişlere patlıcan ve köfteleri sırayla dizin, fırın tepsisinde 200 derecedeki fırında 35-40 dakika pişmeye bırakın. Yanında salata ve pideyle ikram edebilirsiniz.


Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 30.09.2024


Patlıcan Kebab

Ceren
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.04.2011
Mesajlar: 133
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc77194
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2012
2,604 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet patlıcan
1 adet büyük boy domates
2 diş sarımsak
1 adet sivri biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Köfte için:
400 gr. kıyma
1 adet orta boy soğan
1/2 demet kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber

Kıyma, rendelenmiş soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Patlıcanları alaca soyup halka halinde doğrayın, zeytinyağıyla harmanlayın. Fırın kabına bir patlıcan dilimi, bir köfte olmak üzere sıralayın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırına verin. Sarımsak, doğranmış domates ve biberleri yağda soteleyin. 20 dakika sonra fırındaki yemeğin üzerine döküp yeniden fırına verin. 10 dakika daha pişirin.


Fotoğraf "Murat Çelik" tarafından gönderildi. 15.05.2023


PATLICAN KEBABI

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc88869
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2013
2,746 defa indirildi / yazdırıldı




Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı


6-7 adet patlıcan
750 gr. dana kıyma
250 gr. kuzu kıyma
5-6 adet yeşilbiber
3 adet domates
1 su bardağı kuru ekmek içi
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
Tuz, kimyon, pul biber

Patlıcanlar, alacalı soyularak tuzlu suda yarım saat bekletilir. Tuzlu sudan çıkarılan patlıcanlar, 1 parmak kalınlığında yuvarlak halkalar şeklinde kesilir. Başka bir kapta kıymalar, rendelenmiş kuru soğan, ekmek içi, tuz ve baharatlar, su ilavesi ile iyice yoğrulur. Yoğrulan karışımdan, kesilmiş patlıcanların büyüklüğünde köfteler hazırlanır.
Dikdörtgen şeklindeki ısıya dayanıklı cam tepsi yağlanır. Patlıcanlar ve köfteler tepsiye boylamasına sıra ile dizilir. Üzerlerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürüldükten sonra folyo ile kapatılır.
Önceden ısıtılmış 230 derecedeki fırında yarım saat pişirilir. Sonra folyo çıkarılarak üzerine dilimlenmiş domates ve biber konulup, 15-20 dakika daha pişirilir. Sıcak servis yapılır.



Patlıcanlı Kebap

kara yaz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2014
Mesajlar: 32
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc99882
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2014
2,620 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet kemer patlıcan
500 gram kıyma
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
100 gram kuyruk yağı

Kıymayı rendelenmiş soğan ve kuyruk yağıyla mutfak robotundan geçirin. Ya da satır kıyması yaptırın. İçine baharatları ekleyip hazırlayın. Patlıcanları da dilimleyip aralarına kıymalı harç ve patlıcan şeklinde dizip sahanlara koyup pişirin. Ya da hepsini bir tepsiye dizip 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın. Patlıcanlar iyice yumuşayınca ikram edin.



Patlıcanlı Kebap

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc105154
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2015
2,529 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet patlıcan
300 gram dana kıyma
1 tane soğan
2 tane domates
3-4 adet sivri biber
4 diş sarımsak
6 dal maydanoz
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tutam tuz, karabiber, fesleğen, kekik
2 yemek kaşığı margarin

İlk olarak sebzelerimizi bol su içerisinde bir yıkayalım ki kimyasal maddeler çocuklarımıza zarar vermesin. Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup iki parmak kalınlığında yuvarlak olarak dilimler halinde kesiniz. Domatesleride dilimleyin, biberleri 3-4 parçaya ayırın. Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberide karıştırarak yoğurun. Köfte harcından ise patlıcan dilimleri büyüklüğünde yassı şekilde köfteler hazırlayın. Fırın tepsisine 1 tane patlıcan, 1 köfte, 1 dilim domates ve 1 parça biber olacak şekilde yanyanasıralı bir şekilde dizin. Yarım su bardağı suda salçamızı eriterek, sıvıyağ ile beraber ilave ediniz. Üzerine tuz, karabiber, fesleğen ve biraz kekik döküp, aliminyum folyoyla üzerini güzelce sarın. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 1 saate yakın pişirin. Kıyılmış maydanoz serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.



Patlıcanlı Kebap

anket
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.06.2016
Mesajlar: 22
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc117549
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2016
1,504 defa indirildi / yazdırıldı




Merve Salsar

3 orta boy patlıcan
½ kg kıyma
3-4 adet yeşil biber
1 adet domates
Sıvıyağ
Salça
Pulbiber
Tuz
4 adet sarımsak
1 adet orta boy soğan
Karabiber
Maydanoz
Bir miktar galeta unu

Kıymanın içine sarımsak ve soğan rendelenir. Maydonoz doğranır. Baharatları atılır. Sıvıyağ ve birazcık ta galete unu konulduktan sonra iyice yoğurulur. Sonra patlıcanları çok iri olmamak kaydıyla yuvarlak dilinir. Yağlanan tepsiye 1 patlıcan 1 yaptığımız kıymalı harcı patlıcanın büyüklüğünde yaparak tepsiye komple döşeriz. Döşeme işlemi bittikten sonra fırında biraz pişirdikten sonra üzerine ince doğradığımız yeşil biber ve domatesi de döşeriz ve tekrar fırına veririz. Ayrı bir tavada salçalı sosunu hazırlarız ve yemeği fırından çıkarmaya yakın sosu dökeriz ve 5 dakikada sosuyla pişmesini sağlarız. Daha sonra servise hazır.



Patlıcanlı Kebap

meryem hanım
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.02.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc140301
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2019
1,388 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

350 gram yağlı kıyma
2 adet patlıcan
1 domates
Yarım çay kaşığı karabiber
2 adet sivri biber
2 adet kırmızı acı biber
Yarım kurusoğan

Kıymanın içine karabiberi karıştırın. Patlıcanları eşit şekilde bölün. Bir et bir patlıcan şeklinde tepsiye dizin domatesi dörde bölüp aralara yerleştirin. Son olarak biraz su ilave edip 10 dakika üstü açık bir şekilde 30 dakika üstü kapalı pişirin. Çıkmaya 5 dakika kala biberleri atıp üstü açık pişirin. Lavaş ve kuru soğan ile servis edin.



Patlıcan Kebabı

tombiyem
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.03.2019
Mesajlar: 27
Şehir: Adapazarı
Kısa URL: https://ml.md/lc141605
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2019
843 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kuzu budu (kuşbaşı doğranmış)
Yarım su bardağı zeytinyağı
500 gram domates
1 kilogram patlıcan
1 kahve fincanı maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Patlıcanları alaca soyup, yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Üzerine tuz serpin, acı sularının süzülmesi için 60 dakika bekletip, bol suda yıkayın ve süzüp kurumaya bırakın.
Patlıcanları bir tavada zeytinyağı ile kızartın. Kızarttığınız patlıcanları tavadan çıkarıp fazla yağlarını alın ve bir tepsi içine dizin. Diğer yanda kuşbaşı eti tencereye koyun. Suyunu salıp çekinceye dek karıştırarak kavurun. Suyunu çektiğinde 1 çorba kaşığı zeytinyağında karıştırarak hafifçe kızartın, sonra da tepsiye önceden dizdiğiniz patlıcanların üzerine düzgün bir şekilde boşaltın.
Sosu için domateslerin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince kıyın bunun üzerine baharatını ve tuzu ekledikten sonra tereyağıyla tavada salça kıvamına gelene dek pişirin. Tepsideki malzemenin üzerine dökün. Et suyunu da katıp orta dereceli ateşte yaklaşık 10-15 dakika kaynayıp suyunu çekene dek pişirin.
Ateşten aldığınız patlıcanlı kebabı üzerine maydanoz serpip servis yapın.



Patlıcanlı Kebap

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc159114
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2021
303 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram kıyma
3 adet patlıcan
2 adet kuru soğan
1 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
Yarım demet maydanoz
2 diş sarımsak
Kırmızı biber
Kimyon
Karabiber
Tuz
Sosu için:
1 adet domates
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Patlıcanları iyice yıkayın. Ardından kabuğunu soymadan yuvarlak şekilde dilimleyin.
Patlıcanların acı suyunun çıkması için bir müddet tuzlu suda bekletin.
Diğer taraftan da kıymayı bir kaseye alın.
Soğanı soyun ve maydanozları ince ince doğrayın. Ardından kıymanın üzerine ilave edin.
Sarımsakları ezin.
Ekmek kırıntısını, sarımsakları, baharatları ve tuzu da ekleyin.
Tüm malzemeleri güzelce yoğurun.
Köfteleriniz hazır olduktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle yuvarlayın.
Daha sonra bütün malzemeyi fırın tepsisine bir köfte bir patlıcan olacak şekilde yerleştirin.
Domates salçasını ve sıcak suyu bir kasede karıştırın.
Üzerine rendelenmiş domates, karabiber ve tuzu ilave edin.
En son ince ince doğranmış yeşil biberleri ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız sosu yemeğinizin üzerine gezdirin ve fırına verip 200 derecede 20 dakika kadar pişirin.



Patlıcan Kebabı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172592
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2023
169 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

12 adet büyük boy patlıcan
1.5 kg kuzu eti, orta yağlı
1½ tatlı kaşığı tuz
2 adet etli kırmızı biber, kabaca doğranmış
6 adet küçük boy domates
12 adet sivri yeşilbiber
12 adet lavaş

Patlıcanların saplarını kestikten sonra 5-6 santim uzunluğunda parçalar halinde enine doğrayın.
Kuzu etine tuz ve etli kırmızı biber ekleyerek kıyma kıvamı alana kadar zırhla kıyın ve hepsini birden yoğurun.
Kuşbaşı şişine önce patlıcanı, sonra kıymadan alınan ceviz büyüklüğündeki parçayı, sırasıyla bir patlıcan, bir et olarak dizin. Son parça gene patlıcan olmalıdır.
Hazırladığınız patlıcan kebaplarını köz durumundaki ateşte 12-15 dakika arasında pişirin.
Domates ve biberleri közleyin.
Pişen patlıcanlı kebapları şişten çekip bakır kaba yerleştirin.
Közde pişen domates ve biberleri üzerlerine ekleyerek kapağını kapatın.
10 dakika boyunca kısık ateşte terlemeye bırakın.
Bakır tabağında üzerine lavaş kapatarak servis edin.







Patlıcanlı Kebap (kıyma) Tarifleri Beyti Tarifleri



(13 adet Patlıcanlı Kebap (kıyma) 1,115,625 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort