Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kebaplar > Patlıcanlı Kebap (40 adet - 2,274,239 defa bakıldı)

Patlıcanlı Kebap


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PATLICANLI KEBAP

jülide
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.12.2010
Mesajlar: 22
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc58549
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2010
2,087 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo kuşbaşı et
1 kilo patlıcan
2 adet iri domates
2 adet soğan
3-4 adet sivri yeşil biber
4 çorba kaşığı margarin
Yeteri kadar tuz, biber

Bir tencerede margarini kızdırıp çentilmiş soğanları hafifçe pembeleştiriniz. Kuşbaşı etleri yıkayıp ilâve ediniz, 5 dakika kadar harlı ateşte etleri kavurunuz. İçine kabukları çıkarılmış, ufak ufak doğranmış bir adet domates ilâve ediniz. Bir bardak sıcak su ile kapağını kapatarak yarım saat pişiriniz.
Öte yandan kabukları alaca şekilde yol yol ayıklayıp, halka halka kesilmiş patlıcanları, bolca tuzlu suda 15 dakika beklettikten sonra bir bıçakla çekirdeklerini sıyırıp sıkınız. Tavada kızdırılmış dört kaşık margarinde altlı üstlü pembe pembe kızartıp, delikli kepçe ile bir tepsiye alınız. Pişen etleri patlıcanların üzerine döşeyiniz. en üstte kalan domatesi halka halka kesip diziniz. Yeşil biberleri uzunlamasına ortadan ikiye kesip ilâve ediniz. Tencerede, kalan et suyunu üstüne gezdiriniz. Tuzunu biberini ve yarım bardak sıcak su koyarak ağır ateşte 15 dakika pişiriniz.


PATLICAN KEBABI

Gülsümm
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 22.01.2011
Mesajlar: 14
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc60911
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2011
2,155 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram kuşbaşı kuzu eti
3-4 boy patlıcan
6 çorba kaşığı sade yağ veya margairin yağı
2 büyükbaş soğan
6 orta boy domates
3 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı kekik

Patlıcanın kabukları hafifçe soyulur. Bir parmak kalınlığında, yuvarlak olarak kesilir ve tuzlanır. 10-15 dakika sonra iyice yıkanır. Suyu silkelenir. Orta kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır. Bir tepsiye muntazamca dizilir. Kuşbaşı eti bir tencerede, rendelenmiş soğan suyu ile beraber ve yağı da ilave ederek 15 dakika kavrulur. Kabukları soyulmuş dört adet domates ete ilave edilir. Tuz, karabiber ve su ilave edilerek 45 dakika kadar pişirilir. Pişen kebap tepsideki patlıcanın ortasına boşaltılır. İki domates uzunlamasına kesilir. Etlerin üzerine konulur. Kekik serpilir. Tencerenin kapağı kapatılarak 15 dakika kaynatılır. Sonra servise verilir.


PATLICANLI KEBAP

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc63424
Gönderme Tarihi: 24.May.2011
2,027 defa indirildi / yazdırıldı




4 orta boy patlıcan
2 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı tuz
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
800 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
2 soğan (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı un
2 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek, kuşbaşı doğranmış)
5 su bardağı su
1 yeşil dolmalık biber (beyaz kısımları ve çekirdekleri temizlenip, iri parçalar halinde doğranmış)
4 yeşil sivribiber (beyaz kısımları ve çekirdekleri temizlenmiş)
1-2 su bardağı rafine yağ
2 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek, dilimlenmiş)
Baharat torbası:
1 kahve kaşığı kekik
1/2 diş sarımsak
1 defne yaprağı
5 tane karabiber
4 sap maydanoz

Patlıcanları alacalı olarak soyup, kalınca dilimleyiniz. 2 çorba kaşığı tuzla tuzlayıp, bir kenarda 1 saat bekletiniz.
Bu arada, tereyağı orta boy bir tencereye koyup, kızdırınız. Etleri ekleyip 8-10 dakika, renkleri hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz. Soğanı katıp, 2 dakika daha pişiriniz. Sonra unu ekleyip, karıştırınız. Kuşbaşı doğranmış domatesleri, kalan 1 tatlı kaşığı tuzu, suyu, baharat torbasını katıp, 30 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, baharat torbasını çıkarıp atınız.
Patlıcanları yıkayıp, kurulayınız. Orta boy bir tavada rafine yağı kızdırınız. Patlıcanların her iki yanlarını da birer dakika kızartınız. Patlıcanları delikli kepçeyle kağıt peçete üstüne çıkarıp, fazla yağlarını süzdürünüz.
Tenceredeki etli harcı, orta boy bir tepsiye döşeyiniz. Üstüne patlıcan kızartmalarını koyup, en üste de domates dilimlerini, yeşil dolmalık biberleri ve sivribiiberleri diziniz. Tepsinin üstünü bir yağlı kağıtla örterek, fırına sürüp, kebabı 15-20 dakika pişiriniz.
Tepsiyi fırından alıp, patlıcan kebabını ısıtılmış bir servis tabağına çıkararak, servis ediniz.


Patlıcan Kebabı

seçmen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.06.2011
Mesajlar: 64
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc64120
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011
1,823 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

3 adet patlıcan
1 çorba kaşığı margarin
1 kg. kuşbaşı et
10 adet kiraz domates
Tuz
1 adet soğan
2 adet biber

Patlıcanları yıkayıp uzunlamasına dilimleyin. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Eti, doğranmış domates, soğan, biberi yağda 1-2 dakika kavurun. Ateşi kısıp 25 dakika pişirin. Patlıcanları kızartın. İki dilim patlıcanı artı biçiminde üst üste koyun. Ortasına kavrulmuş etten koyup bohça gibi etlerin üzerine kapatın. Ters çevirerek tepsiye dizin. Üzerine kiraz dilimleri ve küçük doğranmış biber koyun. Kürdanla tutturun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin.


Patlıcanlı Kebap

sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc64909
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011
2,052 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram koyun kuzu eti (kemiksiz)
3 büyük boy domates
6 orta boy patlıcan
6 yemek kaşığı sıvıyağ (kızarırken çektiği)
2 orta boy soğan
1.5 su bardağı sıcak su
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar

Et, iri kuşbaşı şeklinde doğranır. Domates ve patlıcanlar yıkanır. Patlıcanların sapları kesilip aralıklı soyulduktan sonra boyuna ikiye bölünür ve 3 santimetre kalınlığında doğranır. Teflon tavada yağ kızdırılıp patlıcanlar çevrilerek yumuşayıncaya kadar kızartılır. Kızartma işlemi bittikten sonra ayrı bir kaba alınır. Soğan soyulup yıkanır, ince ince doğranır, patlıcanın kızardığı tavaya eklenip et de ilave edilir Kapağı kapalı olarak kısık ateşte bıraktığı suyu çekene değin yaklaşık 40 dakika pişirilir. Su, tuz ve baharat ilave edilip 20 dakika daha pişirilir. Etler fırın tepsisine yayılır. Üzerine patlıcanlar konur. Domatesler yarım santimetre kalınlıkta daire şeklinde dilimlenir. Patlıcanların üzerine dizilir. Et suyundan kalan ilave edilir, önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 20 dakika pişirilir.


Patlıcanlı Kebap

Ercüment Çözer
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.06.2011
Mesajlar: 54
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc65144
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2011
2,121 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet patlıcan
1 çorba kaşığı margarin
1 kg. kuşbaşı et
3 adet domates
1 adet soğan
2 adet biber
Tuz

Patlıcanları yıkayıp uzunlamasına dilimleyin. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Eti, doğranmış domates, soğan ve biberi yağda 1-2 dakika kavurun. Ateşi kısıp kendi suyunda 25 dakika pişirin. Patlıcanları kızartın. İki dilim patlıcanı artı biçiminde üst üste koyun. Ortasına kavrulmuş etten koyup bohça gibi etlerin üzerine kapatın. Ters çevirerek tepsiye dizin. Üzerine domates dilimleri ve küçük doğranmış biber koyun. Kürdanla tutturun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin.


Patlıcanlı Kebab

kırmızı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.08.2011
Mesajlar: 39
Şehir: Kilis
Kısa URL: https://ml.md/lc66531
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2011
2,116 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet patlıcan
600 gram dana eti
2 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un
3 adet domates
4 adet sivri biber
3 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz

Patlıcanların kabuklarını soyup, parmak şeklinde doğrayın. Sıvı yağda kızartıp, daha sonra yağdan alın. İnce kıyılmış soğanı, sıvıyağda kavurun. Kuşbaşı eti ekleyip, 15 dakika daha pişirin. Salça, un ve tuz ekleyin. Ateşte 20 dakika daha tutun. Pişen etleri, fırın tepsisinin ortasına dökün. Üzerine kızarmış patlıcanları sıralayın. Aralarına dörde bölünmüş domates ve biberleri sıralayın. Orta ısılı fırında 15 dakika pişirin.


Patlıcanlı Kebap

sabanur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.02.2012
Mesajlar: 37
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc72249
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2012
2,053 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet közlenmiş patlıcan
500 gr bonfile
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı süt
Yarım çay kaşığı muskat
2 dilim bonfile
2 adet domates (küp doğranmış)
1 yeşilbiber (ince kıyılmış)
2 diş sarımsak
Tuz

Közlenmiş patlıcanların üzerine sütü, zeytinyağını, muskatı ve çok az tuzu koyup karıştırın. Bir tavada bonfileleri şeritler halinde kesin rengi dönene kadar soteleyin. Domatesi, yeşil biberi, sarımsağı ilave edip kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Patlıcanı bir servis tabağına alın, üzerine pişirdiğiniz eti koyun servis yapın.


Patlıcanlı Kebap

Bennur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.03.2012
Mesajlar: 72
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc76527
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2012
2,130 defa indirildi / yazdırıldı




Patlıcan (orta boy 5 adet, 600 gram)
Dana eti (500 gr. iri kuşbaşı doğranmış)
Soğan (2 adet orta boy)
Domates (2 adet orta boy)
Sarımsak (6 diş)
Margarin ya da tereyağı (2 çorba kaşığı, etin sosu için)
Sıvı yağ (1 su bardağı, patlıcanları kızartmak için)
Çarliston biber (2 adet)
Domates salçası (2 çorba kaşığı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Pul biber (1 çay kaşığı)
Sıcak su (4 su bardağı)

Tencereye 2 su bardağı sıcak su koyun ve 500 gr. kuşbaşı doğranmış dana etini içine atıp kaynamaya bırakın. Köpüğü çıkana kadar kaynatın ve köpüğünü tamamen bıraktıktan sonra süzgeçten geçirerek soğuk suyla eti yıkayın ve süzün.
2 adet orta boy soğan ve 6 diş sarımsağı kuşbaşı doğrayın. 2 çorba kaşığı margarin ya da tereyağını tencerenizde ısıtın, soğan ve sarımsakları yağa atarak pembeleşene kadar kavurun.
Tencereye 2 çorba kaşığı salça I ekleyerek malzemeleri biraz daha kavurun ve etleri ekleyin. Tekrar 1 dakika kavurun ve 2 su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenizi kapatın, yaklaşık yarım saat kaynamaya bırakın.
Tavaya bir su bardağı sıvı yağ koyup 4-5 dk iyice ısıtın. Patlıcanları alacalı soyarak ve parmak şekilinde her patlıcanı 6-8 parçaya bölün ve alt üst yaparak, altın sarısı olana kadar yaklaşık 8-10 dakika kızartın.
Kızarttığınız patlıcanları bir kevgir yardımı ile yağını süzerek tavadan alın ve kağıt peçete üzerine koyarak yağının iyice süzülmesini sağlayın.
Tencerede kaynamakta olan etlerin üzerine bir tatlı kaşığı tuzu, bir çay kaşığı karabiberi ve bir çay kaşığı pul biberi ekleyerek bir dakika daha kaynatın. Etleri fırın tepsisine ya da servis yapacağınız derin ve geniş bir metal kaba kevgir yardımı ile süzerek alın. Üzerine kızarmış patlıcanları düzgün bir biçimde dizin.
Patlıcanların üzerine dilimlenmiş 2 adet çarliston biberi ve 2 adet orta boy dilimlenmiş domatesi dizin.Sonra tencerede kalan sosu da üzerine dökerek önceden 170 derece ısıtılmış fırında 170 derece ısıda 10-12 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Not: Patlıcan kebabı için dana eti yerine kuzu eti de kullanabilirsiniz. Ancak etin sinirsiz ve yağsız olmasına özellikle dikkat edin. Ayrıca, kullanacağınız sebzelerin taze olması yemeğinizin lezzetini doğrudan etkiler.


PATLICANLI KEBAP

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc82437
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2012
1,729 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet orta boy patlıcan
2 çorba kaşığı tuz
1 adet dolmalık biber
2 adet sivribiber
1 su bardağı rafine yağı
3 adet orta boy domates, soyulup boyuna 4'e kesilmiş
Eti:
1 çorba kaşığı tepeleme yağ
1 kilo kuşbaşı kuzu eti
1 baş ince doğranmış iri soğan
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un
Baharat Torbası
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı su
2 adet orta boy domates

1) Yağı bir tencereye koyup kızdırınız, etleri ilâve edip, etler bırakacağı suyu çekip pembe bir renk alıncaya kadar 8-10 dakika kavurunuz.
2) Sonra soğanı ilâve ederek 2 dakika daha kavurunuz ve salçasını ilâve edip 1 dakika daha kavurup ununu ilâve ediniz.
3) İyice karıştırıp Baharat Torbası'nı, tuzunu ve suyunu ilâve edip ağır ateşte 15 dakika pişirip domatesini üzerine diziniz ve 15 dakika daha ağır ağır pişirip bir tepsiye ya da güvece boşaltınız.
Patlıcanın hazırlanışı:
1) Patlıcanları hazırlayınız. Üzerine 2 çorba kaşığı tuz serpip 1 saat dinlenmeye bırakınız.
2) Dolmalık biberin çekirdeklerini ve sapını çıkarıp dikine 6'ya yarınız. Sivribiberlerin saplarını kesiniz.
3) Patlıcanları yıkayınız ve hafifçe sıkarak tabağa koyunuz.
4) Yağı bir tencereye koyup kızdırınız. Patlıcanları 2 defada 2'şer dakika kızartıp bir kevgirle yağsız olarak küçük bir tepsinin içine ters çevrilmiş olarak çıkarınız.
5) Tepsideki kebabın üzerine patlıcanları dizip üzerine biberleri ve domatesleri diziniz.
6) Üzerine hafif yağlanmış bir yağlı kâğıt kapatarak 15 dakika fırında veya ağzı kapalı olarak ocağın üzerinde ağır ateşte pişirip servis yapınız.


Patlıcanlı Kebap

şuşu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2013
Mesajlar: 27
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc88223
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2013
1,754 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet Kemer patlıcan
2 soğan
400 gr. kuşbaşı et
4 diş sarımsak
4 adet domates
3 adet sivri biber
3 çorba kaşığı sıvı yağ

Etleri, suyunu bırakıp çekene dek pişirin. Üzerine yağı döküp kavurmaya davam edin. Patlıcanları alacalı kesip küçük küpler halinde doğrayın. Kavrulan etlerin üzerine patlıcanları koyun. Domates ve sivri biberleri irice doğrayıp tencereye ekleyin. Aralarına sarımsakları serpin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 1.5 saat pişmeye bırakın. Tencereniz müsaitse bu işlemi fırında da yapabilirsiniz.


Patlıcan Kebap

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc91242
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2013
2,021 defa indirildi / yazdırıldı




4-5 adet patlıcan
1/2 kg. yağsız kuzu eti
200 gr. kuyruk yağı
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber

Et ve kuyruk yağını kasapta iki kez çektirin. Üzerine tuz, karabiber ve bir-iki çorba kaşığı ılık su katarak yoğurun, yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayın. Patlıcanları, kabuklarını soymadan iki parmak eninde dilimleyin, tuzlu suda 10 dakika bekletin. Bir adet patlıcan, bir adet köfte olacak şekilde şişlere geçirin. Izgarada ya da mangalda çevirerek pişirin.


Patlıcan Kebabı

turhan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.08.2014
Mesajlar: 30
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc100755
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2014
1,817 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo patlıcan
2 adet orta boy soğan
1 küçük paket yağ
1 çay kaşığı karabiber
Yarım kilo yağlıca koyun eti
1 tatlı kaşığı tuz
3 paket domates
1 fincan çiçek yağı

Ayıklanıp tuzlu suda bırakılan patlıcanlar dilim dilim doğranır. Kuruduktan sonra içinde çiçek yağı bulunan tavada her iki tarafı da pembeleşene kadar kızartılır.
Soğan margarin yağında sararıncaya kadar kavrulur ve içine küçük parçalar halinde doğranmış et ilâve edilir. Karıştırarak etler suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
Sonra üzerine rendeden geçirilmiş domates iiâve edilir. Yarım bardak sıcak su konarak etler ilik gibi olana kadar 40 dakika süre ile pişirilir. Bir tepsiye dizilmiş kızarmış patlıcanların üzerine etler ve sivri biberler konup 10 dakika kadar ağır ateşte pişirilir. Bu esnada tuzu da konur ve 5 dakika sonra ateşten alınıp tabağa konarak sıcak servis yapılır.


Patlıcanlı Kebap

telli turnam
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.10.2016
Mesajlar: 29
Şehir: Bilecik
Kısa URL: https://ml.md/lc120127
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2016
996 defa indirildi / yazdırıldı




Anadolujet Magazin

180 gr kuzu döş ve but karışım
2 adet patlıcan
Tuz

Patlıcanlar soğuk su içerisinde bekletilir. Et karışımı köfte hâlinde elle yoğrulur. Küp ya da parmak formuna getirilen köfteler kısa bir süre buzdolabında bekletilir. Halkalar hâlinde kesilen patlıcanlarla köfteler ardınca şişe dizilir. Şişlerin kenarları tepsiye asılacak şekilde fırında düşük ısıda pişirilir.


Patlıcanlı Kebap

krema
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.10.2014
Mesajlar: 37
Şehir: Bilecik
Kısa URL: https://ml.md/lc133642
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2018
935 defa indirildi / yazdırıldı




325 gr. dana kuşbaşı et
3 adet soğan
3 adet domates
2 adet sivri biber
2 adet patlıcan
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber

Patlıcanların kabuklarını soyun önce boylamasına sonra enlemesine kesin.
Yarım saat tuzlu su da bekletin, yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Kızgın yağda kızartın.
Kuşbaşı etleri tencereye alıp, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar kavurun.
Sıvı yağ, küp küp doğranmış soğanları ilave ederek kavurmaya devam edin.
Salçayı ilave edip çok az daha kavurduktan sonra küp küp doğranmış domates ve biberleri, tuzu ve bir miktar sıcak suyu da ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin.
Tüm malzemeyi bir fırın tepsisine alarak üzerine bir bardak su ile karıştırılmış salçayı ekleyin.
Birkaç dilim domates ve biber ilave ederek 250 derece fırın da 15-20 dk. pişirin.


Patlıcanlı Kebap

Oyalı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.04.2020
Mesajlar: 31
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc150323
Gönderme Tarihi: 04.May.2020
434 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram kıyma
2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
1/2 demet maydanoz
2 diş sarımsak
1 su bardağı bayat ekmek
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
3 adet patlıcan
3 adet kiraz domates (boş yerlere eklemek için)
Üzeri için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
1 adet rendelenmiş domates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet yeşil biber
1 diş ezilmiş sarımsak

Geniş bir kasede 500 gram kıymaya, 2 adet ince rendelenmiş kuru soğan, yarım demet maydanozu ilave edin.
2 diş ezilmiş sarımsak, 1 su bardağı ekmek kırıntısı ve 1er çay kaşığı tuz, pul biber, kimyon ve karabiber ekleyin.
Sonra güzelce yoğurun ve yumurta büyüklüğünde kopardığınız köftelere yuvarlak şekil verin.
İki parmak kalınlığında kestiğiniz 3 adet patlıcanla köfteleri birleştirin.
Sırasıyla dizerek fırın kabına yerleştirin ve boş kalan yerleri kiraz domatesle doldurun.
Sosu için, ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı domates salçasıyla 1 su bardağı sıcak suyu karıştırın. Üzerine 1 adet rendelenmiş domates, 1 er çay kaşığı tuz, karabiber ve son olarak 2 adet doğranmış yeşil biberle 1 diş ezilmiş sarımsak ekleyip tekrar karıştırın.
Sosu ve 1 çay bardağı suyu patlıcan ve köftelerin üzerine gelecek şekilde gezdirin ve Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.



Patlıcanlı Kebap

nurdane
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.08.2020
Mesajlar: 29
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc153155
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2020
332 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

4 adet orta boy patlıcan
Köfte için:
500 gr orta yağlı kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 adet yumurta
Maydanoz
1 çay bardağı galeta unu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Kimyon
Tuz
Sosu için:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
1 adet rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı salça
1,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Sivri biber
Domates

Patlıcanları dilimleyip, tuzlu suda yarım saat bekletelim.
Bu aşamada yoğurma kabına kıyma, soğan, sarımsak, yumurta, maydanoz, galeta unu ve baharatları alarak güzelce yoğuralım.
Malzemeler birbiri ile özleştikten sonra harcımızdan parçalar koparalım ve şekil verelim.
Hazırladığımız köftelerimizin üzerini streç ile örterek 15-20 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Köftelerimiz dinlenirken bizde sosumuzu hazırlayalım. Bunun için tavaya sıvı yağı alalım, üzerine doğradığımız sarımsağı ekleyerek kavuralım.
Üzerine rendelenmiş domates, salça, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
Sıcak suyu da ekleyelim, 5 dakika kadar pişirdikten sonra altını kapatalım.
Dinlenen köfteleri ve suyunu süzüp bol su ile yıkadığınız patlıcanları şişe bir patlıcan bir köfte yan yana olacak şekilde sıralayalım. Dilerseniz şiş kullanmadan tepsiye de dizebilirsiniz.
Hazırladığımız çöp şişleri fırın kabına alalım.
Domates ve biberleri koyarak üzerine salçalı sosu gezdirelim ve üzerini fırın torbası ile kapatalım.
Suyu tepsinin büyüklüğüne göre değişir ama yeterli gelmezse bir miktar daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.
30-35 dk sonra kontrol edin patlıcan ve köfteler yumuşamış ise fırın torbasını alıp üzerleri kızarana kadar daha pişirin. Patlıcan kebabımız servise hazır.



Patlıcanlı Kebap

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157074
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2021
314 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr kemiksiz koyun ya da dana eti
1 kg patlıcan
Yarım kg domates
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Yarım bardak zeytinyağı
1 çorba kaşığı margarin ya da tereyağı
Yeteri kadar et suyu
Tuz
Karabiber

Patlıcanlar alaca soyulduktan sonra yuvarlak dilimler halinde doğranır.
Düzenli bir biçimde dizildikten sonra, üzerine biraz tuz serpilir ve bekletilir. Böylece acımtırak suyu süzülür.
Bu süzüldükten sonra bol suda yıkanır.
Diğer yanda etimiz kuşbaşı doğranır.
Tencereye alınıp suyu salıncaya kadar karıştırılarak kavrulur.
Suyunu çekince bir kaşık zeytinyağı ile kızartılır.
Kızaran patlıcanlar kevgirle yağını süzdürdükten sonra tavadan çıkartılır ve tepsiye yayılır.
Bütün patlıcanlar kızarınca, üstüne tencerede kızartılmış olan et boşaltılır.
Kabuğu soyulmuş, ünce doğranmış domates, bir tutam tuz, karabiber ve bir kaşık margarinle tencerede koyu bir salça olacak şekilde pişirilir ve, tepsideki patlıcan ve etlerin üstüne boşaltılır.
Yeteri kadar et suyu ilave edilerek orta ateşte veya fırında pişirilir.
Yemeğimiz suyunu çekince ocaktan veya fırından alınır ve üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek sıcak sıcak servis yapılır.



Patlıcanlı Kebap

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157314
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2021
233 defa indirildi / yazdırıldı




7 adet patlıcan
1 kg kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
4 kaşık sıvı yağ
4 çeri domates
1 çarliston biber
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı

Patlıcanları kalın doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletelim suyunu süzün.
Rendelenmiş suyu sıkılmış soğanı, kıyma ve baharatları bir kaba alıp yoğurun ve yuvarlak şekil verin.
Tepsiye bir patlıcan, bir köfte şeklinde sıralayın. Ortasına çeri domates ve dilimlenmiş biberi yerleştirin.
Daha sonra tuz ekleyin ve kaseye koyduğumuz sıvı yağı fırçayla üzerine sürüm. Tereyağı parçalarını üzerine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında kızarana kadar kendi suyunda pişirin.
Kızardıktan sonra bir bardak sıcak su ekleyip, yağlı kağıt üzerine kapatalım tekrar fırınlayın.


Patlıcan Kebabı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179385
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2024
52 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg yağlı kıyma
6 adet patlıcan
4 adet domates
1-2 diş sarımsak
Pul biber
Karabiber
Tuz
İsteğe bağlı (margarin)
2 yemek kaşığı salça
Kekik

Kıyma, pul biber, karabiber ve tuz ile 15 dakika yoğrulur, patlıcanların kabukları dilimli şekilde soyulup 15 dakika tuzlu suda bekletilir daha sonra dilimlenip arasına köfte şeklinde kıymalar dizilir, bu dilimler arasına domateslerde eklenip pişirme kabına alınır, salça bir kapta su ile çırpılıp içerisine kekik eklenip üzerine gezdirilir, bir kaç noktaya bıçakla margarin kesilip üzerine konur ve üzeri folyo ile kapatılıp yaklaşık 1 saat pişirilir, daha sonra folyo üzerinden alınıp 15- 20 dakika üzeri renk alana kadar tekrar fırına sürülür.

Not: Bu tür yemeklerde tercihen taş fırın kullanılmalıdır, lezzeti çok farklı olmaktadır.






Patlıcanlı Kebap Tarifleri Kebaplar



(40 adet Patlıcanlı Kebap 2,274,239 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort