|
Patlıcanlı Kebap |
|
BolKepçe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.06.2005
Mesajlar: 41 Şehir: Ereğli/Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc207
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2005
3,651 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kuşbaşı et
2 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet iri soğan
2 çorba kaşığı tatlı salça
4 adet orta boy patlıcan
4 adet yeşil biber
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Patlıcanları uzunlamasına dört parçaya böldükten sonra herbirini 4 parmak uzunluğunda doğrayın, yarım saat tuzlu suda bekletilerek acısını çıkarın. Süre sonunda patlıcanları sıkarak sudan çıkarın. Sıvı yağ ve margarinle birlikte hafif kızartın. Aynı tavada doğranmış kuşbaşı eti bir kaç dakika kızartın. Aynı tavada ince boylamasına dilimlenmiş soğanları hafif pembeleştirin. Üzerine salçayı ve doğranmış biberleri ekleyin ve birkaç dakika çevirin. En son eti, tuzu ve biberi 2 bardak ılık suyu ilave ederek, kapağı kapalı olarak yarım saat kısık ateşte pişirin. Patlıcanları da ilave ederek bir yarım saat daha pişirin. Servis yapın.
|
PATLICANLI KEBAP |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc2821
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2006
3,458 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg kuşbaşı koyun eti (but tarafından)
1 kahve fincanı maydanoz, ince kıyılmış
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı margarin
1/2 kg domates
1 kg patlıcan
karabiber
et suyu
tuz
Patlıcanları alaca soyup, yurvarlak dilimler halinde doğrayın. Üzerine tuz serpin, acı sularının süzülmesi için altmış dakika bekletip, bol suda yıkayın.Diğer yanda kuşbaşı eti tencereye koyun, suyunu salıp çekinceye dek karıştırarak kavurun, suyunu çektiğinde bir çorba kaşığı zeytinyağı katın ve etleri zeytinyağında karıştırarak hafifçe kızartın. Kızarttığınız patlıcanları tavadan çıkarıp, bir tepsiye dizin. Bütün patlıcanlar kızardığında, üstüne diğer tencerede kızarttığınız eti boşaltın. Domatesin kabuğunu soyup, çekirdeğini çıkarttıktan sonra çok ince doğrayın ve bir tutam tuz, karabiber ve bir kaşık margarinle birlikte tencerede koyu bir salça oluncaya dek pişirin. Bunu tepsideki patıcan ve etlerin üzerine boşaltın. Yeterli miktarda et suyu ilave edip, orta ateşte pişirin. Kebap suyunu çektiğinde ateşten alın, üzerine kıyılmış maydanoz serpip, sıcak servis yapın.
ML® Patlıcan Orta için tıklayın
Fotoğraf "tombiyem" tarafından gönderildi. 30.03.2019
|
Patlıcanlı Kebap |
|
Hale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.05.2006
Mesajlar: 33 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3770
Gönderme Tarihi: 14.May.2006
3,323 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
600 gr Kuzu kusbasi
60 gr margarin
400 gr Patlican
100 gr Sogan
200 gr Domates
1 tatli kasigi Tuz
1/2 tatli kasigi Karabiber
2 1/2 bardak Su
YAPILIŞI
Ön hazirlik olarak patlıcani hareli soyun. Uzunlamasina dörde bölüp, çekirdekli kisimlarini alin. Iri küpler halinde dograyin. Tuzlu suya yatirip, üzerine bir kapak bastirarak bekletin.
Sogani ayiklayip, kusbasi dograyin.
Domatesleri, kabuklarini soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi dograyin.
Maydanozu yikayip, iyice kuruladiktan sonra, dal dal ayirin.
Patlicanlari tuzlu suda en az 1/2 saat bekletin. Bu sürenin sonunda, tencereden hafifçe sikarak alin. Kurulayin.
Yagin yarisini orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya baslayinca patlıcanlari koyup, sik sik karistirarak, 5-6 dakika, patlıcanlar iyice kizarincaya kadar pisirin. Patlicanlari tencereden alip, kagit peçete üzerinde bir kenarda bekletin.
Kalan 30 gram yagi bir baska orta boy tencerede...
ML® Kilis Kebabı için tıklayın
|
Patlıcan Kebabı |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7814
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2006
3,285 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
500 gr. kuşbaşı et,
1 kg. patlıcan,
4 kaşık margarin,
3 adet soğan,
1 kaşık biber salçası,
1 su bardağı zeytinyağı,
7 adet sivribiber,
3 adet domates,
2 su bardağı su,
karabiber
tuz.
Hazırlanışı: Patlıcanları yıkayıp alacalı şekilde soyun. Uzunlamasına dörde böldükten sonra parmak uzunluğunda kesin. Tuzlu suda acısının çıkması için yarım saat kadar bekletin. Beklettikten sonra suyunu sıkıp kurulayın. Uygun bir tencerede yıkanmış etleri 10-15 dakika haşlayın. Ayrı bir tencerede margarini eritip ince doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Et, salça, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Üzerine iki bardak su ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirin. Tavada zeytinyağını kızdırıp patlıcanları kızartın. Sivribiberlerin ortasını bıçakla çizerek aynı yağda kızartın. Küçük bir tepsiye kızarmış patlıcanları dizin. Üzerine etli karışımı yayın. Sivribiberleri ve dilimlenmiş domatesleri patlıcanlı etli karışımın üzerine dizin. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
ML® Kase Kebabı için tıklayın
|
PATLICANLI KEBAP |
|
laleli
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2006
Mesajlar: 25 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc8715
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2006
3,352 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
1 kilo parça et
8 kaşık margarin
3 adet patlıcan
2 adet domates
2 adet soğan
1 kaşık karabiber
tuz.
YAPILIŞI:
Patlıcanları 2-3 santimlik parçalara doğrayarak biraz tuz serperek acı suyunun çıkması için 10-15 dakika bekletin. Sonra patlıcanları sıkıp, suyunu akıtın. Bir tavaya margarini koyup kızdırın ve sıkılan patlıcanları bü yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Bir kepçeyle alıp bir kenara koyun. Kuşbaşı etleri yıkayın ve üçte birini, patlıcanları kızarttığınız kızgın yağa atın. Renkleri dönene kadar 2-3 dakika pişirin. Pişen etleri bir kepçeyle alıp kenara koyun. Kalan etin üçte bir kadarını yine aynı şekilde pişirin. Böylece bütün etleri hazırlayın. Sonra etleri, bir tencerenin içine yerleştirin. İçinde patlıcan ve etlerin piştiği yağa bu sefer ince ince doğranmış soğanı atın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra aynı yere kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış, doğranmış domatesleri ilâve edin. Biraz kaynattıktan sonra içinde etlerin bulunduğu tencereye dökün. Üzerine 1 kaşık karabiber, biraz tuz ve önceden kızartılmış patlıcanları ilâve edin. Bir fincan da su koyarak ateşe oturtun. Etler ve patlıcanları 2 saat kadar pişirin. Bu arada yemeğin suyu azalırsa, 1 fincan sıcak su ilâve edin. Pişerken yemeği hiç karıştırmayın.
ML® Bostan Kebabı için tıklayın
|
Patlıcan Kebap |
|
tertemiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 25 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc9292
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2006
3,320 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 patlıcan
1/2 kg. dana eti
3 yeşil sivribiber
4 orta boy domates
1 baş soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı sıvı yağ,
1/2 çorba kaşığı salça
2 su bardağı su tuz
Eti, kıyılmış soğan ve yağ ile birlikte zaman zaman karıştırarak kavurun. Üzerine salça katın, 5 dakika daha karıştırarak kavurun. Kavrulan ete 2 bardak su ve tuz ekleyin, iyice pişirin. Patlıcanların kabuklarını soyun, önce ortadan uzunlamasına kesin, sonra üçer santim kalınlığında doğrayın. Üzerine tuz ekip, elinizle ovarak yedirin. 15 dakika sonra patlıcanları yıkayıp kurulayın ve sıvı yağda kızartın. Pişen etleri dört küçük güvece yerleştirin. Suyunu koyun, üzerine Datlıcanları dizin. En üste dilimler calinde domatesler, aralara da biberleri döşeyin. Güveçleri fırına verin. 15 dakika sonra fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
ML® Tepsi Eti için tıklayın
|
Patlıcanlı kebap |
|
Kuzucuk
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2006
Mesajlar: 21 Şehir: Kuzguncuk |
Kısa URL: https://ml.md/lc9346
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2006
2,923 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 iri patlıcan
1 çorba kaşığı tereyağı
750 gram kuzu eti
1 soğan
1 domates
1 çorba kaşığı salça
Karabiber
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Soğanı piyazlık doğrayın. Kuşbaşı kuzu etinin üzerine soğanı, tuz ve karabiberi koyup, karıştırarak ete yedirin. Tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, piyazladığınız eti ilave edin. Et kendi suyunu salıp, çekene dek pişirin. Üzerine küp küp doğranmış domatesi ve salçayı ilave edin. Biraz ılık su ekleyerek kısık ateşte et yumuşayana dek pişirin. Bu arada patlıcanları alacalı soyun. Boyuna kesin. Kızgın yağda kızartın. Derin bir fırın kabına yerleştirin. Ortasına pişmiş eti dökün. Orta ısılı fırında pişirin. Ters çevirip, servis yapın.
ML® Buğu Kebabı için tıklayın
|
PATLICAN KEBABI |
|
Fritöz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2006
Mesajlar: 55 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc9549
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2006
3,266 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilogram kuşbaşı kuzu eti
3-4 boy patlıcan
6 çorba kaşığı sade yağ veya margarin
2 büyükbaş soğan
6 orta boy domates
3 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı kekik
Patlıcanın kabukları hafifçe soyulur. Bir parmak kalınlığında, yuvarlak olarak kesilir ve tuzlanır. 10-15 dakika sonra iyice yıkanır. Suyu silkelenir. Orta kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır. Bir tepsiye muntazamca dizilir. Kuşbaşı eti bir tencerede, rendelenmiş soğan suyu ile beraber ve yağı da ilave ederek 15 dakika kavrulur. Kabukları soyulmuş dört adet domates ete ilave edilir. Tuz, karabiber ve su ilave edilerek 45 dakika kadar pişirilir. Pişen kebap tepsideki patlıcanın ortasına boşaltılır. İki domates uzunlamasına kesilir. Etlerin üzerine konulur. Kekik serpilir. Tencerenin kapağı kapatılarak 15 dakika kaynatılır. Sonra servise verilir.
ML® Ramazan Kebabı için tıklayın
ML® Ramazan Kebabı Videosu
|
PATLICAN KEBABI |
|
Kezban
Editor
Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK |
Kısa URL: https://ml.md/lc10114
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2006
3,060 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME :
1 kilo patlıcan
1 küçük paket yağ
Yarım kilo yağlıca koyun eti
3 adet domates
2 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 fincan çiçek yağı
YAPILIŞI:
Ayıklanıp tuzlu suda bırakılan patlıcanlar dilim dilim doğranır. Kuruduktan sonra içinde çiçek yağı bulunan tavada her iki tarafı da penbeleşene kadar kızartılır. Soğan margarin yağında saranneaya kadar kavrulur. Ve içine küçük parçalar halinde doğranmış et ilâveedilir. Karıştırarak etler suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Sonra üzerine rendeden geçirilmiş domates ilâve edilir. Yarım bardak sıcak su konarak etler ilik gibi olana kadar 40 dakika süre ile pişirilir. Bir tepsiye dizilmiş kızarmış patlıcanların üzerine etler ve sivri biberler konup 10 dakika kadar ağır ateşte pişirilir. Bü esnada tuzu da konur ve 5 dakika sonra ateşten alınıp tabağa konarak sıcak servis yapılır.
|
PATLICAN KEBABI |
|
Oktay Usta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.07.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc16039
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2007
2,982 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 kg. koyun eti,
4 domates,
3 çorba kaşığı sadeyağ,
yeteri kadar tuz, karabiber,
4 patlıcan,
1 çay bardağı çiçek yağı.
Kemiği ayrılmış koyun etini suyunu çekinceye kadar kavurun, sonra sadeyağ katıp kızartın. Alaca soyulup dilimlenmiş patlıcanı kızartıp bir tepsiye yayın. Etleri üstüne koyun, domatesi, tuz, karabiber, çiçekyağı karıştırıp koyu bir salça hazırlayın, sonra etlerin üzerine döküp fırına verin.
|
PATLICAN KEBABI |
|
inci
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.10.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc18873
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2007
3,069 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
Yarım kilo koyun eti,
3 baş soğan,
3 tane iri ve olgun domates,
4 tane büyük boy patlıcan,
4 çorba kaşığı sade yağ,
3 bardak su,
karabiber,
tuz.
Yapılışı:
1- Mümkün olduğu kadar ince ve uzun seçilmesi gereken patlıcanları alacalı şekilde soyduktan sonra yukardan aşağıya dörde bölünüz.
2- Ve bu uzun dilimleri de üç dört santim eninde küçük parçalar halinde kesiniz, bol tuzlu suda kırkbeş dakika bırakınız ve sonra parçalamadan sıkarak sularını alınız.
3- Bu arada kuşbaşı doğranmış yarım kilo etinizi iyice yıkayıp tavaya atılacak şekilde hazır ediniz.
4- Öte taraftan bir tavaya dört çorba kaşığı margarin yağı koyarak kızdırınız.
5- Yağı kızmış olan bu tavaya patlıcanları birer ikişer kaydırarak koyunuz, pembemsi bir renk alınca da delikli kepçenizle yağı süzmek suretiyle küçük parçalar halindeki hafif kızarmış patlıcanları ayrı bir tabağa koyunuz.
6- Tavayı ateşten indirmeden, evvelce hazırlamış olduğunuz yarım kilo kuşbaşı koyun etini pembeleşinceye kadar harlı ateşte birkaç dakika kızartınız ve oradan alarak kebabı pişireceğiniz tencereye koyunuz.
7- Soğanları ve domatesleri (domates salçası da olabilir) iyice kabuklarını soyduktan ve ince doğradıktan sonra tavaya atınız ve pembeleştikten sonra hepsini tencereye dökünüz.
8- Yarım kahve fincanı tuzla az ya da çok (zevkiniz bilir) karabiberi azar azar tencereye katmayı unutmayınız.
9- Bütün bunları dediğimizi ölçüde ve dediğimiz sıra ile yaptıktan sonra tencerenin kapağını iyice kapatınız ortalama bir buçuk saat kadar pişmeye bırakınız.
10- Etler yumuşayınca ayrı bir tabağa koymuş olduğunuz kızarmış patlıcanları tencereye boşaltınız ve yarım saat daha orta ateşte pişirdikten sonra servis yapınız.
|
PATLICANLI KEBAP |
|
Başarısız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.05.2006
Mesajlar: 59 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc20317
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2007
2,853 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 Kg. kuşbaşı et
1 Orta boy soğan
2 Orta boy domates
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Tatlı kaşığı tuz
1/4 Çay kaşığı karabiber
4 Orta boy patlıcan
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Yeşil sivribiber
2 Orta boy domates
7-8 Kürdan
Tencereye et, yağ, doğranmış 2 domates ve ince doğranmış soğan koyup ateş üzerinde 5-10 dakika karıştırınız. 3 su bardağı kaynar su ilave edip hafif hararetli ısıda et yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Patlıcanları yıkayıp baş kısımlarını kesiniz. 1 cm. kalınlığında uzunlamasına dilimleyiniz. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine fırça ile yağ sürünüz. Hafif tuz serpip orta hararetli fırında 15 dakika pişiriniz.
Üç patlıcan dilimini orta kısımları üst üste gelmek üzere çaprazlama yerleştiriniz. Ortalarına bir kaşık et koyup dilimleri bohçalayınız. Domates ve biberleri 1 cm. kalınlığında enine dilimlere kesiniz. Bohçaların üzerine birer domates ve biber dilimleri yerleştiriniz. Dağılmaması için üstten alta doğru bir kürdan geçiriniz. Fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine etin suyunu dökünüz. Yemekten 15 dakika önce fırında üstlerini hafif kızartınız.
|
PATLICANLI KEBAB |
|
Boyalı Direk
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2008
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc26767
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2008
3,987 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kuşbaşı et
8 kaşık sadeyağ
3 adet patlıcan
2 adet domates
2 adet soğan
1 kasık karabiber
tuz
Patlıcanlar 2-3 santimlik parçalara doğranıp biraz tuz serperek acı suyunun çıkması için 10-15 dakika bekletilir. Sonra patlıcanlar sıkılıp suyu akıtılır. Bir tavaya veya tencereye sadeyağ konup kızdırılır ve sıkılan patlıcanlar bu vağda pembeleşinceye kadar kızartılır Bir kepçeyle alınıp bir kenara konur. İçinde patlıcanların kızartıldığı yağ kızgın durumda tencerenin içinde kalmıştır Şimdi sıra etlerin kızartılmasına gelir. Yıkanıp hazırlanmış kuşbaşı etlerin evvelâ üçte biri alınır Bu kızgın yağın içine atılır, renkleri dönene kadar 3-2 dakika pişirilir. Pişen etler bir kepçeyle alınıp kenara konur kalas etin üçte bir kadan gene aynı yağa atılır rengi dönene kadar pişirilir Böylece bütün et azar azar iki veya üç defada hazırlanmış olur. Bu şekilde hafifçe pişirilen etler asıl yemeğin pişirileceği bir tencerenin içine yerleştirilip hazırlanır İçinde patlıcan ve etlerin pişirildiği yağa bu defa ince ince doğranmış soğan atılır ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Sonra avnı vere kabuklan soyulup doğranmış domates ilâve edilir, biraz kaynattıktan sonra içinde etlerin bulunduğu tencereye dökülür. Üzerine 1 kaşık karabiber Biraz tuz ve en önce kavrulan patlıcanlar ilâve edilir bir fincan da su konarak ateşe oturtulur. Etler ve oatlıcan 2 saat ateş üzerinde kalmalı bu arada her varım saatte bir tencerenin kapağını kaldmp içine bakmak ve suyunun azaldığı görüldükçe içine bir fincan sıcak su dökmelidir. Pişerken kaşıkla hiç karıştırılmaz.
|
Patlıcanlı Kebap |
|
dr.tarık
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc27317
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2008
3,091 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1/2 kilo kuşbaşı et
4 adet patlıcan
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1/2 çorba kaşığı tereyağı
Sıcak su
Tuz
Karabiber
Kızartmak için yağ
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağını büyük bir tencerede eritin. Önce eti sonra da soğanı ekleyerek, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Et; suyunu salıp çekince, küp küp doğranmış domatesi ve yeşil biberi etlere ilave edin. Üzerine biraz aşacak kadar sıcak su ilave edin. Karabiber ve tuzla tatlandırıp suyunu çekene kadar pişirin. Patlıcanları alacalı soyun, halka halka doğrayıp tuzlu suda biraz bekletin. Kuruladıktan sonra patlıcanları kızgın yağda çok kararmadan kızartın. Fazla yağını süz ve tepsiye dizin. Kavurduğunuz etleri de patlıcanların üstüne yayın. Orta dereceli fırında 10 dk. kadar pişirin. Pirinç ya da bulgur pilavı ile servis yapın.
|
Patlıcanlı Kebap |
|
dr.tarık
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc27318
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2008
3,095 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
250 gr. kuşbaşı et
3 patlıcan
1 domates
2 sivribiber
1 soğan
1 kaşık salça
Tuz
Sıvıyağ
Yapılışı:
Kuşbaşı et yağda kavrulur. Kavrulan etlere ince doğranmış soğanlar eklenir, birlikte sotelenir. Ardından salçası ve suyu eklenir. Tuzu da ilave edildikten sonra pişmeye bırakılır. Bu arada patlıcanlar alaca olarak soyulur. Her patlıcan önce ikiye ardından 3'e bölünür, ve bol yağda kızartılır. Pişen etler fırın tepsisine konur. Üzerine kızaran patlıcanlar dizillir. Kahvaltılık doğranan biber ve domates de eklendikten sonra fırına verilir.
|
PATLICANLI KEBAP |
|
arıkuşu
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.02.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc34123
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2009
2,949 defa indirildi / yazdırıldı
|
900 gram koyun eti
60 gram çiçekyağı (3 çorba kaşığı)
40 gram sadeyağı ya da margarin (2 çorba kaşığı)
600 gram patlıcan (4 büyükçe)
2 ya da 2,5 bardak su
200 gram soğan (2 büyükçe)
Tuz
Karabiber
200 gram domates (2 orta) ya da 1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
1 Çok kalın olmayan patlıcanları uzunluklarına dörde kestikten sonra bunları ikişer parmak eninde küçük parçalara doğramalı, sonra küçük doğranmış bu patlıcanları içinde bol tuz olan suya katarak yarım saat suda bırakmalı, yarım saat sonra patlıcanları sudan çıkararak sıkmak suretiyle sularını çıkartmalı, sonra da bunları; içinde kızdırılmış 3 silme çorba kaşığı çiçekyağı ile 2 silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin olan tava atarak, patlıcanlar hafif pembeleşinceye kadar kızartmalı ve bir delikli kepçe ile yağdan çıkararak bir tabağa almalı ve bir tarafa bırakmalıdır.
2 Sonra ateş üstündeki tavaya, iki seferde olmak üzere kuşbaşı kesilmiş 900 gram koyun ya da koyunlaşmış kuzu eti ilâve ederek, gayet kuvvetli ateşte etler pembeleşinceye kadar, aşağı yukarı 2 - 3 dakika kadar kavurmalı ve her kavrulan parti eti de bir delikli kepçe ile yağdan çıkararak, kebabı içinde pişirecek olduğumuz tencereye katmak suretiyle etleri kızartmalıdır.
3 Etlerin kızartılmaları sona erince; bu kez de tavaya, piyaz soğanı denen yarım ay şeklinde ince doğranmış 2 büyükçe baş soğan katarak, soğanları hafifçe pembeleşinceye kadar kavurmalı, sonra soğanlara; kabukları soyulmuş ve küçük parçalara doğranmış 2 orta domates ya da bir kahve fincanı suda eritilmiş yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası ilâve ederek, domatesleri de soğanlarla bir dakika kadar pişirdikten sonra tavadaki soğan ve domatesleri de olduğu gibi et tenceresine ilâve etmelidir.
4 Sonra tenceredeki etlere; 1 kahve kaşığı biber, 2 tatlı kaşığı tuz ile iki üç defada olmak üzere 2 bardak da sıcak su katarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve etler yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı bir, bir çeyrek ile bir üç çeyrek saat arasında pişirmeli, sonra bunlara; kızartarak bir tarafa bırakmış olduğumuz patlıcanları da ilâve ederek, etler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 30 - 40 dakika daha pişirmeli ve tabağa alarak servis yapmalıdır.
|
PATLICAN KEBABI |
|
ikona
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2010
Mesajlar: 61 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc46550
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2010
3,038 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kuşbaşı et (kemiksiz)
1 kg. patlıcan
1 soğan
2 yeşil sivribiber
1 kaşık yağ kızartmak için sıvıyağ
2 domates
tuz
karabiber
Ete soğanı, yağ, doğranmış biberi koyup kavurunuz. Domateslerin kabuklarını soyup fındık büyüklüğünde doğrayıp ete koyunuz. Bir bardak su, tuz, ilâvesi ile eti yumuşak bir hal alıncaya kadar pişiriniz. Patlıcanları aralıklı soyunuz. 1,5-2 cm. kalınlıkta dilimlere doğrayınız. Acısının çıkması için biraz tuzda bekletiniz. Yıkayıp kurulayınız. Tavaya kızartma yağını, patlıcanları koyup çok hafif kızartınız. Kızaran patlıcanları ilistire çıkarıp biraz süzdükten sonra etin üzerine koyunuz. Tencerenin ağzını kapatıp bir iki taşım daha kaynatıp ateşten alınız. Servis tabağına boşaltıp sıcak servis yapınız.
|
PATLICANLI KEBAP |
|
buz kalıbı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2010
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc52865
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2010
2,759 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik
1/2 kg kuşbaşı koyun eti
1 kg patlıcan
1/2 kg domates
1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz
yarım bardak zeytinyağı
1 çorba kaşığı margarin
yeteri kadar et suyu
tuz ve karabiber
Patlıcanlar alaca denilen biçimde soyulduktan sonra yuvarlak dilimler halinde doğranır. Dilimlerin üzerine bolca tuz serpilir ve bir saat kadar bekletilir. Böylece acımtırak suyu süzülen patlıcanlar, bir saatin sonunda bol suda yıkanır ve kurulanır.
Diğer yanda koyunun but tarafından hazırlanmış kuşbaşı et tencereye konup suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak kavrulur, suyunu çekince bir kaşık zeytinyağı katılır ve etler zeytinyağında karıştırılarak hafifçe kızartılır.
Öte yandan tavada yarım bardak zeytinyağı kızdırılır. Birer birer tavaya atılarak kızartılan patlıcanlar tavadan çıkarılır ve küçük bir tepsiye yayılır. Bütün patlıcanlar kızarınca, üstüne, daha önce diğer tencerede kızartılarak hazırlanmış olan et boşaltılır.
Kabuğu soyulmuş, çekirdeği çıkarıldıktan sonra çok ince doğranmış 1/2 kg domates, bir tutam tuz, karabiber ve bir kaşık margarinle birlikte tencerede koyu bir salça oluncaya kadar pişirilir ve tepsideki patlıcan ve etlerin üstüne boşaltılır. Yeteri kadar da et suyu ilave edilerek orta ateşte pişirmeye devam edilir.
Kebap suyunu çekince ateşten veya fırından alınır ve üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek sıcak sıcak servis yapılır.
İsteğe göre, yemeğin üstüne karabiber yerine yuvarlak yuvarlak kesilmiş çekirdeksiz yeşilbiber konulabilir. Bu durumda, yeşil biber parçaları tepsi ateşe veya fırına konmadan önce kebabın üzerine serpiştirilmelidir.
|
Patlıcanlı Kebap |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc53934
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2010
2,899 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.selet.com.tr/
Malzemeler
750 gr Selet dana kuşbaşı et
2 su bardağı su
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı salça
3 adet yeşilbiber
2 adet domates
1 adet kuru soğan
5 adet çekirdeksiz orta boy patlıcan
1 su bardağı ayçiçeği yağı (patlıcanları kızartmak için)
karabiber
pul biber
tuz
Hazırlanışı
Derince bir tencereye etler konur ve 1 su bardağı su ile 10–15 dakika haşlanır. Haşlanırken etlerin köpüğü alınır. Etler haşlanınca süzgeç yardımı ile süzdürülerek bir kenara alınır. Ayrı bir tencereye Adese ayçiçek yağı ve margarin konulur. Önce doğranmış kuru soğanlar bu yağa eklenir ve kavrulmaya bırakılır. Soğanlar kavrulurken etler ve salça da eklenir. Biraz daha kavrulur. Un da eklenir ve biraz karıştırıldıktan sonra 1 su bardağı da su konur. Topaklaşmaması için çırpıcı yardımı ile bir süre karıştırılır. Etler bu salçalı sosta pişirilir. Etler pişerken doğranmış domates ve biber de eklenerek bir süre daha pişirilir. Patlıcanlar alacalı soyularak ortadan ikiye kesilir ve uzun, iri kuşbaşı şeklinde doğranır. 5–10 dakika tuzlu suda patlıcanların acısı çıkması için bekletilir. Patlıcanlar yıkanıp süzdürüldükten sonra, tavada 1 su bardağı Adese ayçiçek yağı ile pembeleşene kadar kızartılır. Kızaran patlıcanlar süzülerek bir tabağa alınır. Pişen soslu etler bir fırın tepsisine boşaltılır. Üzerine kızartılan patlıcanlar sıra ile dizilir. En üste de ince doğranmış domates, biber ve sarımsak eklenerek 150° fırında 10–15 dakika, patlıcanlar sosu çekene kadar pişirilir. Sıcak olarak ve yanında pirinç pilavı ile servis yapılır.
|
PATLICANLI KOYUN KEBABI |
|
arzu kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2010
Mesajlar: 55 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc56508
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2010
2,869 defa indirildi / yazdırıldı
|
Patlıcan mevsiminde kebapların hatırı sayılır derecede lezzetlisi, patlıcanlı koyun kebabıdır.
Ya şişte bir et, bir patlıcan ve bazan aralarına domates dizilerek kebap yapılır.
Yahut, patlıcanlar yuvarlak doğranıp, evvelâ tavada sade yağda kızartılır. Tavadan çıkarılan patlıcanlar, tencerede kuşbaşı et kavurmasına, domates salçasiyle birlikte katılarak ve tencereye biraz kokulu nefis tereyağı da koyarak birlikte biraz ateşte kaldıktan sonra, cidden ağza lâyık patlıcanlı kebap olmuş olur.
|
|