Kısa URL: https://ml.md/lc119017
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2016
1,638 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet patlıcan
3 adet domates
2 adet biber
2 adet yumurta
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
Patlıcanın kabuğunu tümü soyulur ve kuşbaşı doğranır. Tavaya tereyağı konur, eriyince patlıcan atılır, 5 dakika kadar kavrulur. İnce kıyılmış biberler eklenir. Bir kaç dakika sonra küp küp doğranmış domates ilave edilir. Domatesler gevşeyince yumurtalar kırılır, pul biber ve tuz konur, karıştırılır. Arzu edilen kıvamda pişirilir.
3 patlıcan
1 soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 domates
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kimyon
4 yumurta
Üzeri için:
Taze fesleğen
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
Patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Salça, küp doğradığınız domates ve kızarttığınız patlıcanları ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp domatesler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Yumurtaları kırın ve kapağı kapalı olarak 3-4 dakika daha pişirin. İnce kıydığınız taze fesleğen ve rondodan geçirdiğiniz ekmek içini ilave edip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.