|
|
Patlıcanlı Peynir Köftesi |
|
yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc121726
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2016
931 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Adet Büyük Boy Patlıcan
1 Adet Büyük Yumurta
2 Çay Bardağı Kaşar Peyniri veya Dil Peyniri Rende
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Diş Rendelenmiş veya Dövülmüş Sarmısak
1 Demet Taze Maydanoz ( ince kıyılmış)
Fırınınızı önceden 190 derecede ısıtın
Tepsiye dizdiğiniz patlican dilimlerinin üzerinde zeytinyağı ve karabiber gezdirin ve 20-22 dakika fırınlayın.
Fırından aldığınız dilimleri ılınınca çok ince doğrayın ve bir karıştırma kasesine alın.
Karıştırma kasesine peynirler, maydonoz, kekik, biberiye, karabiber, sarmısak, tuz ve ekmek içlerini ekleyin. 1 yumurtayı ilave edin.
Karışımı yoğurun . Eğer çok cıvık ise, biraz ekmek içi (veya Galeta Unu) ilave edebilirsiniz.
Tercihen buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Buzdolabından aldığınız karışımı, 10 adet parçaya ayırın ve köfteye şekil verin.
Kızartma tavasında, önceden kızdırdığınız ayçiçek yağında, una bulayarak kızartın.
|
Patlıcanlı Peynir Köftesi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc138723
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2018
538 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet büyük bostan patlıcanı
1 su bardağı (150 g) rendelenmiş kaşar peyniri
1 yumurta
1 diş sarımsak (havanda ezilmiş)
Tuz, karabiber, pul biber
Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
Yarım çay bardağı (50 ml) zeytinyağı
1 çay bardağı (60 g) galeta unu
1 çay kaşığı Pakmaya Karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kızartmak için:
1 su bardağı (200 ml) sıvı yağ
1 çay bardağı (50 g) un
Fırınınızı önceden 190 derecede ısıtın.
Patlıcanı alacalık soyup ince dilimleyin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 190 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika ızgarada pişirin.
Fırından aldığınız dilimleri ılınınca çok ince doğrayın ve bir karıştırma kasesine aktarın. Rendelenmiş peyniri, limon suyunda köpürttüğünüz karbonatı, yumurtayı, tuzu, baharatı, havanda ezilmiş sarımsağı, galeta ununu ve kıyılmış yeşillikleri ekleyin.
Karışımı iyice yoğurup toparlayın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Buzdolabından aldığınız köfte hamurunu 12 eşit parçaya ayırıp köfte şekline getirin.
Köfte hamurlarını una bulayın, sonra da kızgın yağda kızartın. Yağını süzüp bekletmeden hemen servis yapın.
|
|
Patlıcanlı Peynir Köftesi Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|