|
Patlıcanlı Peynirli Poğaça |
|
meral hamzaoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2014
Mesajlar: 23 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc102720
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2014
1,621 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr beyaz peynir
125 gr sana
200 gr un
150 gr közlenmiş patlıcan
1 tatlı kaşığı un
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
2 adet yumurta sarısı
Peyniri ve yağı ezin, unu eleyerek ilave edin yoğurarak hamur haline getirin.
Hamuru top şeklinde yuvarlayıp alüminyum folya ya sarıp 30 dk buzdolabında bekletin.
30 dk ardından hamuru merdane yardımıyla açın.
Yuvarlak kurabiye keseceği veya bardak ağzı ile kesin.
Kesilmiş hamurların kenarlarına yumurta sarısı sürün.
Ayrı bir kabın içinde közlenmiş patlıcan, un, tuz, karabiber ilave edip karıştırın.
Hamurun iç bölümüne malzemesinden eşit miktarda ilave edin ve kapatın. Çevrelerini elinizle kapatıp çatal yardımıyla bastırın.(pişerken açılmaması için)
Poğaçaları yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.180 derecelik ısıtılmış fırında pişirin.
|
Patlıcanlı ve Beyaz Peynirli Poğaça |
|
mujo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.03.2016
Mesajlar: 35 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc117254
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2016
1,104 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı margarin
1 su bardağı su
4 su bardağı un
100 gram ev yoğurdu
2 adet patlıcan
400 gram beyaz peynir
1 yemek kaşığı margarin
2 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı susam
1 tutam tuz
1 tutam taze çekilmiş karabiber
Fırınınızı 180 dereceye getirin.
1 su bardağı su ile birlikte 1 su bardağı margarini tencereye alıp kaynatın.
Karıştırarak yoğurdu ve unu ekleyin.
Kenara alıp üzerini kapatın.
Patlıcanlı iç için, patlıcanları 15-20 dakika közleyip içlerini bir kaba çıkartın ve çatal ile ezin.
Ufalanmış beyaz peyniri, margarini, 2 adet yumurtayı, tuzu ve karabiberi ekleyin.
Dinlendirdiğiniz hamur çok cıvık ise 1 su bardağı daha un ilave edin.
Hamurdan top şeklinde parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin.
İçlerine patlıcanlı harcı koyup iyice kapatın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
Fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayıp poğaçaları üzeri kızarana kadar pişirin.
|
|