|
Patlıcanlı Saksı Kebabı |
|
Hale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.05.2006
Mesajlar: 33 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3773
Gönderme Tarihi: 14.May.2006
2,656 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
3 Adet Patlican
Sivi Yag
1 Tatli Kasigi Margarin
1 Kg Kusbasi Kuzu Eti
1 Adet Küçük Dogranmis Havuç
1/2 Su Bardagi Bezelye
Bikaç Adet Tane Karabiber
1 Dis Dövülmüs Sarmisak
1 Adet Defne Yapragi
2 Adet Maydanoz Sapi
Feslegen
Tuz
1 Çay Kasigi Kekik
YAPILIŞI
Sivi yagi kizdirip,patlıcanlari içine atin.Kizarttiktan sonra ortadan ikiye ayirin.Margarini eritin.Etleri yaga alip,kavurun. Havuçlar suyunu çekince tencereyi ocaktan alin.
Kizartilan patlıcanlarin içini oyup, harci doldurun. Üzerine kekik serpin.
Domatesleri dilimleyip,patlıcanlarin üzerine kapatin.
Önceden isitilmis 200 derecelik firinda 15 dk pisirin. Firindan alip, üzerine bezelye serpip, servis yapin.
|
Patlıcanlı Saksı Kebabı |
|
mutfak güzeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2013
Mesajlar: 44 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc91626
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2013
2,341 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kuzu kuşbaşı et
10-12 adet topak (şişman) patlıcan
6 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet orta boy domates
3 adet yeşil biber
50 gr bitkisel margarin
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
1 adet kesmeşeker
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Patlıcanlar çizgili, yani alacalı olacak şekilde soyulur. Çay kaşığı ya da oyacak yardımıyla oyulup bol tuzlu suda 30 dakika kadar bekletilir. (Bu işlem patlıcanın acı suyunun çıkmasını sağlayacaktır). Sudan çıkarılan patlıcanlar kağıt havlu yardımıyla kurulanır. Sıvıyağ bir tavada kızdırılıp patlıcanlar kızgın yağda hafifçe kızartıldıktan sonra tavadan alınır. İçinin hazırlanması için; margarin bir tencerede eritilir. Kuşbaşı et tencereye aktarılıp tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak et suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar, 8-10 dakika kavrulur. Üzerine incecik yemeklik doğranmış soğanlar, tuz ve karabiber ilave edilip kavurmaya devam edilir. Tavla zarı formunda doğranmış sivri biber ve domates de katılıp kavurmaya devam edilir. Üzerine 2 su bardağı sıcak su aktarılıp et iyice yumuşayıncaya kadar pişirildikten sonra ocaktan alınır. (İşlem sonunda et yumuşamazsa tekrar sıcak su eklenerek bir süre daha pişirilebilir). Diğer taraftan, oyuk haldeki patlıcanların içine, hazırlanan iç harcından doldurulup dik olarak tepsiye yerleştirilir. 2 su bardağı suya salça, şeker ve tuz ilave edilip karıştırılır. Hazırlanan bu sos patlıcanların üzerine gezdirilir. Kebap 175 dereceye ve alt üst konuma ayarlanmış fırında 30 dakika pişirilip çıkarılır. Maydanoz yapraklarıyla süslenerek servise sunulur.
|
Patlıcanlı Saksı Kebabı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc102858
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2014
2,664 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 tane patlıcan
1 tane soğan
2 tane domates
500 gr kuzu eti
3 yemak kaşığı margarin
3 tane sivri biber
1 bardak bezelye
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kekik
kızartmak için; biraz sıvıyağ
Patlıcanların saplarını kesip dış kabuklarını alaca ya da pul pul soyun ve patlıcanları enlemesine ikiye bölün. İçini bıçak yardımıyla kase gibi oyup 15-20 dakika tuzlu suda bekletin. Patlıcanları sudan çıkarıp fazla suyunu süzün ve önlü arkalı kızartın.
Soğanı ince kıyıp margarin ile pembeleşinceye kadar pişirin. Kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip kavurun. Et, suyunu çekince salça ve baharatları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup yeterince su ilave edin. Etler pişince suyunu süzüp ayırın. Etleri bezelye ile karıştırıp hazırladığınız karışımı patlıcanların içine doldurun. Ayırdığınız sostan da birer kaşık yerleştirip tencereye dizin. Kalan sosu tencerenin dibine dökün. Patlıcanların üzerini birer dilim yuvarlak domates ile kapatıp fırına verin. Domates ve biberler pişinceye kadar fırınlayıp, sıcak servis yapın.
|
Patlıcanlı Saksı Kebabı |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162623
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2022
192 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet bostan patlıcanı
İçi için:
400 gram dana kuşbaşı eti
1 tane soğan
2 tane kırmızı ve yeşil biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kara ve kırmızı biber
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Öncelikle patlıcanları alaca şekilde soyun ve 2’ye bölüp içini alın.
Patlıcanların iç ve dışını yağlayarak önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
Diğer yandan kızgın tavaya sıvı yağ ve küçük küpler halinde doğranmış eti alın ve suyunu çekene kadar pişirin.,
Pişen ete biberleri ve baharatları ilave ederek soteleyin.
Pişen patlıcanlara iç harçtan doldurun.
Salça sosunu bir kasede hazırlayıp üzerine gezdirin.
Tekrar önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dk pişirin.
|
|